sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Έτσι τα ‘βαλε ο Μέσι

Ποτέ δεν βαριέσαι ν’ ασχολείσαι με τον Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία της Μπαρτσελόνα και δύσκολα βρίσκει κανείς να του αποδώσει οποιοδήποτε (νέο) επαινετικό χαρακτηρισμό. Οπότε ας ασχοληθούμε με κάτι διαφορετικό. Κάτι που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι λάτρεις των αριθμών. Πως ακριβώς σημειώθηκαν τα 234 γκολ που έχει με την φανέλα των «μπλαουγκράνα».

Ποτέ δεν βαριέσαι ν’ ασχολείσαι με τον Λιονέλ Μέσι.

Ο Αργεντινός έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία της Μπαρτσελόνα και δύσκολα βρίσκει κανείς να του αποδώσει οποιοδήποτε (νέο) επαινετικό χαρακτηρισμό.

Οπότε ας ασχοληθούμε με κάτι διαφορετικό. Κάτι που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι λάτρεις των αριθμών. Πως ακριβώς σημειώθηκαν τα 234 γκολ που έχει με την φανέλα των «μπλαουγκράνα».

Ξεκινώντας από τις ομάδες που έχει ταλαιπωρήσει περισσότερο. Στην όχι και τόσο περίοπτη πρώτη θέση βρίσκεται η Ατλέτικο Μαδρίτης, εναντίον της οποίας έχει βρει 18 φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα. Κόντρα στην Σεβίλλη 14, ενώ απέναντι στην αιώνια αντίπαλο, Ρεάλ Μαδρίτης 13.

Οι καλύτεροι «πελάτες»:

Ατλέτικο Μαδρίτης 18
Σεβίλλη 14
Ρεάλ Μαδρίτης 13
Ρασίνγκ Σανταντέρ 12
Αλμερία 10
Οσασούνα 10
Σαραγόσα 10
Βαλένθια 10
Μαγιόρκα 9
Αθλέτικ Μπιλμπάο 8

Το «Καμπ Νου» παραληρεί σε κάθε του εμφάνιση. Και πώς να συμβεί διαφορετικά. Μέσα στο δεύτερο σπίτι του, την ιστορική έδρα της Μπάρτσα έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ της καριέρας του (132). Όχι ότι μακριά από αυτό ζορίζεται (102).

Το να ψάχνει κανείς «ψεγάδια» σε ένα ποδοσφαιρικό αριστούργημα όπως ο 24χρονος άσος μοιάζει με ιεροσυλία. Ωστόσο με το αριστερό πόδι, που είναι και το καλό του έχει κάνει περισσότερα θαύματα (185 γκολ) απ’ ότι με το δεξί, το οποίο πάντως δεν προορίζεται μόνο για το γκάζι (37). Επίσης το γεγονός ότι απέχει αρκετά από το να χαρακτηριστεί… πρώτο μπόι δεν το πτοεί όταν πρέπει να σκοράρει με το κεφάλι (10) ή με... καραμπόλα (2).

Ένα από τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει είναι ότι ποτέ δεν σταματά. Μέχρι τα 90’ «σκυλιάζει» για το καλύτερο. Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι ότι «χτυπάει» πιο συχνά στο τελευταίο τέταρτο των αγώνων των Καταλανών.

Αναλυτικά:

1-15 / 20
16-30 / 37
31-45 / 41
46-60 / 31
61-75 / 29
76-90 / 75

Το γνωστό τίκι-τάκα (κοντινές πάσες, κατοχή, διαρκής κίνηση) είναι ο λόγος που συνήθως μπαίνει με την μπάλα στα δίχτυα (από τα 207 μόλις τα 21 από την άσπρη βούλα) από το να δοκιμάζει τις δυνατότητές του από μέση ή μακρινή απόσταση (21 από τα 27 με απευθείας χτύπημα φάουλ).

Ασφαλώς και δεν θα τα κατάφερνε τόσο καλά αν δεν είχε στο πλάι του χαρισματικούς συμπαίκτες. Ο Ντάνι Άλβες τον κάνει να αισθάνεται άνετα πιο συχνά απ’ τον καθένα. Παρομοίως οι Τσάβι και Ινιέστα.

Οι καλύτεροι πασέρ του:

Ντάνι Άλβες 31
Τσάβι 24
Ινιέστα 17
Πέδρο 12
Ανρί 9
Αντριάνο 6
Ετό 6
Φάμπρεγας 6
Ντέκο 5
Ροναλντίνιο 5

Τέρμα οι αριθμοί. It's Messi...time!



Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x