Ενα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Αθήνας, συνδυάζει πολλές γεύσεις, εκτός από ανέσεις. Στο Hilton, το Aethrion Lounge απέκτησε ράφια με παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα κι ένα μεγάλο μαυροπίνακα που ενημερώνει τους πελάτες αναλυτικά για τα είδη και τις τιμές τους, καθώς και για τα νέα σαντουϊτσάκια και σφολιατοειδή που μπορούν να απολαύσουν εκεί ή και να πάρουν...μαζί τους για το δρόμο.
Το Aethrion Lounge έχει νέες και οικονομικές προτάσεις για τη συνοδεία του καφέ. Κάθε πρωί, ο executive chef Γιάννης Μανίκης και η ομάδα του παρασκευάζουν muffins σε τρείς διαφορετικές γεύσεις-μήλο, πορτοκάλι, σοκολάτα- ενώ ο φούρνος του βγάζει καθημερινά ζεστά κρουασάν και δανέζικα ρολά με σταφίδες. Οσον αφορά στα σαντουϊτσάκια, προσφέρονται έξι διαφορετικές γεύσεις: καπνιστή γαλοπούλα και μαγιονέζα, καπνιστός σολομός και κρέμα τυριού, ντομάτα και μοτσαρέλα, σαλάμι και βραστό αυγό, καπνιστό ζαμπόν και μπρι, χούμους και ψητά λαχανικά. Παράλληλα, για ένα ελαφρύ business lunch ή γεύμα μετά το shopping προστέθηκαν νέα πιάτα στο μενού: τορτίγια με αβοκάντο, τυρί taleggio και ντρέσινγκ γιαουρτιού, τορτίγια με πάπια και ασιατική σος, σαλάτα ρόκα με οργανική κινόα και cottage cheese, κις λορέν και τρία μίνι black angus burger σε διάφορες γεύσεις (μπρι και κρεμμύδια, τυρί gruyere και μανιτάρια, τσένταρ με ντομάτα, μαρούλι και πικάντικη μαγιονέζα).
Εξάλλου, η πώληση παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων στο χώρο του Aethrion Lounge αγκαλιάστηκε ιδιαίτερα από τους ξένους επισκέπτες που μένουν στο Hilton, αφού τους δίνει τη δυνατότητα να πάρουν μαζί τους μια «γεύση Ελλάδας»: λιαστές ντομάτες Ξάνθης, μπαχαρικά για κεμπάπ και αστακομακαρονάδα, ελληνικά μυρωδικά για σαλάτα, αγουρέλαιο από το Μανδραγόρα, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο «Χάρισμα» και «Λιοκάρπι» από την Κρήτη ή «Eleia» από την Ηλεία και οξύμελι «Λιοστρόφι».
Κινεζικό πρωινό
Το Βυζαντινό, εστιατόριο του Hilton, εδώ και δεκαετίες αποτελεί σημείο αναφοράς για τους Αθηναίους που θέλουν να ξεκινήσουν από εκεί τη μέρα τους με πρωινό ή να συνεχίσουν τη...νύχτα τους τρόγωντας κάτι πριν τον ύπνο. Αν και αποτελεί «κλασική αξία», το Βυζαντινό δεν σταματάει ν’ ανανεώνεται και να προσαρμόζεται στις εξελίξεις της εποχής.
Εδώ και λίγες μέρες, το Βυζαντινό διαθέτει και μπουφέ με κινεζικό πρωινό, που καλύπτει τις ανάγκες και τις επιθυμίες των όλο και περισσότερων επισκεπτών από την Άπω Ανατολή αλλά και όσων αναζητούν μια «εξωτική» γευστική εμπειρία. Για όσους το επιθυμούν, ας πιάσουν τα τσόπστικ κι ας απολαύσουν: τηγανητό ρύζι, κόντζι (χυλωμένη σούπα ρυζιού απλή ή με κοτόπουλο), νούντλς, ντιμ σούμ με γαρίδα, κοτόπουλο ή λαχανικά και κινέζικες τηγανίτες. Προσθέσετε σάλτσα σόγιας και συνοδέψτε με τσάι γιασεμί ή γάλα σόγιας. Ολα, αυτά. Ναι, όλα αυτά για πρωινό! Ετσι, το μεσημεριανό γεύμα μάλλον γίνεται ανάμνηση.
Πάντως, υπάρχει και το παραδοσιακό πρωινό του μπουφέ, με πλούσιες ποικίλες: ομελέτες, scrambled eggs, pancakes με πραλίνα φουντουκιού ή σιρόπι σφενδάμου, δημητριακά, πόριτζ, μούσλι, σφολιατοειδή, french toast, βουτήματα, φρέσκα φρούτα, γιαούρτι, τυριά, αλλαντικά και διάφορα είδη μελιού και μαρμελάδας, που επίσης μπορούν να αναβάλλουν το πρωινό. Κι όλα αυτά με θέα τη Βασιλίσσης Σοφίας.
Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.