sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οι…All Star της 20ης αγωνιστικής

Κάτι το εορταστικό τριήμερο, κάτι το All Star Game του ΝΒΑ, έφεραν σε δεύτερη μοίρα την 20η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ. Το μεγάλο παιχνίδι απουσίαζε από το πρόγραμμα, όμως αρκετές αναμετρήσεις είχαν παίκτες που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον με την απόδοσή τους. Από την «αφύπνιση» των Λόγκαν και Καλάθη στο ματς του Παναθηναϊκού με τον Ηλυσιακό, μέχρι τη συμβολή του Ντούβνιακ στη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Περιστερίου, το sport-fm.gr, αναδεικνύει αυτούς που ξεχώρισαν αυτή την εβδομάδα.

Κάτι το εορταστικό τριήμερο, κάτι το All Star Game του ΝΒΑ, έφεραν σε δεύτερη μοίρα την 20η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ. Το μεγάλο παιχνίδι απουσίαζε από το πρόγραμμα, όμως αρκετές αναμετρήσεις είχαν παίκτες που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον με την απόδοσή τους. Από την «αφύπνιση» των Ντέιβιντ Λόγκαν και Νικ Καλάθη στο ματς του Παναθηναϊκού με τον Ηλυσιακό, μέχρι τη συμβολή του Ούρος Ντούβνιακ στη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Περιστερίου και τις καθοριστικές ενέργειες του Μάικ Τέιλορ στην επικράτηση της Καβάλας επί του Κολοσσού.

Αναλυτικά, οι κορυφαίοι των αναμετρήσεων της 20ης αγωνιστικής σύμφωνα με το www.sport-fm.gr:

Του Νίκου Ζέρβα

Ολυμπιακός-Άρης: Κώστας Παπανικολάου / Δημήτρης Βεργίνης

Ο Ολυμπιακός φάνηκε επηρεασμένος από το «χαστούκι» στην Μόσχα και συνάντησε δυσκολίες για ένα ημίχρονο από τον ταλαιπωρημένο διοικητικά, αλλά μαχητικό Άρη. Αρωγός στην αντεπίθεση της ομάδας στο 3ο δεκάλεπτο ήταν ο Κώστας Παπανικολάου, που είχε σε είκοσι λεπτά συμμετοχής 13 πόντους (6/6 δίποντα), 4 ριμπάουντ, μία ασίστ και ένα κλέψιμο. Από τους φιλοξενούμενους, καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο αναγεννημένος φέτος Δημήτρης Βεργίνης, που είχε 15 πόντους και 3 ριμπάουντ.

Ηλυσιακός-Παναθηναϊκός: Ντέιβντ Λόγκαν / Νικ Καλάθης

Το παιχνίδι με τον Ηλυσιακό δεν αντέχει ιδιαίτερης κριτικής για τον Παναθηναϊκό, όμως ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς είχε έναν λόγο για να χαμογελά. Μετά από αρκετό καιρό, είδε τους Λόγκαν και Καλάθη να παίζουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους, στοιχείο «κλειδί» αν οι «πράσινοι» θέλουν και φέτος να κατακτήσουν τίτλους. Ο Αμερικανός είχε 17 πόντους με πολύ καλά στατιστικά, 5 κλεψίματα, 4 ασίστ και μία τάπα, ενώ ο διεθνής γκαρντ, 11 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα και 7 ασίστ. Τα…μισά να καταφέρνουν και στα πιο δύσκολα παιχνίδια, το σύνολο θα λειτουργήσει καλύτερα και ο Διαμαντίδης δεν θα είναι μόνος στα γκαρντ.

ΠΑΟΚ-Περιστέρι: Ούρος Ντούβνιακ / Παναγιώτης Καυκής

Μετά τον Τζόι Ντόρσεϊ του Ολυμπιακού, ο Ούρος Ντούβνιακ συγκαταλέγεται στους παίκτες που ήρθαν μεσούσης της περιόδου και βοηθάει σημαντικά τη νέα του ομάδα. Ο ΠΑΟΚ οφείλει σε μεγάλο βαθμό τη νίκη του κόντρα στο Περιστέρι στον Σέρβο γκαρντ, που πέτυχε 20 πόντους, φόρτωσε με 8 φάουλ τους αντιπάλους, έκανε τρία κλεψίματα και μοίρασε μία ασίστ. Στην αντίπερα όχθη, οι φιλοξενούμενοι είχαν σε εξαιρετική μέρα τον Παναγιώτη Καυκή. Ο έμπειρος γκαρντ κόντρα στην πρώην ομάδα του, είχε 16 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 6 ασίστ.

Ίκαρος Καλλιθέας-Πανιώνιος: Άρον Μπέινς / Ρόμελ Μπεκ

Ο Ίκαρος ήταν βαθμολογικά αδιάφορος και ο Πανιώνιος «καιγόταν» για τη νίκη, όμως το δίδυμο των γηπεδούχων Μπέινς και Μπεκ είχε διαφορετική άποψη. Ο πρώτος είχε 18 πόντους, 13 ριμπάουντ και 2 τάπες και ο δεύτερος 23 πόντους, 5 ριμπάουντ, 8 κερδισμένα φάουλ και 3 ασίστ. Το σύστημα αξιολόγησε «έγραψε» 25 και 28 μονάδες αντίστοιχα και οι «κυανέρυθροι» επέστρεψαν στα αρνητικά αποτελέσματα, κυρίως χάρη στο παραπάνω δίδυμο.

Καβάλα-Κολοσσός Ρόδου: Μάικλ Τέιλορ / Άγγελος Τσάμης

Η Καβάλα επέστρεψε στα μεγάλα αποτελέσματα μετά από καιρό, αφού δεν είναι εύκολο να νικήσεις τον φετινό Κολοσσό, έστω και εντός έδρας. Το συγκρότημα του Δημήτρη Πρίφτη, έφτασε στο ροζ φύλλο κυρίως λόγω της απόδοσης του Μάικλ Τέιλορ που οργάνωσε μαεστρικά το παιχνίδι, πέτυχε 14 πόντους με οικονομία στα σουτ, πήρε 5 ριμπάουντ και μοίρασε 3 ασίστ. Η φιλοξενούμενη, είχε να αντιπαρατάξει μία ακόμα καλή βραδιά του Άγγελου Τσάμη, όμως οι 19 πόντοι, τα 3 κλεψίματα και οι 5 ασίστ του έλληνα παίκτη δεν έφτασαν.

Μαρούσι-Ρέθυμνο: Ντιόντε Κρίστμας / Γιάννης Δεμερτζής

Παρά τα σοβαρά προβλήματά του και την αποχώρηση των Γκαγκαλούδη και Κόμματου, εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά ανταγωνιστικό, αφού το Ρέθυμνο φάνηκε πως το υποτίμησε. Ευτυχώς για τον Στέργο Κουφό, είχε σε πολύ καλή κατάσταση για ένα ακόμη παιχνίδι τον Ντιόντε Κρίστμας. Ο Αμερικανός είχε 21 πόντους με 9/14 σουτ, 13 ριμπάουντ, 4 ασίστ και ένα κλέψιμο και μαζί με τον Ράιτ απεσόβησαν το κάζο για τους Κρητικούς. Για τους γηπεδούχους, δεν πέρασε απαρατήρητη η απόδοση του Γιάννη Δεμερτζή, που πέτυχε 16 πόντους, πήρε 4 ριμπάουντ, κέρδισε 7 φάουλ, μοίρασε 6 ασίστ και έκανε ένα κλέψιμο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x