sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο… δεκαθλητής του εξάστερου

Σύμφωνοι, παίκτης-ορχήστρα ο Διαμαντίδης, «ατσαλένιος» ο Μπατίστ, δαιμόνιος ο Γιασικεβίτσιους και αεικίνητος ο Καλάθης… Όμως στον Παναθηναϊκό, ειδικά φέτος, λάμπει και το άστρο του Ρομέιν Σάτο. Υπάρχουν… στοιχεία και το www.sport-fm.gr-με αφορμή τη χθεσινή μεγάλη εμφάνιση του Κεντροαφρικανού στη -σας τα παρουσιάζει.

Σύμφωνοι, παίκτης-ορχήστρα ο Διαμαντίδης, «ατσαλένιος» ο Μπατίστ, δαιμόνιος ο Γιασικεβίτσιους και αεικίνητος ο Καλάθης… Όμως στον Παναθηναϊκό, ειδικά φέτος, λάμπει και το άστρο του Ρομέιν Σάτο. Ο Κεντροαφρικανός φόργουορντ μετά την περσινή χρονιά προσαρμογής, με καλές αλλά και κακές στιγμές, αναδεικνύεται φέτος σε υπερπολύτιμο κομμάτι του παζλ των πρωταθλητών Ευρώπης. Το www.sport-fm.gr εξηγεί γιατί…

Ο 31χρονος άσος με τις απίστευτες φυσικές δυνάμεις προσφέρει σε τρεις θέσεις («2», «3», ενίοτε και «4») και σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Η πολυτιμότητά του αποδεικνύεται από το γεγονός ότι είναι πρώτος σε λεπτά συμμετοχής στον φετινό Παναθηναϊκό, πάνω ακόμη και από τον βιονικό Διαμαντίδη. Ο Σάτο αγωνίζεται σε 29:30 κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα, δέκα δευτερόλεπτα περισσότερο από τον αρχηγό της ομάδας (29:20), ενώ τρίτος με διαφορά είναι ο Νικ Καλάθης (24:13).

Το φετινό του ρεκόρ είναι 37:11 στο ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ, που κρίθηκε στην παράταση, ακολουθεί το παιχνίδι με την Μπάμπεργκ στη Γερμανία (36:34) και τρίτη είναι η χθεσινή αναμέτρηση με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στην Τουρκία (34:35). Στο ελληνικό πρωτάθλημα, που περιλαμβάνει αρκετά εύκολα παιχνίδια, ο Αφρικανός είναι τρίτος σε λεπτά συμμετοχής με 21,3 ανά αγώνα, πίσω από Διαμαντίδη (23,2) και Καλάθη (22,6).

Η προσφορά του Σάτο αποτυπώνεται σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες. Είναι δεύτερος σκόρερ του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα με 10 κατά μέσο όρο (έναντι 10,3 του Διαμαντίδη), πρώτος ριμπάουντερ-παρότι μόλις 1,94μ.-με 6,2 (4,8 έχει ο δεύτερος Μάικ Μπατίστ), τρίτος σε ασίστ με 1,2 (πίσω από Διαμαντίδη με 5,1 και Καλάθη με 2,8), τρίτος σε κλεψίματα με 0,9 (πίσω από Διαμαντίδη και Καλάθη με 1,5), δεύτερος σε τάπες με 0,5 (πίσω από τον Βουγιούκα με 0,6), δεύτερος σε ranking με 12,5 (πίσω από τον Διαμαντίδη με 14,9) και μόλις έκτος στα λάθη με 0,8 (πρώτος ο Διαμαντίδης με 2,5).

Είναι προφανές πως για τον φετινό Παναθηναϊκό, ο Ρομέιν Σάτο είναι απαραίτητος...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x