Δελτία Τύπου

Crazy Business Ideas από το IST College

Το IST College, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειάς του για διάδοση του επιχειρηματικού πνεύματος και προώθηση της καινοτομίας, διοργανώνει για 2η συνεχή χρονιά το διαγωνισμό επιχειρηματικότητας και καινοτομίας «CRAZY BUSINESS IDEAS», με στόχο να δώσει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να αναδείξουν τις ιδέες τους για ένα νέο προϊόν ή επιχείρηση. O Διαγωνισμός τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.).

Το IST College, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειάς του για διάδοση του επιχειρηματικού πνεύματος και προώθηση της καινοτομίας, διοργανώνει για 2η συνεχή χρονιά το διαγωνισμό επιχειρηματικότητας και καινοτομίας «CRAZY BUSINESS IDEAS», με στόχο να δώσει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να αναδείξουν τις ιδέες τους για ένα νέο προϊόν ή επιχείρηση, αλλά και να τις μετουσιώσουν σε επιχειρηματική πράξη. O Διαγωνισμός τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.).

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό ο υποψήφιος θα πρέπει να καταθέσει την ιδέα του μέσω της ειδικά σχεδιασμένης για το συγκεκριμένο σκοπό ιστοσελίδας, www.crazybusinessideas.gr, υποβάλλοντας ένα μικρό κείμενο με την περιγραφή της ιδέας, μαζί με μία φωτογραφία, ή video της ιδέας.

Η αξιολόγηση των ιδεών χωρίζεται σε δύο φάσεις:
α. Ψηφοφορία του κοινού («προκριματική» φάση)
β. Επιτροπή επιχειρηματιών και ακαδημαϊκών («ημιτελική» και «τελική» φάση)

α. Το κοινό για να ψηφίσει πρέπει να διατηρεί λογαριασμό στο Facebook. Η ψήφος δίδεται πατώντας την ένδειξη «like» που θα εμφανίζεται δίπλα σε κάθε ιδέα. Κάθε χρήστης του Facebook μπορεί να ψηφίσει περισσότερες από μία ιδέες, αλλά δεν θα μπορεί να ψηφίσει την ίδια ιδέα πάνω από μία φορά. Ως κίνητρο για όσους ψηφίζουν το IST College θα δώσει δώρο ένα ipad2 μετά από κλήρωση.

β. Οι πενήντα υποψήφιοι που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους από το κοινό «προκρίνονται» στην «ημιτελική» φάση. Στη φάση αυτή οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταρτίσουν επιχειρηματικό πλάνο που θα μετουσιώνει την ιδέα τους σε συγκεκριμένη επιχειρηματική πρόταση. Τα επιχειρηματικά πλάνα των υποψηφίων θα πρέπει να καταρτιστούν και να κατατεθούν σε διάστημα μίας εβδομάδας από την λήξη σύντομων εκπαιδευτικών σεμιναρίων που θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του IST College από ακαδημαϊκό προσωπικό ειδικευμένο στον τομέα Επιχειρησιακών και Οικονομικών Επιστημών με στόχο την καθοδήγηση των υποψηφίων στην κατάρτιση του επιχειρησιακού σχεδίου.

Τα business plans θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από επιχειρηματίες και ακαδημαϊκούς. Η κριτική επιτροπή θα αξιολογήσει κάθε ιδέα με κριτήρια την καινοτομία της, τον βαθμό ανάλυσης και την ποιότητα του επιχειρησιακού σχεδίου που τη συνοδεύει, καθώς και τον βαθμό στον οποίο είναι υλοποιήσιμη και θα επιλέξει τις έξι (6) καλύτερες.

Οι διαγωνιζόμενοι που υπέβαλαν τις ιδέες που επιλέγησαν θα κληθούν να διαγωνιστούν στην «τελική φάση», όπου θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους [ενώπιον κοινού και κριτικής επιτροπής] σε ειδική για το σκοπό εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου 2012. Η τελική κατάταξη θα προκύψει από το συνδυασμό των επιδόσεων των υποψηφίων κατά την «ημιτελική» και την «τελική» φάση.

Ο νικητής του πρώτου βραβείου θα λάβει €10.000 αρχικό κεφάλαιο για να μετατρέψει την ιδέα του σε επιχείρηση, σχεδιασμό επιχειρησιακού πλάνου από το IST College και σχεδιασμό εταιρικής ταυτότητας από την συνεργαζόμενη με το IST College διαφημιστική εταιρία. Το 2ο και 3ο βραβείο θα είναι πλήρης υποτροφία για μεταπτυχιακά και προπτυχιακά προγράμματα αντίστοιχα.

Κριτική επιτροπή 2012
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Μίχαλος Κωνσταντίνος: Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος «SWAN Α.Ε.»

ΜΕΛΗ

Βελέντζας Γεώργιος: Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος & Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Folli Follie & Μέλος Δ.Σ. Ε.Β.Ε.Α.
Γεράρδος Γεώργιος: Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS ΑΕΒΕ
Ελευθερουδάκη Μαρίνα : Πρόεδρος «Γ.Κ. Ελευθερουδάκης Α.Ε.» & Μέλος Δ.Σ. Ε.Β.Ε.Α.
Πάσχας Γεώργιος: Γενικός Διευθυντής Οργάνωσης Πληροφορικής & Προμηθειών Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος
Ταμβακάς Βασίλειος: Πρόεδρος Δ.Σ. «Gallenica Α.Ε.» & «Μινέρβα Φαρμακευτική Α.Ε.»
Χαζάπη – Πίττα Αλεξάνδρα: Διευθύνουσα Σύμβουλος «Μελισσοκομικής Εταιρείας Αττική» & Μέλος Δ.Σ. Ε.Β.Ε.Α.
Χιώτης Γεώργιος: Πρύτανης IST College

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει περίπου 2 μήνες, με έναρξη την 13η Φεβρουαρίου 2011 και καταληκτική ημερομηνία υποβολής ιδεών την 14η Απριλίου 2012.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τον διαγωνισμό, καθώς και τους όρους συμμετοχής σε αυτόν, παρακαλώ πολύ όπως απευθυνθείτε στο www.crazybusinessideas.gr.

Eχεις κι εσύ μια «τρελή» ιδέα και δεν ξέρεις τι να την κάνεις; Στείλ’ την στο www.crazybusinessideas.gr, παίξε στο διαγωνισμό και δες την ιδέα σου να γίνεται πράξη!

www.crazybusinessideas.gr. Γιατί μόνο τρελές ιδέες μπορούν να σώσουν την Ελλάδα!

Σύντομο Προφίλ: IST College

Το IST College, το πρώτο επιχειρησιακό κολλέγιο στο χώρο της Ελληνικής εκπαίδευσης, ιδρύθηκε το 1989 με στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και την άμεση σύνδεσή της με την αγορά εργασίας. Διατηρεί από το 1992 συνεχή σύμβαση δικαιόχρησης (franchise) για την αποκλειστική υλοποίηση προγραμμάτων σπουδών στην Ελλάδα, για την απόκτηση τίτλων σπουδών Bachelor’s και Master’s που χορηγούνται απευθείας από το University of Hertfordshire, ένα από τα πρότυπα επιχειρησιακά πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας.

Πρόσφατα τα δύο ιδρύματα υπέγραψαν μια νέα συμφωνία συνεργασίας, βάσει της οποίας το Πανεπιστήμιο του Hertfordshire επένδυσε στο IST College, έτσι ώστε να συμμετέχει τόσο στη μετοχική σύνθεσή του όσο και στην οργανωτική του δομή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x