sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Δέκα προημιτελικοί να θυμάσαι

Βραδιά επαναληπτικών προημιτελικών στο Τσάμπιονς Λιγκ η αποψινή και το www.sport-fm.gr κάνει μια αναδρομή σε κάποιους απ’ αυτούς που άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Προημιτελικοί με ανατροπές, ματς που εξελίχθηκαν σε θρίλερ και πρόσφεραν δυνατές συγκινήσεις σε μια αναδρομή που θα σας θυμίσει σπουδαίες αναμετρήσεις.

Βραδιά επαναληπτικών προημιτελικών στο Τσάμπιονς Λιγκ η αποψινή και το www.sport-fm.gr κάνει μια αναδρομή σε κάποιους απ’ αυτούς που άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Προημιτελικοί με ανατροπές, ματς που εξελίχθηκαν σε θρίλερ και πρόσφεραν δυνατές συγκινήσεις σε μια αναδρομή που θα σας θυμίσει σπουδαίες αναμετρήσεις.

Του Κώστα Μιαούλη

1996-97: Ατλέτικο – Άγιαξ 2-3 στην παράταση

Ένα από τα πλέον συγκλονιστικά ματς του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Άγιαξ να έχει παραχωρήσει 1-1 στο Άμστερνταμ αλλά να παίρνει πρόκριση μέσα στο «Βιθέντε Καλντερόν». Ο Κίκο στο 29ο λεπτό θα βάλει μπροστά στο σκορ την Ατλέτικο, για να ισοφαρίσει στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Ντε Μπουρ. Το ματς οδηγείται στην παράταση με τον Ντάνι να κάνει το 2-1 για τους Ολλανδούς στο 100’, τον Μιλίνκο Πάντιτς πέντε λεπτά αργότερα να ισοφαρίζει. Στα τελευταία λεπτά της παράτασης οι «ροχιμπλάνκος» έχουν βγει όλοι μπροστά για να έρθει το γκολ του Μπαμπαγκίντα στο φινάλε της παράτασης για να «κλειδώσει» την πρόκριση για τον «Αίαντα».

1999-00: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ρεάλ Μαδρίτης 2-3

To 0-0 στον πρώτο αγώνα, φαινόταν να δίνει προβάδισμα στην κάτοχο του τροπαίου της προηγούμενης σεζόν, ωστόσο ένα αυτογκόλ του Κιν στο 20ο λεπτό μετά από γύρισμα του Ελγκέρα αρχίζει και γέρνει την πλάστιγγα για τους Ισπανούς. Μια προσωπική προσπάθεια του Ραούλ φέρνει το 0-2, ενώ η παροιμιώδης ντρίπλα του Ρεδόνδο με τακουνάκι στον Μπεργκ και η παράλληλη σέντρα στον Ραούλ θα φέρουν το 0-3. Μπέκαμ και Σκόουλς με πέναλτι μειώνουν το σκορ, αλλά η «βασίλισσα» παίρνει τη νίκη και την πρόκριση μέσα στο «Ολντ Τράφορντ».

2001-02: Μπάγερ Λεβερκούζεν – Λίβερπουλ 4-2

Η Λίβερπουλ έχει επικρατήσει 1-0 στο πρώτο ματς, ενώ στο τέλος του πρώτου μέρους, ο Αμπέλ Χαβιέ, έχει φέρει στα ίσια το ματς, ύστερα από το 1-0 του Μπάλακ. Ο Μπάλακ στο 64’ και ο Μπέρμπατοφ στο 68’ θα δώσουν προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα της ασπιρίνης. Ο Λίτμανεν στο 79΄ έβαλε ένα γκολ που έφερνε ξανά στα χέρια της Λίβερπουλ το εισιτήριο της πρόκρισης, αλλά την τελευταία λέξη είπε ο Λούσιο στο 84ο λεπτό, για να οδηγήσει την Μπάγερ Λεβερκούζεν στα ημιτελικά. Η γερμανική ομάδα έφτασε εκείνη τη χρονιά μέχρι τον τελικό, όπου έχασε από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

2003-04: Μονακό – Ρεάλ 3-1

Ο δανεικός από την Ρεάλ στη Μονακό Μοριέντες οδηγεί την ομάδα του Πριγκιπάτου στη μεγάλη πορεία της γαλλικής ομάδας προς τον τελικό. Ο Μοριέντες κάνει το 4-2 στον πρώτο προημιτελικό του «Μπερναμπέου» και δίνει κάποιες αμυδρές ελπίδες στο αουτσάιντερ του ζευγαριού. Στον επαναληπτικό ο Ραούλ με ένα γκολ στο 36ο λεπτό, δείχνει να καθαρίζει την πρόκριση. Ο Ζιουλί στο τέλος του πρώτου μέρους διαμορφώνει το 1-1, ο Μοριέντες με την έναρξη του δευτέρου το 2-1 και ο Ζιουλί ξανά στο 66ο λεπτό, θα δώσει προβάδισμα 3-1 στους Μονεγάσκους, σκορ που κράτησαν ως το τέλος. Με τα εκτός έδρας γκολ η Μονακό παίρνει την πρόκριση σε βάρος της «βασίλισσας».

2003-04: Λα Κορούνια – Μίλαν 4-0

Μια μέρα νωρίτερα από το παραπάνω ματς, η Μίλαν έχει πέσει θύμα μιας εκ των μεγαλύτερων ανατροπών στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «ροσονέρι» έχουν κερδίσει 4-1 στο πρώτο ματς, αλλά στο «Ριαθόρ» η Λα Κορούνια θα κάνει ίσως το καλύτερο παιχνίδι της ιστορίας της και θα διαλύσει τους «ροσονέρι» για να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά. Ο Βάλτερ Παντιάνι θα βάλει νωρίς μπροστά στο σκορ την Ντέπορ ο Βαλερόν και ο Λούκε πριν κλείσει το ημίχρονο έχουν φέρει σε σκορ πρόκρισης τους Γαλικιανούς. Ο Φραν στο 76ο λεπτό θα βάλει το κερασάκι στην τούρτα μιας μεγάλης νίκης – πρόκρισης για εκείνη την τρομερή ομάδα.

2004-05: Αϊντχόφεν – Λιόν 1-1 (4-2 πέναλτι)

Ένας προημιτελικός που χρειάστηκε την διαδικασία των πέναλτι να ξεκαθαρίσει. Στο πρώτο ματς στο «Ζερλάν» ένα γκολ του Κοκού στο 79ο λεπτό εκμηδένισε το προβάδισμα που είχε πάρει η Λιόν από την αρχή του ματς. Στη ρεβάνς είναι η Λιόν που θα προηγηθεί ξανά με τον Άλεξ να φέρνει το ματς στα ίσια. Ο Εουρέλιο Γκόμες αποτέλεσε τον άνθρωπο του αγώνα στη διαδικασία των πέναλτι αφού εξουδετέρωσε τις εκτελέσεις του Αμπιντάλ και του Εσιέν και ο Ρομπέρ ευστόχησε στο καθοριστικό πέναλτι για να πάνε οι Ολλανδοί στα ημιτελικά με τη Μίλαν, από την οποία αποκλείστηκαν, αν και λίγο έλειψε να κάνουν και με τους Ιταλούς την έκπληξη.

2006-07: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ρόμα 7-1

Μια από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές παραστάσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν χάσει 2-1 στη Ρώμη και κανείς δεν περίμενε πως οι «τζιαλορόσι» θα αποτελούσαν τόσο εύκολη λεία. Πριν συμπληρωθούν 20 λεπτά αγώνα, οι Ρωμαίοι έχαναν 3-0. Τα δύο τέρματα του Κριστιάνο Ρονάλντο ένα στο τέλος του πρώτου μέρους και ένα στην αρχή ανέβασαν τον δείκτη στο 5-0, ο Κάρικ στο 60’ το 6-0. Ο Ντε Ρόσι σημείωσε το γκολ της τιμής για να έρθει άλλο ένα τέρμα, από τον Εβρά και να διαμορφώσει το θριαμβευτικό 7-1.

2007-08: Λίβερπουλ – Άρσεναλ 4-2

Η Λίβερπουλ έχει αποσπάσει 1-1 στο πρώτο παιχνίδι, αλλά το δεύτερο ματς αποτελεί μια έξοχη αναμέτρηση με πολλές διακυμάνσεις και συγκινήσεις. Ο Ντιαμπί δίνει προβάδισμα με 1-0 στην Άρσεναλ στο 13ο λεπτό, μα ο Χίπια ισοφαρίζει στο 30ο λεπτό. Ο Τόρρες στο 69’ δίνει προβάδισμα πρόκρισης στην Λίβερπουλ, αλλά ο Αντεμπαγιόρ στο 84ο λεπτό φέρνει το ματς στα ίσια και η Άρσεναλ φαίνεται να παίρνει την πρόκριση. Ο Τζέραρντ με πέναλτι στην αμέσως επόμενη φάση και ο Μπάμπελ στις καθυστερήσεις διαμορφώνουν το 4-2 που στέλνει την Λίβερπουλ στα ημιτελικά.

2008-09: Τσέλσι – Λίβερπουλ 4-4

Ένας προημιτελικός χορταστικός μιας και η Λίβερπουλ δεν είχε άλλη επιλογή μετά την ήττα της με 3-1 στο «Άνφιλντ» από την Τσέλσι από το ν’ ανοιχτεί. Μόλις στο 28ο λεπτό είχε φτάσει σε ένα σκορ 2-0 υπέρ της στον επαναληπτικό που την έφερνε ένα γκολ μακριά από το να πάρει προβάδισμα για την πρόκριση με γκολ του Αουρέλιο και του Αλόνσο. Ο Ντρογκμπά και ο Άλεξ έκοψαν την φόρα της Λίβερπουλ με το 2-2, ενώ ο Λάμπαρντ στο 79’ έκανε το 3-2. Η Λίβερπουλ με δύο γκολ σε ισάριθμα λεπτά με Λούκας και Κάουτ έδωσε ξανά φλόγα στις ελπίδες της φτάνοντας στο 4-3 υπέρ της. Όπως είχε βγει μπροστά για το πέμπτο γκολ που θα της έδινε την πρόκριση, ο Λάμπαρντ έκανε το 4-4 σε ένα επικό ματς του Τσάμπιονς Λιγκ.

2009-10: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπάγερν 3-2

Η Γιουνάιτεντ βρέθηκε δύο φορές με προβάδισμα απέναντι στη Μπάγερν, όμως η εκδίκηση των Γερμανών 11 χρόνια μετά τον χαμένο τελικό της Βαρκελώνης ήρθε με έναν τρόπο που ήταν οδυνηρός για τους Άγγλους. Η Μάντσεστερ προηγήθηκε μέχρι το 77ο λεπτό στο ματς του Μονάχου, αλλά η Μπάγερν της γύρισε το ματς. Στη ρεβάνς η ομάδα του Σερ Άλεξ προηγήθηκε 3-0 με δύο τέρματα του Νάνι κι ένα του Γκίμπσον (το πρώτο) με 3-0. Πριν λήξει το ημίχρονο ο Όλιτς μειώνει σε 3-1 και ο Ρόμπεν με ένα εκπληκτικό σουτ μετά από κόρνερ του Ριμπερί μείωσε σε 3-2 και με τα εκτός έδρας γκολ χάρισε την πρόκριση στους Βαυαρούς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x