sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Σχεδόν σαράντα χρόνια πίσω!

Πολλά χρόνια πίσω γύρισε το ελληνικό ποδόσφαιρο με τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο ΟΑΚΑ και ήταν ο λόγος που διεκόπη οριστικά το ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί ξανά πριν από σχεδόν σαράντα χρόνια, αφού 11/03/73 είχε διακοπεί ματς των «αιωνίων» αντιπάλων στο Καραϊσκάκη, επειδή «πράσινοι» αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαιτησία εκείνου του ματς. Το sport-fm.gr σάς αναλύει την εικόνα της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Πολλά χρόνια πίσω γύρισε το ελληνικό ποδόσφαιρο με τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο ΟΑΚΑ και ήταν ο λόγος που διεκόπη οριστικά το ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί ξανά πριν από σχεδόν σαράντα χρόνια, αφού 11 Μαρτίου 1973 είχε διακοπεί παιχνίδι των «αιωνίων» αντιπάλων στο Καραϊσκάκη, επειδή «πράσινοι» αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαιτησία εκείνου του ματς.

Στα… 666 λεπτά σταμάτησε το αρνητικό σερί της Skoda Ξάνθης!

Το sport-fm.gr σάς αναλύει -με τη βοήθεια της γλώσσας των αριθμών- την εικόνα της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Τα σημαντικότερα στατιστικά στοιχεία της 24ης αγωνιστικής

Η πέμπτη φορά που χρειάστηκε να διακοπεί ένα ντέρμπι ήταν η χθεσινή, όπου ο Τάσος Κάκος έληξε στο 83’ την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Η τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι ανάλογο ήταν στις 11 Μαρτίου 1973 στο Καραϊσκάκη, πάλι σε πανελλήνια τηλεοπτική μετάδοση. Και τότε το ματς διεκόπη στο 81', ενώ οι Πειραιώτες προηγούντο με 3-2, αφού οι «πράσινοι» αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαιτησία, με αφορμή την αποβολή του Αθανασόπουλου. Ο Παναθηναϊκός μηδενίστηκε όχι μόνο σε αυτό το ματς, αλλά και στα δύο επόμενα (με ΠΑΟΚ εντός και Αιγάλεω εκτός).

Ωστόσο, η τελευταία αναμέτρηση που διεκόπη λόγω επεισοδίων ήταν στις 31 Οκτωβρίου 1998, όταν ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Αφορμή της εισβολής των οπαδών του «Δικεφάλου» στο γήπεδο ήταν η ακύρωση ενός γκολ του Τάκολα στο 82' (σύμπτωση), ωστόσο ο διαιτητής Παπαπέτρου έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι το ματς ολοκληρώθηκε κανονικά!

Τις εκατό συμμετοχές έφρασε ο Άγγελος Χαριστέας στην Α’ Εθνική. Το ντεμπούτο του διεθνούς επιθετικού πραγματοποιήθηκε στις 23 Αυγούστου 1998, όταν ο Άρης είχε νικήσει με σκορ 2-0 τον Εθνικό Αστέρα.

Για πέμπτο διαδοχικό αγώνα του Ατρομήτου και έκτο στον οποίο παίρνει μέρος (είχε μεσολαβήσει η απουσία του από το ματς με την Κέρκυρα) κατάφερε να βρει τα αντίπαλα δίχτυα ο Κώστας Μήτρογλου. Το πανελλήνιο ρεκόρ είναι οχτώ σερί αγωνιστικές με γκολ, το οποίο έχουν πετύχει οι Γ. Σιδέρης, Κ. Νικολαΐδης και Ντ. Νικολαΐδης

Στα… 666 λεπτά σταμάτησε το αρνητικό σερί της Skoda Ξάνθης, η οποία στα παραπάνω λεπτά δεν είχε καταφέρει να πετύχει κάποιο τέρμα. Το «φρένο» πάτησε ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος, όμως οι Ακρίτες ηττήθηκαν για 7η σερί φορά και 4η εντός έδρας (και τα δύο είναι αρνητικά ρεκόρ στην ιστορία της στην Α' Εθνική).

Τις 100 συμμετοχές στα επαγγελματικά πρωταθλήματα έφρασε ο Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι, ο οποίος αγωνίζεται εδώ και πέντε χρόνια στην Ελλάδα. Το ντεμπούτο του Γκανέζου μέσου ήταν στις 30 Σεπτεμβρίου 2007 στη νίκη (3-2) του Πανσερραϊκού στην έδρα του Ηλυσιακού.

Τρεις σερί ήττες συμπληρώνει ο Παναθηναϊκός, αν υπολογίσει κανείς πως μηδενίζεται για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο ΟΑΚΑ. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό μετά το ξεκίνημα της περιόδου 2002-03 (ΠΑΟΚ - ΠΑΟ 4-1, ΠΑΟ - Προοδευτική 0-1, ΑΕΚ - ΠΑΟ 1-0), όταν προπονητής του Παναθηναϊκού ήταν ξανά Πορτογάλος (ο Φερνάντο Σάντος)! Το αρνητικό ρεκόρ είναι οι τέσσερις σερί ήττες του 1978-79.

Τρεις διαφορετικές «πρωτιές» για τη φετινή περίοδο γεύτηκε ο Πανιώνιος χθες. Ηταν η πρώτη φορά που: 1) κέρδισε δεύτερο σερί αγώνα, 2) δεν δέχθηκε γκολ σε δύο διαδοχικά παιχνίδια και 3) πέτυχε δύο γκολ από το πρώτο ημίχρονο.

Την πρώτη του νίκη στην Ξάνθη από το 1984-85 (3-1 για τη Β' Εθνική) πανηγύρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ηπειρώτες έχουν τρεις νίκες και μία ισοπαλία στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, επίδοση που είναι η καλύτερή τους σε τετράδα αγώνων της μεγάλης κατηγορίας από τον Φεβρουάριο του 2001 (3-2 τον ΠΑΟΚ εκτός, 0-0 στην Ξάνθη, 3-2 τον Ηρακλή εντός, 1-0 τον Αθηναϊκό εκτός).

Τις επτά σερί νίκες επί του ΟΦΗ εντός και εκτός έδρας έφτασε ο Άρης.

38 κίτρινες κάρτες μοιράστηκαν στην 25η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, ο Παναιτωλικός ήταν η μοναδική ομάδα που δεν τιμωρήθηκε από τον διαιτητή της αναμέτρησής του. Επίσης, δεν υπήρξε κάποια αποβολή ποδοσφαιριστή του πρωταθλήματος μέσα στο σαββατοκύριακο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x