sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο Τοp-10 «Πρι» και ο βιονικός Χατζής

Θεαματικά παιχνίδια που κρίθηκαν στη λεπτομέρεια και πρωταγωνιστές που πρόσφεραν σκορ, ασίστ και…τάπες περιελάμβανε η 17η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ. Τα «φώτα» έπεσαν στον σταθερό φέτος, Γιώργο Πρίντεζη, που συνδύασε την εμφάνισή του στο ματς του Ολυμπιακού με το Περιστέρι με ρεκόρ, αλλά και στην αξία του Νίκου Χατζή, που με ποιότητα…παλιού καλού κρασιού, οδηγεί τον Ηλυσιακό στα πλέι-οφ. Το www.sport-gm.gr αναδεικνύει τους πρωταγωνιστές της πορτοκαλί μπάλας.

Θεαματικά παιχνίδια που κρίθηκαν στη λεπτομέρεια και πρωταγωνιστές που πρόσφεραν σκορ, ασίστ και…τάπες περιελάμβανε η 17η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ. Τα «φώτα» έπεσαν στον σταθερό φέτος, Γιώργο Πρίντεζη, που συνδύασε την εμφάνισή του στο ματς του Ολυμπιακού με το Περιστέρι με ρεκόρ, αλλά και στην αξία του Νίκου Χατζή, που με ποιότητα…παλιού καλού κρασιού, οδηγεί τον Ηλυσιακό στα πλέι-οφ του πρωταθλήματος.

Δεύτερη σερί παρουσία του Σωτήρη Καραποστόλου στους κορυφαίους, για την απόδοσή του που έδωσε σε μεγάλο βαθμό τη νίκη στην Καβάλα μέσα στο Ρέθυμνο, ενώ για μία ακόμα εβδομάδα ο Άρης είχε για καλύτερο τον Χρήστο Ταπούτο. Διαβάστε γιατί ο Χάρης Γιαννόπουλος δείχνει ικανός να πάρει μία ακόμα ευκαιρία στο μέλλον σε μεγάλη ομάδα και γιατί η 13η νίκη του Κολοσσού είχε την…υπογραφή του Σκότι Χόπσον.

Αναλυτικά, οι κορυφαίοι της 17ης αγωνιστικής, με το «μικροσκόπιο» του www.sport-fm.gr:

Του Νίκου Ζέρβα

Ρέθυμνο-Καβάλα: Σωτήρης Καραποστόλου

Μετά την εκπληκτική του απόδοση κόντρα στο Μαρούσι μία εβδομάδα πριν, ο Σωτήρης Καραποστόλου τα κατάφερε εξαιρετικά και στην δύσκολη έδρα του Ρεθύμνου, οδηγώντας την Καβάλα σε ένα μεγάλο «διπλό». Με 25 πόντους (8/12 σουτ), 7 ριμπάουντ και 8 κερδισμένα φάουλ, ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη, που δείχνει να επανέρχεται στις καλές εμφανίσεις του πρώτου γύρου. Αν ο Καραποστόλου συνεχίσει έτσι, σίγουρα οι «αργοναύτες» θα είναι άκρως ανταγωνιστικοί και στη συνέχεια.

Μαρούσι-Ηλυσιακός: Νάνα Ενγκουαϊερ / Νίκος Χατζής

Το δίδυμο Νάνα-Χατζή, αποδείχθηκε άχαστο στο Μαρούσι, που έφτασε κοντά στην πρώτη του νίκη, αλλά οι δύο προαναφερθέντες είχαν διαφορετική άποψη. Ο πρώτος έκανε την αρχή με 24 πόντους, 14 ριμπάουντ, 3 τάπες, 2 κλεψίματα και 8 κερδισμένα φάουλ (38 πόντοι στο σύστημα αξιολόγησης και MVP για τον ΕΣΑΚΕ), αλλά όταν ο Ηλυσιακός έκανε την ανατροπή, η σκυτάλη πέρασε στον έμπειρο γκαρντ, που με σημαντικό κλέψιμο, ασίστ και απόλυτη ευστοχία στις βολές «γύρισε» το ματς. Το κοντέρ «έγραψε» 23 πόντους, 5 τελικές πάσες, οπότε το…βραβείο μοιράζεται στα δύο.

Περιστέρι-Ολυμπιακός: Γιώργος Πρίντεζης / Χάρης Γιαννόπουλος

Άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση για τον αναγεννημένο Πρίντεζη που πέτυχε 20 πόντους, έκανε 3 κλεψίματα και έδωσε 2 ασίστ. Παράλληλα με τα 4 ριμπάουντ που «κατέβασε», μπήκε στη λίστα των δέκα κορυφαίων του Ολυμπιακού σε αυτή την στατιστική κατηγορία, ξεπερνώντας τον μεγάλο Ζάρκο Πάσπαλ. Υπήρχε όμως και στο φιλότιμο και νεανικό Περιστέρι μία παρουσία που έκλεψε τα φλας για μία ακόμα αγωνιστική. Ο πρώην «ερυθρόλευκος», Χάρης Γιαννόπουλος, είχε 20 πόντους με καλά ποσοστά ευστοχίας, 10 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και μία τάπα, δείχνοντας πως ίσως στο μέλλον να πάρει μία ακόμα ευκαιρία σε μεγαλύτερο σύλλογο.

Κολοσσός Ρόδου-Ίκαρος: Σκότι Χόπσον

Ο Κολοσσός νίκησε δυσκολότερα απ’ ότι δείχνει το τελικό 78-64 τον Ίκαρο, αλλά η ουσία είναι ότι συνεχίζει απτόητος για την κατάκτηση της τρίτης θέσης. Πρωταγωνιστής για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν ο Σκότι Χόπσον, που σημείωσε 20 πόντους (8/8 δίποντα) σε 23 μόλις λεπτά συμμετοχής, ενώ μάζεψε και 6 ριμπάουντ, βοηθώντας σε έναν ακόμη σημαντικό τομέα του παιχνιδιού. Από τους Αμερικανούς που η άφιξή τους δεν έκανε πολύ «θόρυβο», αλλά η προσφορά του είναι κάτι παραπάνω από θετική.

Άρης-ΚΑΟΔ: Χρήστος Ταπούτος / Μαρκ Μίσελ

Ο Άρης νίκησε δύσκολα τον ΚΑΟΔ και το οφείλει περισσότερο στην ομαδική προσπάθεια, αφού κανείς δεν ξεχώρισε ιδιαίτερα. Το γεγονός όμως ότι ο Χρήστος Ταπούτος παρέμεινε σε σταθερά καλά επίπεδα απόδοσης για ένα ακόμη παιχνίδι και μάλιστα προερχόμενος από τραυματισμό, λέει πολλά. Με 12 πόντους, 6 ριμπάουντ, 6 κερδισμένα φάουλ και μία ασίστ, ήταν με βραχεία κεφαλή ο καλύτερος, όμως στο «Αλεξάνδρειο», έκανε αισθητή την παρουσία του και ένας παίκτης των ηττημένων. Ο Μαρκ Μίσελ, έβαλε 11 πόντους, πήρε 12 ριμπάουντ και ένα παρακαλώ 8 (!) τάπες, επίδοση που όμοιά της θα πρέπει να ψάξουμε πολύ για να δούμε στην ιστορία του πρωταθλήματος.

Πανιώνιος-ΠΑΟΚ: Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς

Σε ένα κακό ποιοτικό ματς η αποστολή ανάδειξης κορυφαίου είναι δυσκολότερη από ποτέ. Όμως ο Πανιώνιος νίκησε τον ΠΑΟΚ χάρη στην καλή του άμυνα και πρωταγωνιστής σε αυτό το κομμάτι ήταν ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς. Εκτός αυτού, ο «μικρός» ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 12 πόντους αλλά και πρώτος ριμπάουντερ με 5, οπότε δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη η απόδοσή του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x