sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο Τσέρανιτς και το αλφάδι του Ντίμπλερ

Η κανονική περίοδος της Α1 μπάσκετ μπήκε στην τελική της ευθεία και όσο πλησιάζουν τα πλέι-οφ, ολοένα και περισσότεροι παίκτες παίρνουν από το χέρι τις ομάδες τους και πραγματοποιούν εμφανίσεις για βραβείο. Τέτοια ήταν του Ντράγκαν Τσέρανιτς στο ματς του ΚΑΟΔ με τον Ηλυσιακό, ενώ το ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ «σημαδεύτηκε» από τον Ρόναλντ Ντέιβις. Διαβάστε γιατί ξεχώρισαν οι Τζον Ντίμπλερ, Κώστας Καϊμακόγλου, Μοχάμεντ Πάσαλιτς και Στιβ Πάνος, στους κορυφαίους του www.sport-fm.gr.

Η κανονική περίοδος της Α1 μπάσκετ μπήκε στην τελική της ευθεία και όσο πλησιάζουν τα πλέι-οφ, ολοένα και περισσότεροι παίκτες παίρνουν από το χέρι τις ομάδες τους και πραγματοποιούν εμφανίσεις για βραβείο. Τέτοια ήταν του Ντράγκαν Τσέρανιτς στο ματς του ΚΑΟΔ με τον Ηλυσιακό, ενώ το ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ «σημαδεύτηκε» από τον Ρόναλντ Ντέιβις. Διαβάστε γιατί ξεχώρισαν οι Τζον Ντίμπλερ, Κώστας Καϊμακόγλου, Μοχάμεντ Πάσαλιτς και Στιβ Πάνος, αλλά και την παρθενική συμμετοχή του Κώστα Κακαρούδη στη λίστα με τους κορυφαίους.

Του Νίκου Ζέρβα

Οι κορυφαίοι της 23ης αγωνιστικής σύμφωνα με το www.sport-fm.gr:

Άρης-ΠΑΟΚ: Ρόναλντ Ντέιβις / Νίκος Παππάς

Ο Αμερικανός είναι ανεβασμένος και το απέδειξε και στο μεγάλο ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ. Πέτυχε 22 πόντους, κέρδισε 13 (!) φάουλ, πήρε 4 ριμπάουντ, έκανε 3 κλεψίματα και μοίρασε ισάριθμες ασίστ, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει φοβερό πρόβλημα και φθορά στον δικέφαλο. Ο τελευταίος, έμεινε κοντά στο σκορ μέχρι το τέλος λόγω της πολύ καλής απόδοσης του Νίκου Παππά, που για μία ακόμη φορά ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του. 18 πόντοι, με 6/9 δίποντα σε 23 λεπτά, τρία κλεψίματα και 4 ριμπάουντ ήταν ο απολογισμός του έλληνα γκαρντ.

ΚΑΟΔ-Ηλυσιακός: Ντράγκαν Τσέρανιτς / Κώστας Κακαρούδης

Ο με διαφορά κορυφαίος της αγωνιστικής Ντράγκαν Τσέρανιτς, έκανε τον Ηλυσιακό να…υποφέρει. Με τους 24 πόντους που πέτυχε, τα κρίσιμα καλάθια, τα 13 ριμπάουντ (9 εκ των οποίων επιθετικά), τα 11 κερδισμένα φάουλ και τις 3 ασίστ, έκανε άνω κάτω την φροντ λάιν του αντιπάλου και έδωσε τη νίκη στον ΚΑΟΔ. Σύμμαχός του, ήταν ο Κώστας Κακαρούδης στην καλύτερή του εμφάνιση στην Α1, αφού με 22 πόντους (10/15 σουτ), 3 ριμπάουντ, 2 τάπες, μία ασίστ και ένα κλέψιμο ήταν κάτι παραπάνω από καθοριστικός.

Πανιώνιος-Περιστέρι: Τζον Ντίμπλερ / Μάριος Μπατής

Το ότι είναι ένας εκ των κορυφαίων σουτέρ του πρωταθλήματος βάλθηκε να αποδείξει για μία ακόμη φορά ο Τζον Ντίμπλερ. Με 21 πόντους (7/12 τρίποντα), 6 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα ήταν πραγματικό πολυβόλο, όμως μοιράζεται το βραβείο του καλύτερου στον αγώνα με τον ουσιαστικό Μάριο Μπατή. Ο έμπειρος γκαρντ είχε 17 πόντους με 5/6 τρίποντα, μοίρασε 8 ασίστ, κέρδισε 6 φάουλ, πήρε 4 ριμπάουντ και έκανε 2 κλεψίματα, συμβάλλοντας τα μέγιστα για τη νίκη των «κυανέρυθρων».

Παναθηναϊκός-Ρέθυμνο: Κώστας Καϊμακόγλου / Λαμάρ Ράιτ

Ο πιο συνεπής παίκτης του Παναθηναϊκού στα λεγόμενα μικρής σημασίας ματς είναι με διαφορά ο Κώστας Καϊμακόγλου. Ο διεθνής φόργουορντ σε 19 λεπτά κόντρα στο Ρέθυμνο είχε 17 πόντους με άψογα στατιστικά, πήρε έξι ριμπάουντ, έκανε ένα κλέψιμο και μοίρασε μία ασίστ. Στην αντίπερα όχθη ο αξιόμαχος και θεαματικός ΑΓΟΡ, είχε για μία ακόμη φορά σε καταπληκτικό βράδυ τον Λαμάρ Ράιτ, που πέτυχε 18 πόντους, μοίρασε 3 ασίστ, έκανε 2 κλεψίματα και κέρδισε 6 φάουλ.

Ίκαρος Καλλιθέας-Καβάλα: Μοχάμεντ Πάσαλιτς / Βασίλης Σίμτσακ

Από τους ακρογωνιαίους λίθους της νίκης της Καβάλας ήταν οι Πάσαλιτς και Σίμτσακ που ξεχώρισαν για την απόδοσή τους κόντρα στον Ίκαρο. Ο πρώτος είχε 15 πόντους, 9 (!) ασίστ, 4 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο, ενώ ο δεύτερος δεν πήγε πίσω με ισάριθμους πόντους, 6 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 2 ασίστ. Θετική ήταν και η παρουσία του Νίκου Αγγελόπουλου, που συνέβαλε και αυτός από την πλευρά του.

Κολοσσός Ρόδου-Μαρούσι: Στιβ Πάνος / Ρούμπιν Μποϊκιν

Η αποστολή κόντρα στο Μαρούσι για τον Κολοσσό ήταν εύκολη, αλλά με την απόδοσή τους οι Πάνος και Μποϊκιν την απλούστευσαν. Ο πρώτος είχε 16 πόντους σε 21 λεπτά συμμετοχής με 6/6 σουτ δύο πόντων, 3 ριμπάουντ, μία ασίστ και ένα κλέψιμο, ενώ ο δεύτερος 11 πόντους σε 19 λεπτά, αλλά σημαντική προσφορά στους άλλους τομείς του παιχνιδιού. Συγκεκριμένα είχε 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ, δίνοντας έξτρα δύναμη στους νησιώτες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x