Stoiximan Super League

Ο χρόνος πιέζει…

Την ώρα που το πρωτάθλημα μπαίνει στην πιο κρίσιμη καμπή του, μάχη με το χρόνο δίνει ο Παναθηναϊκός… εκτός γηπέδων. Κι αυτό γιατί τα οικονομικά προβλήματα παραμένουν και η UEFA θα περιμένει με άγριες διαθέσεις αν μέχρι τις 31 Μαρτίου δεν έχουν τακτοποιηθεί οι οφειλές των «πράσινων». Αγωνιά για Λέτο και Κουίνσι ο Φερέιρα εν όψει Λεβαδειακού.

Την ώρα που το πρωτάθλημα μπαίνει στην πιο κρίσιμη καμπή του, μάχη με το χρόνο δίνει ο Παναθηναϊκός… εκτός γηπέδων. Κι αυτό γιατί τα οικονομικά προβλήματα παραμένουν και η UEFA θα περιμένει με άγριες διαθέσεις αν μέχρι τις 31 Μαρτίου δεν έχουν τακτοποιηθεί οι οφειλές των «πράσινων».

Η καθυστέρηση στην ψήφιση του αθλητικού νομοσχεδίου, που θα επιτρέπει την αγορά μετοχών ΠΑΕ από αλλοδαπούς, αποτελεί τροχοπέδη για οποιεσδήποτε εξελίξεις. Οι εκπρόσωποι των Αράβων, που εμφανίζονται ως μοναδική λύση στο οικονομικό αδιέξοδο του συλλόγου αυτή τη στιγμή, κατέστησαν χθες σαφές με ανακοίνωση πως η απόφαση να επενδύσουν στον Παναθηναϊκό είναι ειλημμένη και δεν αλλάζει από τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα. Είναι σαφές, ωστόσο, πως δεν πρόκειται να βάλουν λεφτά πριν ψηφιστεί ο σχετικός νόμος.

Την ίδια στιγμή, δεν μπορεί να δοθεί νέα παράταση στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου βάσει νόμου. Για το λόγο αυτό θα πρέπει με την ψήφιση του νόμου (ελπίζουν στον Παναθηναϊκό να γίνει μέχρι τα μέσα Φλεβάρη) να συνεδριάσει ξανά το ΔΣ και να ορίσει γενική συνέλευση που θα προγραμματίσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η οποία θα γίνει το αργότερο μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, υπό την… απειλή της UEFA.

Οι «πράσινοι» πιστεύουν πως δεν θα τεθεί σε κίνδυνο η συμμετοχή της ομάδας στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν. Άλλωστε ενδεχόμενος αποκλεισμός θα ήταν καταστροφικός, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός διεκδικεί το πρωτάθλημα και την απευθείας συμμετοχή στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League. Πιστεύουν πως τα χρήματα θα βρεθούν, είτε με νέο επενδυτή, είτε από τους μετόχους, έστω και με κάποιο δάνειο (εντός ή εκτός εισαγωγικών).

Διπλός πονοκέφαλος

Ρεπό μετά από καιρό απόλαυσαν χθες οι παίκτες του Παναθηναϊκού, αλλά από σήμερα επιστρέφουν στη δράση και αρχίζουν την προετοιμασία για το ματς με τον Λεβαδειακό. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αγωνιά για την κατάσταση των Σεμπαστιάν Λέτο και Κουίνσι.

Ο μεν πρώτος δεν έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στο γόνατο, που παρουσιάζονται συχνά-πυκνά, όταν πιέζεται από συνεχόμενα ματς. Σήμερα θα δοκιμάσει να μπει στο πρόγραμμα της ομάδας και αν τα καταφέρει χωρίς πρόβλημα, θα είναι διαθέσιμος.

Λιγότερες πιθανότητες έχει ο Κουίνσι, που αντιμετωπίζει ενοχλήσεις στον γλουτό. Εφόσον καταφέρει να προπονηθεί μέχρι την Πέμπτη ή την Παρασκευή, θα είναι τουλάχιστον στην αποστολή. Το πιθανότερο, ωστόσο, είναι να μείνει εκτός υπό το φόβο κάποιας θλάσης.

Κατά τα λοιπά, επανέρχεται σίγουρα ο Νίκος Σπυρόπουλος που εξέτισε την τιμωρία του, ενώ εντός των δύο επόμενων εβδομάδων γυρίζουν και οι Μπουμσόνγκ-Καντέ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x