sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο ανεβασμένος και ο «αμούστακος»

Από την πρώτη νίκη του Αμαρουσίου στο πρωτάθλημα σημαδεύτηκε η 21η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ. Η ομάδα των βορείων προαστίων αναδεικνύει νεαρούς παίκτες και στο Περιστέρι είχε πρωταγωνιστή τον 20χρονο Ανδρέα Κανονίδη. Στα αξιοσημείωτα, η διαρκής άνοδος του Μάρκο Κέσελ που επιβεβαιώθηκε στο ματς του Ολυμπιακού με τον ΚΑΟΔ, ενώ για μία ακόμη εβδομάδα, Κρίστμας και Ράιτ έδωσαν τη δική τους παράσταση σε αγώνα του Ρεθύμνου. Διαβάστε τους κορυφαίους του www.sport-fm.gr.

Από την πρώτη νίκη του Αμαρουσίου στο πρωτάθλημα σημαδεύτηκε η 21η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ. Η ομάδα των βορείων προαστίων αναδεικνύει νεαρούς παίκτες και στο Περιστέρι είχε πρωταγωνιστή τον 20χρονο Ανδρέα Κανονίδη. Στα αξιοσημείωτα, η διαρκής άνοδος του Μάρκο Κέσελ που επιβεβαιώθηκε στο ματς του Ολυμπιακού με τον ΚΑΟΔ, ενώ για μία ακόμη εβδομάδα, Κρίστμας και Ράιτ έδωσαν τη δική τους παράσταση σε αγώνα του Ρεθύμνου. Στο ΟΑΚΑ, ο Καϊμακόγλου προσέθεσε άλλη μία παραγωγική εμφάνιση στο ενεργητικό του στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ, που δείχνει να παίρνει σημαντικές βοήθειες πλέον από τον νεοαποκτηθέντα, Νίκο Παππά.

Εύκολη ήταν η νίκη του Άρη κόντρα στην Καβάλα, αφού ο Ρόναλντ Ντέιβις είχε…τρελά κέφια, ενώ για να φτάσει ο Κολοσσός Ρόδου στην άνετη επικράτηση επί του Ηλυσιακού, συνέβαλε τα μέγιστα ο Νίκος Λιακόπουλος, που φέτος έκανε μία νέα αρχή στην καριέρα του, δείχνοντας πως η προσπάθεια και η δουλειά, μπορεί να αλλάξουν τη μοίρα ενός παίκτης σε μία σεζόν.

Αναλυτικά, οι κορυφαίοι της 21ης αγωνιστικής σύμφωνα με το www.sport-fm.gr:

Του Νίκου Ζέρβα

ΚΑΟΔ-Ολυμπιακός: Μάρκο Κέσελ


Ο Σέρβος φόργουορντ βρέθηκε ένα βήμα από την πόρτα της εξόδου του Ολυμπιακού πριν ενάμιση μήνα, έμεινε και δείχνει να ανταποκρίνεται στις ευκαιρίες που του δίνει ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Το έργο των «ερυθρόλευκων» στην Δράμα αποδείχθηκε πολύ εύκολο, αλλά σπάνια ο Κέσελ ήταν τόσο καλός σε ματς της ομάδας του. Είχε 13 πόντους με αρκετά εύστοχα μακρινά σουτ, βοήθησε στην άμυνα -ένα κλέψιμο- και έκανε και μία ασίστ. Οι δυνατότητές του είναι για ακόμη παραπάνω και στο χέρι του είναι να το αποδείξει στο μέλλον.

Περιστέρι-Μαρούσι: Ανδρέας Κανονίδης

Το Περιστέρι ήταν κάκιστο και επέτρεψε στο Μαρούσι να πάρει την πρώτη του νίκη, όμως οι εμφανίσεις της ομάδας των βορείων προαστίων φέτος, λαμβάνοντας υπόψη και τα τεράστια προβλήματα, αξίζουν κάτι παραπάνω από το ένα ροζ φύλλο. Όταν όμως για αυτό έχουν συμβάλει τα μέγιστα νεαροί σε ηλικία παίκτες, βοηθούμενοι από έφηβους, αποκτά μεγαλύτερη αξία. Ο Ανδρέας Κανονίδης δεν είναι καινούργιος στην Α1, αλλά εμφανίσεις σαν και αυτή του Σαββάτου, τον κατατάσσουν στους πολλά υποσχόμενους. Με 14 πόντους, κρίσιμα σουτ, 9 (!) ριμπάουντ, μία ασίστ και 4 κερδισμένα φάουλ, έκανε μεγάλη ζημιά στην ομάδα των δυτικών προαστίων, που παρά τις υποσχέσεις που άφησε με την απόδοσή της στην αρχή της σεζόν, ολοκληρώνει με άκρως προβληματική εικόνα.

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Κώστας Καϊμακόγλου / Νίκος Παππάς

Ο Καϊμακόγλου πριν από μερικές μέρες αντιμετώπισε τραυματισμό, τον αψήφησε και όχι μόνο έπαιξε στο Καζάν, αλλά ήταν και καθοριστικός. Με κεκτημένη ταχύτητα, έκανε όμορφα πράγματα και κόντρα στον ΠΑΟΚ, αφού τελείωσε το ματς με 18 πόντους (6/12 σουτ), 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, ένα κλέψιμο και μία τάπα. Ο δικέφαλος του βορρά ήταν ανταγωνιστικός για 25 λεπτά, χάρη στην καλή παρουσία του Νίκου Παππά. Ο ταλαντούχος γκαρντ είχε 18 πόντους (6/10 σουτ), 3 ριμπάουντ, ισάριθμες ασίστ και κλεψίματα, ενώ κέρδισε και 7 φάουλ, δείχνοντας ότι η προσθήκη του ήταν κάτι παραπάνω από έξυπνη για την ομάδα.

Πανιώνιος-Ρέθυμνο: Ντιόντε Κρίστμας / Λαμάρ Ράιτ

Το Ρέθυμνο είναι μετά τον Κολοσσό το φετινό θαύμα του πρωταθλήματος. Ασταμάτητο και στη Νέα Σμύρνη, όπου υποχρέωσε τον Πανιώνιο στην, μόλις, δεύτερη εντός έδρας ήττα του φέτος. Και πώς να μην γίνει αυτό, από τη στιγμή που διαθέτει το κορυφαίο και πιο θεαματικό ίσως δίδυμο ξένων. Ντιόντε Κρίστμας με 19 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα και Λαμάρ Ράιτ με επίσης 19, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, ένα κλέψιμο και 7 κερδισμένα φάουλ ήταν για μία ακόμη φορά όλα τα λεφτά και οδήγησαν εκ του ασφαλούς τους Κρητικούς στο «διπλό».

Άρης-Καβάλα: Ρόναλντ Ντέιβις

Ευκολότερα απ’ ότι θα περίμενε κανείς επιβλήθηκε ο Άρης της Καβάλας. Παρά τα προβλήματα, οι παίκτες του Αλεξανδρή καταθέτουν ενέργεια στο παρκέ και δείχνουν να βρίσκουν τα αγωνιστικά «πατήματά» τους. Αυτή τη φορά, το ρόλο του εκτελεστή, ανέλαβε ο Ρόναλντ Ντέιβις, που αναδείχθηκε και πολυτιμότερος βάσει συστήματος αξιολόγησης του ΕΣΑΚΕ. Ο Αμερικανός, είχε 25 πόντους με 8/13 σουτ, πήρε 3 ριμπάουντ και φόρτωσε τους παίκτες των «αργοναυτών» με 5 φάουλ.

Κολοσσός Ρόδου-Ηλυσιακός: Νίκος Λιακόπουλος

Σε πολλά παιχνίδια η δουλειά που κάνει ο Νίκος Λιακόπουλος είναι καθοριστική για τον Κολοσσό, χωρίς όμως να είναι ο κορυφαίος. Σε αυτό κόντρα στον Ηλυσιακό όμως τα συνδύασε όλα. «Βρώμικη» δουλειά, αλλά και σκορ, αφού σταμάτησε στους 21 πόντους (7/11 σουτ), έκανε 2 κλεψίματα, μία ασίστ και μάζεψε και ένα ριμπάουντ, κάνοντας «σμπαράλια» τα αμυντικά συστήματα της ομάδας του Φλεβαράκη. Σκεφτείτε, πριν από μερικούς μήνες αγωνιζόταν στην Β΄ Εθνική…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x