sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το «παρών» του Λο και ο «μπομπέρ» Ντίμπλερ

Η 19η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ, έφερε τον Ολυμπιακό πιο κοντά στην κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο, χάρη στη νίκη του επί του Κολοσσό στην Ρόδο. Για να έρθει αυτή, χρειάστηκε η πρώτη ίσως μεστή εμφάνιση του Έισι Λο, που δείχνει πλέον να βρίσκεται «πατήματά» του. Σπουδαίες εμφανίσεις και βραβείο από το www.sport-fm.gr και στους Ντίμπλερ, Γιασικεβίτσιους, Ράιτ, Ενγκουαϊερ και Χαραλαμπίδη.

Η 19η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ, έφερε τον Ολυμπιακό πιο κοντά στην κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο, χάρη στη νίκη του επί του Κολοσσό στην Ρόδο. Για να έρθει αυτή, χρειάστηκε η πρώτη ίσως μεστή εμφάνιση του Έισι Λο, που δείχνει πλέον να βρίσκεται «πατήματά» του. Σπουδαίες εμφανίσεις και βραβείο από το www.sport-fm.gr και στους Ντίμπλερ, Γιασικεβίτσιους, Ράιτ, Ενγκουαϊερ και Χαραλαμπίδη.

Αναλυτικά, οι κορυφαίοι της 19ης αγωνιστικής:

Του Νίκου Ζέρβα

Κολοσσός Ρόδου-Ολυμπιακός: Έισι Λο


Μετά το κακό πρώτο ημίχρονο που τον έφερε πίσω στο σκορ, ο Ολυμπιακός φόρτσαρε στο τρίτο δεκάλεπτο και «καθάρισε» στην Ρόδο. Η…αντεπίθεση έγινε με ομαδική προσπάθεια, αφού πολύ καλοί ήταν οι Παπανικολάου, Σλούκας, Πρίντεζης, Ντόρσεϊ και Σπανούλης, αλλά αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Έισι Λο. Με ψυχραιμία, καλές άμυνες, 10 πόντους με απόλυτη οικονομία στα σουτ και 4 ασίστ, ενέπνευσε σιγουριά και έδειξε ότι μπορεί να είναι πολύτιμος στο μέλλον.

Ρέθυμνο-ΠΑΟΚ: Λαμάρ Ράιτ / Δήμος Ντικούδης

Ο σχεδόν μόνιμος…κάτοικος της λίστας των κορυφαίων της αγωνιστικής Λαμάρ Ράιτ έκανε το θαύμα του και κόντρα στον ΠΑΟΚ. Με 18 πόντους (6/9 σουτ), 7 (!) κλεψίματα και 4 ασίστ, ήταν πολύτιμος για τον Στέργο Κουφό και δίκαια ανακηρύχτηκε MVP και από τον ΕΣΑΚΕ. Παρά την ήττα του δικεφάλου του βορρά, για μία ακόμη φορά ο Δήμος Ντικούδης ήταν χάρμα ιδέσθαι στο παρκέ. Ο Λαρισαίος φόργουορντ, είχε 26 πόντους με 9/10 σουτ, 5 ριμπάουντ, 7 κερδισμένα φάουλ, 3 ασίστ και ένα κλέψιμο, αλλά δεν είχε άξιο συμπαραστάτη στη προσπάθεια για νίκη.

Παναθηναϊκός-Καβάλα: Σαρούνας Γιασικεβίτσιους / Στράτος Περπέρογλου

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε στα πρώτα τριάντα λεπτά από την Καβάλα, όμως «ξεμπούκωσε» στο τέταρτο δεκάλεπτο και νίκησε εύκολα. Η νίκη είχε κορυφαίους τους Γιασικεβίτσιους και Περπέρογλου, που είναι σε εξαιρετική κατάσταση, κάτι που φάνηκε και στην ανατροπή του σκορ στο ΣΕΦ. Ο Λιθουανός είχε σε είκοσι λεπτά συμμετοχής 16 πόντους και 5 ασίστ, ενώ ο Έλληνας γκαρντ 13 με απόλυτη ευστοχία έξω από τα 6.75, 4 κλεψίματα και 3 ασίστ, συνθέτοντας ένα πολύ καλό δίδυμο για τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Περιστέρι-Ηλυσιακός: Νάνα Ενγκουαϊερ

Σε ένα ματς που διεκδικεί το…βραβείου του χειρότερου για φέτος και όπου οι ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι το τέλος, την διαφορά έκανε για τον Ηλυσιακό και πάλι ο Νάνα. Ο Καμερουνέζος φόργουορντ ήταν αυτός που έδωσε ώθηση στην αρχή στην ομάδα του και πέτυχε κρίσιμα καλάθια, πήρε σημαντικά ριμπάουντ και έκανε καθοριστικό κλέψιμο στο τέλος. Η στατιστική, έγραψε 19 πόντους, 11 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, μία ασίστ και ένα κόψιμο, που ήταν αρκετά για να καμφθεί η αντίσταση του Περιστερίου.

Πανιώνιος-Μαρούσι: Τζον Ντίμπλερ / Μάριος Μπατής

Η αποστολή του Πανιωνίου κόντρα στο υποβιβασμένο ουσιαστικά Μαρούσι, ήταν εύκολη, αλλά την έκαναν ακόμα πιο απλή οι Τζον Ντίμπλερ και Μάριος Μπατής. Ο πρώτος είχε 22 πόντους με 6/8 τρίποντα και 11 ριμπάουντ και ο δεύτερος 16 πόντους με άψογη στατιστική, 6 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 4 ασίστ. Αμφότεροι δεν άφησαν περιθώριο αντίδρασης στους φιλοξενούμενους, που είχαν να αντιμετωπίσουν και έναν πολύ αποτελεσματικό Ζήση Σαρικόπουλο, που πραγματοποίησε καλή εμφάνιση.

ΚΑΟΔ-Ίκαρος Καλλιθέας: Κώστας Χαραλαμπίδης / Ρόμελ Μπεκ

Σταθερά ανοδική είναι η πορεία του Χαραλαμπίδη το τελευταίο διάστημα. Ο Έλληνας γκαρντ, φόρτωσε το καλάθι του Ικάρου με 26 πόντους και κρίσιμα καλάθια όταν το ματς ήταν στον πόντο, κέρδισε οκτώ φάουλ, έκανε 2 κλεψίματα και 2 ασίστ δίνοντας το έναυσμα για μία ακόμη νίκη του ΚΑΟΔ. Οι φιλοξενούμενοι το πάλεψαν όσο περισσότερο γινόταν, χάρη στην εκπληκτική απόδοση-ευστοχία του Ρόμελ Μπεκ, που είχε 34 πόντους με 7/11 τρίποντα και 5 ασίστ, στοιχεία που του έδωσαν 35 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης. Αν η ομάδα της Καλλιθέας είχε επικρατήσει, αυτός θα ήταν ο πολυτιμότερος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x