sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τα…αναδρομικά του Περπέρογλου

Η ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της Α1 μπάσκετ, βρήκε τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στην κορυφή, με τους «πράσινους» πρωταθλητές χειμώνα. Για να επιτευχθεί αυτό, η ομάδα πέρασε από την Ρόδο και την έδρα του αήττητου μέχρι χθες Κολοσσού, χάρη στον Στράτο Περπέρογλου, που με τις εμφανίσεις του αποδεικνύει πόσο πολύτιμος είναι και προσφέρει…αναδρομικά για τους μήνες που έλλειπε. Το www.sport-fm.gr, αναδεικνύει και τους υπόλοιπους κορυφαίους της αγωνιστικής.

Η ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της Α1 μπάσκετ, βρήκε τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στην κορυφή, με τους «πράσινους» πρωταθλητές χειμώνα. Για να επιτευχθεί αυτό, η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς πέρασε από την Ρόδο και την έδρα του αήττητου μέχρι χθες Κολοσσού, χάρη στον Στράτο Περπέρογλου, που με τις εμφανίσεις του αποδεικνύει πόσο πολύτιμος είναι και προσφέρει…αναδρομικά για τους μήνες που έλλειπε. Στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός δεινοπάθησε για να καταβάλει την αντίσταση του Ηλυσιακού, σε ένα ματς που κατά τη γνώμη μας, είχε κορυφαίο τον Σπανούλη, αλλά το βραβείο του πρωταγωνιστική «έσπασε» στα τρία.

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά, τους κορυφαίους της 13ης αγωνιστικής:

Του Νίκου Ζέρβα

Κολοσσός Ρόδου-Παναθηναϊκός: Στράτος Περπέρογλου

Σαν να μην έλλειπε μέρα αγωνίζεται ο Στράτος Περπέρογλου από τη στιγμή που έχει επιστρέψει. Στην Ρόδο το ματς ήταν επικίνδυνο, όμως ο διεθνής φόργουορντ έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στο ροζ φύλλο του Παναθηναϊκού, με 18 πόντους σε 25 λεπτά συμμετοχής. Ξεχώρισε επίσης και για τις 4 ασίστ, τα 7 ριμπάουντ και τα 5 κερδισμένα φάουλ, αλλά κυρίως για την «δίψα» που σκιαγραφείται στο πρόσωπό του και στις κινήσεις του στο παρκέ για μπάσκετ. Κορυφαίος της αγωνιστικής, μακράν.

Ολυμπιακός-Ηλυσιακός: Βασίλης Σπανούλης / Γιώργος Πρίντεζης / Νάνα

Όταν ο Ολυμπιακός βρέθηκε 17 ολόκληρους πόντους πίσω στο ΣΕΦ από τον Ηλυσιακό, η μεγαλύτερη έκπληξη στην σύγχρονη ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, διαγραφόταν όλο και περισσότερο. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, πήρε την απόφαση να ρίξει πρόωρα στο παρκέ τον Σπανούλη, που λογικά δεν θα έβγαζε τη φόρμα, αν η διαφορά ήταν ίδια, αλλά υπέρ των «ερυθρόλευκων». Ο αρχηγός, με 15 πόντους, κρίσιμα σουτ στα 15 λεπτά που αγωνίστηκε, αφύπνισε τους συμπαίκτες του, οι οποίοι απέφυγαν το κάζο ολκής. Σίγουρα ο Πρίντεζης ήταν πιο σταθερός και τα νούμερά του ήταν πιο εμφατικά, όμως αν έλλειπε ο Λαρισαίος γκαρντ, όλα πιθανότατα να ήταν διαφορετικά.

Από τον αξιόμαχο Ηλυσιακό, ο Νάνα Ενγκουαϊερ ήταν όλα τα λεφτά, αφού φόρτωσε το καλάθι των πειραιωτών με 18 πόντους και μάζεψε 17 (!) ριμπάουντ. Του αξίζει λοιπόν, μερίδιο της δόξας, έστω και αν η έκπληξη δεν έγινε ποτέ.

Πανιώνιος-Καβάλα: Ζήσης Σαρικόπουλος

Ο Πανιώνιος κατέβαλε ευκολότερα απ’ ότι αναμενόταν την αντίσταση της Καβάλας, αφού είχε αρκετούς παίκτες σε εξαιρετική κατάσταση. Την μερίδα του λέοντος, συγκεντρώνει ο 22χρονος σέντερ του Ζήσης Σαρικόπουλος, που στην καλύτερή του εμφάνιση στα ελληνικά γήπεδα, πέτυχε 19 πόντους με 9/11 σουτ σε 13 μόλις λεπτά συμμετοχής. Αν συνεχίσει έτσι, οι «κυανέρυθροι» θα είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικοί κάτω από τα καλάθια. Ο διεθνής με τις μικρές Εθνικές σέντερ, έχει ταλέντο και αν δουλέψει ακόμα περισσότερο θα μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον.

Ίκαρος Καλλιθέας-Μαρούσι: Τζίμι Μπάξτερ / Ρόμελ Μπεκ

Για να νικήσει ο Ίκαρος το Μαρούσι και ουσιαστικά να ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό την παραμονή του στην Α1 και ταυτόχρονα τον υποβιβασμό της ομάδας των βορίων προαστίων, χρειάστηκε να κάνουν εξαιρετική εμφάνιση δύο παίκτες. Τζίμι Μπάξτερ με 24 πόντους (10/14 σουτ) και Ρόμελ Μπεκ με 26 (10/16 σουτ) ήταν ένα άχαστο όπως αποδείχθηκε δίδυμο, το οποίο οδήγησε εκ του ασφαλούς στο ροζ φύλλο την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη. Μοιρασιά λοιπόν στο βραβείο του κορυφαίου και εδώ.

Άρης-Περιστέρι: Χρήστος Ταπούτος / Έρνεστ Σκοτ

Διανύει την κορυφαία ίσως σεζόν της καριέρας του και δεν θα μπορούσε να λείψει για μία ακόμη εβδομάδα από τους πρωταγωνιστές. Ο Χρήστος Ταπούτος με 16 πόντους και κρίσιμα καλάθια όταν το ματς ήταν στον πόντο, οδήγησε τον Άρη στη νίκη κόντρα στο Περιστέρι. Πήρε επίσης 6 ριμπάουντ και δεν άφησε τον εκπληκτικό από πλευράς φιλοξενούμενων Έρνεστ Σκοτ να χαρίσει τη νίκη στους «πρίγκιπες της δυτικής όχθης». Ο Αμερικανός όμως, παίρνει αυτό που του αξίζει στον απολογισμό μας, αφού με 24 πόντους και 9 ριμπάουντ, ήταν κάτι παραπάνω από απολαυστικός.

ΚΑΟΔ-Ρέθυμνο: Λαμάρ Ράιτ

Έχοντας τους Κρίστμας (κυρίως) και Πέτγουεϊ σε πιο χαμηλά επίπεδα απ’ ότι τις προηγούμενες αγωνιστικές, το Ρέθυμνο χρειάστηκε το πολύ καλό και μεστό παιχνίδι του Λαμάρ Ράιτ για να φύγει με τη νίκη από την Δράμα. Ο Αμερικανός γκαρντ είχε 16 πόντους με 7/11 σουτ, 9 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 5 κερδισμένα φάουλ και χωρίς αμφιβολία δίκαια πήρε και βάσει συστήματος αξιολόγησης το βραβέιο του MVP.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x