sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η πιο μεγάλη ώρα, είναι τώρα!

Στο Αϊντχόφεν χτυπά η καρδιά του πόλο και η Εθνική των ανδρών θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για να πάρει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιθυμεί να ξαναμπεί στην ελίτ της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης κόντρα σε Ολλανδία, ΠΓΔΜ, Τουρκία, Ουγγαρία και Ιταλία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και το www.sport-fm.gr σας παρουσιάζει τις προβλέψεις των τεχνικών των ομάδων της πρώτης τετράδας της βαθμολογίας αλλά και όσα θέλετε να ξέρετε για την Εθνική.

Στο Αϊντχόφεν χτυπά η καρδιά του πόλο και η Εθνική των ανδρών θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για να πάρει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιθυμεί να ξαναμπεί στην ελίτ της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης κόντρα σε Ολλανδία, ΠΓΔΜ, Τουρκία, Ουγγαρία και Ιταλία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και το www.sport-fm.gr σας παρουσιάζει τις προβλέψεις των τεχνικών των ομάδων της πρώτης τετράδας της βαθμολογίας αλλά και όσα θέλετε να ξέρετε για την Εθνική.

Ο Ντράγκαν Άντριτς δοκίμασε αρκετούς παίκτες στην προετοιμασία που έκανε και κατέληξε σε 13. Μάλιστα, επέλεξε να πάρει μαζί του τρεις φουνταριστούς, τους Γιώργο Αφρουδάκη, Μάνθο Βουλγαράκη και Κωνσταντίνο Μουρίκη. Η αποστολή της Εθνικής διαθέτει εμπειρία, ταλέντο και ποιότητα και το μόνο που απομένει είναι να βρει τα ψυχικά αποθέματα και να «χτίσει» πάνω σε επιτυχίες έτσι ώστε να φτάσει στον μεγάλο στόχο, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Δελακάς, Μουρίκης και Φουντούλης από Ολυμπιακό, Χρήστος Αφρουδάκης, Μυλωνάκης, Βουλγαράκης και Τσαλκάνης από Βουλιαγμένη, Κοκκινάκης και Γιώργος Αφρουδάκης από Παναθηναϊκό και Μιράλης, Ντόσκας, Θεοδωρόπουλος και Καραμπέτσος από την Χίο θα είναι οι παίκτες που απαρτίζουν την αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Ο «παππούς» της ομάδας είναι ο Κώστας Κοκκινάκης που είναι 37 ετών ενώ οι «πιτσιρικάδες» είναι οι συμπαίκτες στον Ολυμπιακό, Γιάννης Φουντούλης και Κωνσταντίνος Μουρίκης. Καραμπέτσος και Βουλγαράκης παρόλο που έχουν χρόνια στο… κουρμπέτι, δεν έχουν ξαναπάρει μέρος σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και αυτό θα είναι το πρώτο τους.

Από τα παραπάνω ονόματα ξεχωρίζει εκείνο του Γιώργου Αφρουδάκη. Ο έμπειρος πολίστας έχει σημειώσει 62 γκολ με το σκουφάκι της Εθνικής στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Μέχρι στιγμής έχει λάβει μέρος σε 7 διοργάνωση και στο Αϊντχόφεν θα φτάσει σε συμμετοχές στον θεσμός τους Μαυρωτά και Λούδη που συμμετείχαν σε 8.

Η Εθνική μας σε 17 διοργανώσεις που έχει πάρει μέρος μέχρι τώρα έχει πετύχει 51 νίκες, 12 ισοπαλίες και 54 ήττες σε 117 αγώνες συνολικά. Την καλύτερη θέση την έχει πάρει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Φλωρεντίας το 1999 ενώ στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Ζάγκρεμπ τερμάτισε στην 9η θέση.

Διαβάστε όσα είπαν στο www.sport-fm.gr οι τέσσερις Έλληνες τεχνικοί των Ολυμπιακού, Χίου, Βουλιαγμένης και Πανιωνίου:

Θοδωρής Βλάχος (προπονητής Ολυμπιακού):

«Η κλήρωση για την Εθνική είναι πολύ καλή. Πιστεύω πως αν δεν κάνει γκέλα στο πρώτο ματς με αντίπαλο τους οικοδεσπότες Ολλανδούς τότε δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στην περαιτέρω πορεία της. Μέχρι στιγμής έχει δείξει η Εθνική πως έχει καλό και δουλεμένο υλικό και η εικόνα της τόσο στο World League όσο και στο «Σαμαρτζίδης Καπ» ήταν ικανοποιητική. Αν περάσει από την πρώτη φάση και μπει στην εξάδα, χρειάζεται ένα καλό παιχνίδι για να φτάσει ακόμα πιο ψηλά. Θεωρώ πως αν δεν προκριθεί η Εθνική στην εξάδα θα είναι αποτυχία».

Βαγγέλης Ρούπακας (προπονητής Χίου)

«Προσωπικά δεν κάνω ποτέ προγνωστικά. Αυτό που ξέρω επειδή έχω μιλήσει και με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, τον κ. Άντριτς, είναι πως έχουμε κάνει μια πολύ καλή προετοιμασία, είναι ευχαριστημένος κι εκείνος και οι παίκτες από την δουλειά που έχει γίνει και γενικώς είναι όλοι σε μια καλή κατάσταση. Αυτό το γεγονός αποτελεί μια εγγύηση για να επιτευχθεί ο στόχος που δεν είναι άλλος από το να προκριθούμε στο προολυμπιακό τουρνουά. Είμαστε σε έναν όμιλο που τρεις ομάδες, η Ολλανδία, η ΠΓΔΜ και η Τουρκία είναι τουλάχιστον ένα επίπεδο χαμηλότερα από εμάς. Εμείς έχουμε μια ομάδα που έχει και εμπειρία και ταλέντο. Δεν βλέπω τον λόγο να μην προκριθούμε. Αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι μια καλή ευκαιρία να μπούμε ξανά στην ελίτ τόσο του ευρωπαϊκού όσο και του παγκοσμίου πόλο. Όλες οι ομάδες περνούν μια περίοδο κάμψης. Όλοι κάνουν αυτές τις διακυμάνσεις μόνο που σε εμάς κράτησε πιο πολύ. Αυτό κάνει κακό σε όλους. Στους παίκτες αλλά και στο επίπεδο του πρωταθλήματος. Εμείς θα προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε πάλι στο προσκήνιο και στην συνέχεια να πάρουμε στο προολυμπιακό τουρνουά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο γιατί πιστεύω πως το αξίζουμε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να δώσουμε το κάτι παραπάνω έτσι ώστε να φτάσουμε στον στόχο».


Τεό Λοράντος (προπονητής Βουλιαγμένης):

«Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις προγνωστικά. Τα ματς σε τέτοιες διοργανώσεις εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το σε τι ημέρα θα βρεθεί η κάθε ομάδα. Θεωρώ πως αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική μας ομάδα να επανέλθει στο προσκήνιο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει την υποχρέωση να νικήσει τα τρία πρώτα ματς με Ολλανδία, ΠΓΔΜ και Τουρκία έτσι ώστε να χτίσει ψυχολογία για τα επόμενα ματς. Σίγουρα αυτά τα παιχνίδια κρύβουν εκπλήξεις αλλά αν είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι τότε δεν θα έχουμε πρόβλημα αφού είναι χειρότερες ομάδες από την δικιά μας. Εγώ βλέπω πως το παγκόσμιο πόλο είναι ένα τρένο, από το οποίος εμείς πηδήξαμε και τώρα πρέπει να ξανανέβουμε και μπορούμε να το κάνουμε αυτό στο Ευρωπαϊκό γιατί έχουμε το ταλέντο και τις δυνατότητες. Με παίκτες όπως ο Γιώργος και ο Χρήστος Αφρουδάκης ή τον Γιάννη Φουντούλη ή τον Κώστα Μουρίκη πρέπει σίγουρα να προκριθούμε στην εξάδα. Να νικήσουμε τα πρώτα τρία ματς, να διώξουμε το άγχος και να φτιάξουμε την ψυχολογία μας».


Δημήτρης Σελετόπουλος (προπονητής Πανιωνίου):

«Το ευχάριστο για την Εθνική είναι πως έχει μια πάρα πολύ καλή κλήρωση. Ούτε παραγγελία να την είχαμε δώσει. Ολλανδία, ΠΓΔΜ και Τουρκία είναι χειρότερες ομάδας από την Εθνική μας και μπορεί άνετα να περάσει στην εξάδα. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Σίγουρα, είναι δύσκολα να πάρουμε την πρώτη θέση στον όμιλο ή ακόμα ακόμα να νικήσουμε το χιαστί παιχνίδι για να μπούμε στην τετράδα γιατί όποιον αντιμετωπίσουμε θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο αντίπαλο. Θεωρώ πως η Εθνική θα κάνει κάτι καλό σε αυτό το Ευρωπαϊκό. Το υλικό που έχουμε είναι πολύ καλό αλλά παίζει σημαντικό ρόλο σε τι κατάσταση θα βρεθούμε στα ματς. Νομίζω πως η Εθνική θα πάρει την πέμπτη ή την έκτη θέση στο Ευρωπαϊκό και μετέπειτα θεωρώ πως θα εξασφαλίσει και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου».

Το πρόγραμμα της Εθνικής έχει ως εξής:


Δευτέρα 16/1, 20.45: Ολλανδία –Ελλάδα

Τρίτη 17/1, 14.00: Ελλάδα-ΠΓΔΜ

Πέμπτη 19/1, 15.30: Ελλάδα-Τουρκία

Σάββατο 21/1, 20.00: Ελλάδα-Ουγγαρία

Δευτέρα 23/1, 21.30: Ιταλία-Ελλάδα


Μιχάλης Ηλιού

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x