Δελτία Τύπου

Τρέχοντας στην Καλλιθέα

Με το σύνθημα «Η άθληση είναι υγεία» ο δήμος Καλλιθέας διοργανώνει Μαραθώνιο την Κυριακή 8 Απριλίου με ώρα έναρξης στις 9:30 το πρωί. Οι διοργανωτές του αγώνα ευελπιστούν ότι μέσα από αυτό το γεγονός, το οποίο θέλουν να κάνουν θεσμό, θα μπορέσουν πέραν της ευκαιρίας άθλησης σε αρκετούς συμπολίτες μας, να περάσουν και αρκετά κοινωνικά μηνύματα, που έχουν να κάνουν τόσο με τον αθλητισμό αλλά και με το περιβάλλον και την υγεία.

Με το σύνθημα «Η άθληση είναι υγεία» ο δήμος Καλλιθέας διοργανώνει Μαραθώνιο την Κυριακή 8 Απριλίου με ώρα έναρξης στις 9:30 το πρωί. Οι διοργανωτές του αγώνα ευελπιστούν ότι μέσα από αυτό το γεγονός, το οποίο θέλουν να κάνουν θεσμό, θα μπορέσουν πέραν της ευκαιρίας άθλησης σε αρκετούς συμπολίτες μας, να περάσουν και αρκετά κοινωνικά μηνύματα, που έχουν να κάνουν τόσο με τον αθλητισμό αλλά και με το περιβάλλον και την υγεία.

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα το πρωί στο δημαρχείο Καλλιθέας οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης όπου μίλησαν για όλα τα θέματα που αφορούν την διοργάνωση του Μαραθωνίου. Στην συνέντευξη τύπου παρευρέθησαν οι κ. Μαργωμένος πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Καλλιθέας, κ. Δημάκος Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ και πρόεδρος του Φιλαθλητικού, κ. Βεντίκος πρόεδρος του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πειραιά, κ. Βασιλικοπούλου αντιπρόεδρος των Special Olympics, κ. Παπαποστόλου υπεύθυνος διοργάνωσης του Μαραθωνίου, κ. Βράχας πρόεδρος του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας και η κ.Μπερτσάτου πρόεδρος Δρομέων Υγείας και Άθλησης.

Όλοι οι ομιλητές στις δηλώσεις τους έκαναν λόγο για ένα πολύ σπουδαίο γεγονός το οποίο θέλουν να στεφθεί από απόλυτη επιτυχία και να μπορέσουν να το κάνουν θεσμό, που με το πέρασμα των χρόνων θα συγκεντρώνει και πολίτες από όλες τις περιοχές της Αττικής. Μάλιστα για πρώτη φορά θα γίνει και χρονομέτρηση όλων των συμμετεχόντων ώστε να υπάρξουν στο τέλος και αποτελέσματα για τα μετάλλια, με τους υπεύθυνους της διοργάνωσης όμως να τονίζουν ότι όλοι όσοι πάρουν μέρος στον Μαραθώνιο είναι εκ των προτέρων νικητές.

Τον λόγο αρχικά πήρε ο κ. Μαργωμένος, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε να αναδείξουμε μορφές αθλητισμού στην πόλη. Με αυτή την προσπάθεια ενισχύουμε περιβαλλοντικά ζητήματα και προσδοκούμε σε μία καλύτερη ποιότητα ζωής. Χρειαζόμαστε την στήριξη όλων για να πετύχουμε». Στην συνέχεια την «σκυτάλη» των δηλώσεων πήρε ο κ. Δημάκος λέγοντας: « Είναι ένα μεγάλο γεγονός στην πόλη μας, το οποίο πληροί τις προϋποθέσεις της παγκόσμιας επιτροπής. Οι δρομείς θα είναι καλυμμένοι όσον αφορά την ασφάλεια και δεν θα υπάρξει το παραμικρό θέμα».

Ο λόγος στην συνέχεια πέρασε στον κ. Βεντίκο, οποίος δήλωσε: «Η κρίση έχει επηρεάσει τον κλασσικό αθλητισμό και τέτοιες πρωτοβουλίες βοηθούν στην ανάπτυξή του. Η δική μου προσφορά στην διοργάνωση είναι το ότι έπεισα τους πρωταθλητές του Ολυμπιακού να συμμετέχουν και αυτοί στον Μαραθώνιο».

Ο υπεύθυνος της διοργάνωσης του αγώνα κ. Παπαποστόλου (διοργανωτής και του Μαραθωνίου στην Ολυμπιάδα του 2004) αναφέρθηκε στον τρόπο διεξαγωγής δηλώνοντας: «Είναι πρωτόγνωρο για την ελληνική πραγματικότητα τόσοι πολλοί άνθρωποι να λειτουργούν αρμονικά για την επίτευξη ενός στόχου και για αυτό θα πετύχουμε. Στόχος μας είναι οι συμμετέχοντες να φτάσουν τους 2000. Έχουμε πλήρη κάλυψη σε θέματα υγείας λόγω της εξαιρετικής οργάνωσης. Θέλουμε όμως και άλλους εθελοντές για να καλύψουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την διοργάνωση»

Ένα σημαντικό στοιχείο του Μαραθωνίου είναι και το γεγονός ότι θα συμμετάσχουν και αθλητές των Special Olympics αλλά και του Οίκου και Φάρου τυφλών. Για αυτό τον λόγο δηλώσεις έκανε και η αντιπρόεδρος των Special Olympics κ. Βασιλικοπούλου αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δίνεται η ευκαιρία σε αυτά τα παιδιά μέσα από αυτόν τον αγώνα να δείξουν στον κόσμο που δεν ξέρει τις ικανότητές τους ως αθλητές. Ευχαριστώ όλους τους διοργανωτές για την ευκαιρία που δίνουν σε αυτά τα παιδιά. Ελπίζω του χρόνου να υπάρχει διπλάσια συμμετοχή και να έρθουν και αθλητές μας από την περιφέρεια και όχι μόνο από την Αττική».

Τέλος να αναφέρουμε ότι το Σάββατο θα γίνει εκδήλωση στην πλατεία Δαβάκη, όπου θα μπορεί ο κόσμος να δηλώσει συμμετοχή αλλά θα υπάρξει και εθελοντική αιμοδοσία και ενημέρωση.

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να επιλέξουν τον αγώνα που θα συμμετέχουν ανάμεσα στα 10, 5 και 2,5 χιλιόμετρα. Η αφετηρία του Μαραθωνίου θα είναι στην πλατεία Δαβάκη, θα συνεχίσει στην Γρηγορίου Λαμπράκη, στην λεωφόρο Ποσειδώνος και τερματισμός θα είναι και πάλι η πλατεία Δαβάκη.

Άλκης Κακολύρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x