Δελτία Τύπου

Ο Γαλανολευκος Φαρος φώτισε και τον Φλοίσβο

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου, έγινε η επίσημη παρουσίαση του Πανελληνίου Συλλόγου φίλων Εθνικής «Γαλανόλευκος Φάρος» στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Πνευματικό Κέντρο του Παλαιού Φαλήρου στο Φλοίσβο.

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου, έγινε η επίσημη παρουσίαση του Πανελληνίου Συλλόγου φίλων Εθνικής «Γαλανόλευκος Φάρος» στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Πνευματικό Κέντρο του Παλαιού Φαλήρου στο Φλοίσβο.

Το μουσείο που είναι αφιερωμένο σε όλους τους διεθνείς μας που έχουν κάνει την Ελλάδα περήφανη αλλά και στους Έλληνες φιλάθλους, επισκέπτονται μικροί και μεγάλοι από τις 24/03 και θα συνεχίσει να υποδέχεται τους θαυμαστές του μέχρι και την Κυριακή 1 Απρίλη από τις 09.00 μέχρι τις 21.00.

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του μουσείου Νίκος Φλέκκας, ο οποίος ευχαρίστησε τον επίτιμο καλεσμένο Στέλιο Γιαννακόπουλο, αλλά και το δήμαρχο του Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη που παραχώρησε το Πνευματικό Κέντρο για την 9ήμερη φιλοξενία.

Τόνισε ότι όλα τα εκθέματα, φανέλες, μπάλες, κασκόλ κλπ. , που έχουν ξεπεράσει τα 250, συγκεντρώθηκαν με τη βοήθεια των διεθνών αλλά και πολλών φίλων της ομάδας. Αφιέρωσε το μουσείο σε όλους τους παίκτες που φόρεσαν τη γαλανόλευκη αλλά και στους Έλληνες φιλάθλους, που αποτελούν το 12ο παίκτη της Εθνικής και την ακολουθούν παντού. Ανέφερε πως ο «Γαλανόλευκος Φάρος» ιδρύθηκε την 1 Ιουλίου 2004 στο Πόρτο και καθήκον-υποχρέωση του Πανελλήνιου πλέον συλλόγου με 23 αντιπροέδρους σε όλη την Ελλάδα, είναι να είναι πάντα κοντά σους διεθνής. «Θα είμαστε και στην Πολωνία με 5-6 τύμπανα και την τρομπέτα μας. Για αυτό υπάρχουμε» δήλωσε.

Ο κος. Φλέκκας παρουσίασε το λεύκωμα του Συλλόγου, ένα λεύκωμα καρδιάς, πορείας δόξας δίπλα στην Εθνική Ομάδα. Το λεύκωμα έχουν προλογίσει, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, ο Γιώργος Καραγκούνης, ο Θοδωρής Ζαγοράκης και ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, όπου και του έγινε ξεχωριστή αφιέρωση από τον Γαλανόλευκο Φάρο, μιας και ήταν ο παίκτης που χάρισε την πρόκριση στην Εθνική για το Euro 2004, στη Σαραγόσα με το δικό του γκολ επί της Ισπανίας το 2003 (Ισπανία-Ελλάδα 0-1).

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος ως πρόεδρος των ΠΣΑΠ, δήλωσε χαρούμενος για όλη αυτήν την προσπάθεια αλλά και ότι η ομάδα του 2004 νιώθει υπερήφανη που ήταν η αιτία να ιδρυθεί αυτός ο Σύλλογος. Ευχήθηκε να μη σταματήσει ποτέ η δράση του και να υπάρχει μια συνέχεια σε όλο αυτό.

Τόνισε πως είναι μεγάλη η τιμή για όλους τους παίκτες της Εθνικής, είτε φόρεσαν τη φανέλα 1 φορά, είτε 101 και πως για κάθε ποδοσφαιριστή είναι ύψιστη τιμή να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο. «Ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας, είναι μια «νότα» χαράς και αισιοδοξίας, ένα καταφύγιο να ξεφύγεις για λίγο και να θυμηθείς τα παλιά και τα καινούργια που έρχονται με το Euro που έχουμε μπροστά μας.» Κλείνοντας ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Εθνική και υποσχέθηκε να είναι δίπλα τους και σωματικά αλλά και πνευματικά.

Χαιρετισμό απηύθυναν και ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Παύλος Γερακάρης αλλά και ο δημοσιογράφος Γιάννης Δάρας που διευκρίνισε ότι αυτό το λεύκωμα είναι η ζωντανή ιστορία της Εθνικής ομάδας και η πορεία της μέσα από τον φακό των φιλάθλων της. Τόνισε πως είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην Ευρώπη και κάποια στιγμή θα μεταφραστεί και σε άλλη γλώσσα. Μετέφερε τους χαιρετισμούς του Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος πρότεινε να «ξεχάσουμε» την Εθνική του 2004 και να κοιτάξουμε αυτή του 2012 πώς θα τη βοηθήσουμε.

Το μουσείο επισκέπτονται καθημερινά εκτός από φιλάθλους της ομάδας και πολλοί μαθητές σχολείων της περιοχής. Ένας χώρος όπου η Εθνική ποδοσφαίρου έχει την τιμητική της και το γαλανόλευκο χρώμα κυριαρχεί σκορπίζοντας χαμόγελα και αίσθημα υπερηφάνειας.

Κλεοπάτρα Μισαηλίδου (Σπουδάστρια στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x