Δελτία Τύπου

Ανάπλαση Πάρκου Γκράβα!

Η 5η δημοτική κοινότητα του δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο Ξυνή πάνε… Γκράβα! Το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Απριλίου ο Όμιλος Ξυνή πηγαίνει στο Πάρκο, εκτός του ιστορικού σχολικού συγκροτήματος της περιοχής της Γκράβας, για ενέργειες αναβάθμισης σε στενή συνεργασία με την 5η δημοτική κοινότητα του δήμου Αθηναίων.

Η 5η δημοτική κοινότητα του δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο Ξυνή πάνε… Γκράβα!

Το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Απριλίου ο Όμιλος Ξυνή πηγαίνει στο Πάρκο, εκτός του ιστορικού σχολικού συγκροτήματος της περιοχής της Γκράβας, για ενέργειες αναβάθμισης σε στενή συνεργασία με την 5η δημοτική κοινότητα του δήμου Αθηναίων.

Στόχος; Η αναβάθμιση της περιοχής, η οποία έχει καταστεί τα τελευταία χρόνια από τις πλέον επικίνδυνες και «ξεχασμένες» γειτονιές της Αθήνας, η βελτίωση της ποιότητας των παροχών για τους μαθητές και τους κατοίκους της περιοχής, η ανάπλαση και βελτίωση του χώρου και κατόπιν μία σειρά μοναδικών happenings και events.

Πώς θα επιτευχθεί;

Περισσότεροι από 300 εθελοντές -σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ξυνή- κάτοικοι της περιοχής, αλλά και μαθητές του σχολικού συγκροτήματος της Γκράβας- έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας τα εξής έργα:
- Ενίσχυση του τομέα καθαριότητας του Πάρκου
- Αύξηση των πράσινων χώρων (με δενδροφυτεύσεις)
- Τοποθέτηση περισσότερου φωτισμού κατά μήκος του σχολικού συγκροτήματος
- Βάψιμο των τοίχων και βελτίωση της εικόνας τους, με φιλικές προς τους νέους μεθόδους (street art), περιμετρικά του σχολικού συγκροτήματος και των πάρκων

Και εν συνεχεία, στην αναβαθμισμένη -πλέον- Γκράβα, θα ακολουθήσουν εντυπωσιακές εκδηλώσεις και διαγωνισμοί, όπως: ποδηλατοδρομία, graffiti competition, dj awards, chef-catering από τους σπουδαστές της σχολής μαγειρικής του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ξυνή, physiotherapy support κ.ά.

Εν μέσω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας που διανύουμε, η εθελοντική ανάπλαση του πάρκου της περιοχής της Γκράβας, αποτελεί μία μεγαλόπνοη συμμαχία του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ξυνή και της 5ης δημοτικής κοινότητας του δήμου Αθηναίων, η οποία προάγει το πνεύμα του εθελοντισμού και αποδεικνύει έμπρακτα πώς η σύμπραξη της ιδιωτικής και δημόσιας πρωτοβουλίας μπορούν να μεγαλουργήσουν.

«ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» δηλώνει ο Όμιλος Ξυνή, πηγαίνοντας -αυτή τη φορά- να αναβαθμίσει και εξωραΐσει την πολύπαθη εικόνα του ιστορικού σχολικού συγκροτήματος της Γκράβας!

Σας προσκαλεί όλους να έρθετε στο πάρκο της Γκράβα (Ταϋγέτου και Χατζηδάκη) και να συμβάλετε σε αυτό το μεγάλο εθελοντικό project το Σαββατοκύριακο 7-8 Απριλίου, από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Για πληροφορίες/συμμετοχές, καλέστε στο: 210-5279550

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x