sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τρέχει με… 500 ο «Λύμπε», τρίτωσε του Ολυμπιακού

Τις πεντακόσιες συμμετοχές στα επαγγελματικά πρωταθλήματα έφτασε ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ο οποίος το καλοκαίρι αναμένεται να κρεμάσει τα παπούτσια του. Ποιο ρεκόρ κυνηγάει ο Μεσσήνιος επιθετικός της ΑΕΚ. Από τη σεζόν 1990/91 είχε ο Ολυμπιακός να κάνει τρεις γκέλες στην περιφέρεια για το πρωτάθλημα. Το sport-fm.gr σάς αναλύει – με τη βοήθεια της γλώσσας των αριθμών – την εικόνα της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Τις πεντακόσιες συμμετοχές στα επαγγελματικά πρωταθλήματα έφτασε ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ο οποίος το καλοκαίρι αναμένεται να κρεμάσει τα παπούτσια του.

Ποιο ρεκόρ κυνηγάει ο Μεσσήνιος επιθετικός της ΑΕΚ.

Από τη σεζόν 1990/91 είχε ο Ολυμπιακός να κάνει τρεις γκέλες στην περιφέρεια για το πρωτάθλημα.

41 κίτρινες μοιράστηκαν στην 18η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, ενώ δεν υπήρξε αποβολή σε κάποιο ματς.

Το sport-fm.gr σάς αναλύει – με τη βοήθεια της γλώσσας των αριθμών – την εικόνα της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Τα σημαντικότερα στατιστικά στοιχεία της 18ης αγωνιστικής

Τις πεντακόσιες συμμετοχές στα επαγγελματικά πρωταθλήματα έφτασε ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Συγκεκριμένα, ο 36χρονος επιθετικός έχει 394 συμμετοχές στην Α' Εθνική, 48 στη Β', 8 στη Γ' και 50 στην Bundesliga στα δύο χρόνια που αγωνίστηκε με τη φανέλα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Το ντεμπούτο του «Λύμπε» ήταν στις 3 Οκτωβρίου 1993, στην ήττα της Εράνης Φιλιατρών στην έδρα του Κερατσινίου για την Γ’ Εθνική. Παράλληλα, ο Λυμπερόπουλος έφτασε τα 161 γκολ στην πρώτη κατηγορία, έντεκα λιγότερα από τον πρώτο Ντέμη Νικολαΐδη.

Αν δεν σε θέλει η μπάλα… Ο λόγος για τον Λεωνίδα Αργυρόπουλος, ο οποίος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και στα δύο γκολ που δέχθηκε ο Αστέρας Τρίπολης από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Συγκεκριμένα, ο 22χρονος αμυντικός έβαλε αυτογκόλ στην ομάδα του, ενώ στο δεύτερο τέρμα (που χρεώθηκε στον Μπεσέρα) η μπάλα χτύπησε πάνω του και ξεγέλασε τον Χακόμπο.

Τις σαράντα νίκες στην Α’ Εθνική έφτασε ο Αστέρας Τρίπολης απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο πρώτος ποδοσφαιριστής που έχει γεννηθεί το 1995 και αγωνίστηκε στη Σούπερ Λίγκα έγινε ο Δημήτρης Πόποβιτς. Ο νεαρός μέσος του ΠΑΟΚ πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, ενώ στις 11 Φεβρουαρίου γίνεται 17 ετών.

Δύο επιτυχίες σε έναν αγώνα σημείωσε ο Άρης, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει (3-1) τη Δόξα Δράμας. Συγκεκριμένα, οι «κίτρινοι» είχαν να περύχουν περισσότερα από δύο γκολ στο περσινό παιχνίδι με την Κέρκυρα (4-3), ενώ η τελευταία του ανατροπή ήταν το 2-1 επί του Ολυμπιακού Βόλου.

Αήττητη παρέμεινε η ΑΕΚ απέναντι στον Εργοτέλη σε οποιαδήποτε έδρα. Οι «κιτρινόμαυροι» μετρούν τρεις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες στην έδρα των Κρητικών, ενώ στο ΟΑΚΑ έχουν το απόλυτο (επτά νίκες). Από την πλευρά του, ο Νίκος Κωστένογλου έχει μία ισοπαλία (3-3, ως προπονητής της Λάρισας) και δύο νίκες ως προπονητής του Αστέρα Τρίπολης.

Την τρίτη απώλεια στην επαρχία είχε ο Ολυμπιακός στο φετινό πρωτάθλημα, κάτι που είχε να συμβεί από τη σεζόν 1990/91. Μετά τον Αστέρα (1-0) και τη Δόξα (0-0), τώρα οι Πειραιώτες ηττήθηκαν (1-1) από την Ξάνθη. Εκείνη την αγωνιστική περίοδο, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν έρθει ισόπαλοι (0-0) με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον ΟΦΗ (0-0), ενώ έχασαν (1-0) πάλι στην Ξάνθη.

41 κίτρινες μοιράστηκαν στην 18η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, ενώ δεν υπήρξε αποβολή σε κάποιο ματς. Επίσης, οι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου δεν τιμωρήθηκαν από τον κ. Βοσκάκη, στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x