sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο «παλιός» Χαϊνς και οι πτήσεις του Πέτγουεϊ

Σε αντίθεση με τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό που δεν έμαθε από το πάθημα της ΑΕΚ κόντρα στη Δόξα, αυτός του μπάσκετ, πήγε προετοιμασμένος στην Καβάλα από το «κάζο» του Παναθηναϊκού και με πρωταγωνιστή τον Κάιλ Χαϊνς επικράτησε με ευκολία. Στο Ρέθυμνο ο Μπρεντ Πέτγουεϊ πραγματοποίησε υψηλές πτήσεις για να καμφθεί η αντίσταση του Άρη και στο ΟΑΚΑ ο Μάικ Μπατίστ, επιβεβαίωσε ότι πλέον είναι…καλά. Το www.sport-fm.gr αναλύει τους κορυφαίους της 12ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ.

Σε αντίθεση με τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό που δεν έμαθε από το πάθημα της ΑΕΚ κόντρα στη Δόξα, αυτός του μπάσκετ, πήγε προετοιμασμένος στην Καβάλα από το «κάζο» του Παναθηναϊκού και με πρωταγωνιστή τον Κάιλ Χαϊνς επικράτησε με ευκολία. Στο Ρέθυμνο ο Μπρεντ Πέτγουεϊ πραγματοποίησε υψηλές πτήσεις για να καμφθεί η αντίσταση του Άρη και στο ΟΑΚΑ ο Μάικ Μπατίστ, επιβεβαίωσε ότι πλέον είναι…καλά. Απαρατήρητη δεν πέρασε επίσης η απόδοση των Τζέι Αρ Γκίντενς και Γιάννη Καλαμπόκη στη νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ίκαρο, αλλά και αυτή του Κρις Μονρό στην εκτός έδρας επικράτηση του ΚΑΟΔ στο Μαρούσι.

Ας δούμε όμως αναλυτικά, τους κορυφαίους της 12ης αγωνιστικής, όπως τους ανέδειξε το…μικροσκόπιο του www.sport-fm.gr:

Του Νίκου Ζέρβα

Καβάλα-Ολυμπιακός: Καιλ Χαϊνς / Βασίλης Σίμτσακ

Ο βαθμός δυσκολίας της αναμέτρησης στην Καβάλα για τον Ολυμπιακό ήταν υψηλός, λόγω πρότερου έντιμου βίου των γηπεδούχων κόντρα στον έτερο μεγάλο του πρωταθλήματος, Παναθηναϊκό, αλλά και των πολλών απουσιών. Ο Κάιλ Χαϊνς όμως με την απόδοσή του, δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για τους «ερυθρόλευκους». Μετά από ένα διάστημα μέτριων εμφανίσεων, ο Αμερικανός πέτυχε 15 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά, πήρε 4 ριμπάουντ και μοίρασε 2 ασίστ σε 21 λεπτά συμμετοχής. Μέρος της…δόξας του, κλέψει ο Βασίλης Σίμτσακ των ηττημένων, που είχε 17 πόντους και 6 ριμπάουντ, όντας το μοναδικό φωτεινό σημείο των «αργοναυτών».

Ρέθυμνο-Άρης: Μπρεντ Πέτγουεϊ

Στο κορυφαίο από πλευράς εξέλιξης και θεάματος παιχνίδι της αγωνιστικής, το Ρέθυμνο ήταν πίσω στο σκορ για περισσότερο από 28 λεπτά, όμως στο πρόσωπο του Μπρεντ Πέτγουεϊ βρήκε τον άνθρωπο που τον οδήγησε στη νίκη. Μπορεί οι Κρίστμας, Παπανικολάου, Τσόχλας και Λάτοβιτς να σημείωσαν από τρία τρίποντα έκαστος, όμως η απόδοση του Αμερικανού φόργουορντ, ήταν πιο ουσιαστική για την ομάδα, αλλά και πόλος έλξης για το φιλοθεάμων κοινό. 18 πόντοι με όμορφα καλάθια και καρφώματα με τελευταίο πάτημα από τη γραμμή των ελευθέρων βολών, 6 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και 2 ασίστ ήταν ο απολογισμός που του δίνει τον τίτλο.

Παναθηναϊκός-Πανιώνιος: Μάικ Μπατίστ

Ο Παναθηναϊκός είναι μετά από καιρό πλήρης με τις επιστροφές Περπέρογλου και Τσαρτσαρή, αλλά δείχνει να παίρνει όλο και περισσότερη συνέπεια από τον βασικό ψηλό του Μάικ Μπατιστ. Ο Αμερικανός ήταν απολαυστικός και στο ματς με τον Πανιώνιο, αφού είχε 16 πόντους με 8/10 σουτ σε 17 μόλις λεπτά συμμετοχής. Αν προσθέσετε και τα 4 ριμπάουντ που μάζεψε, θα έχετε ολοκληρωμένο το παζλ των κατορθωμάτων του κορυφαίου της αναμέτρησης του ΟΑΚΑ.

ΠΑΟΚ-Ίκαρος Καλλιθέας: Τζέι Αρ Γκίντενς / Γιάννης Καλαμπόκης

Ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε ευκολότερα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ του Ικάρου και για να γίνει αυτό, χρειάστηκε η εξαιρετική απόδοση των Γκίντενς και Καλαμπόκη. Ο πρώτος έσπασε τα κοντέρ στο σύστημα αξιολόγησης με 34 μονάδες, αφού πέτυχε 28 πόντους με 12/17 σουτ, πήρε επτά ριμπάουντ, έκανε 2 κλεψίματα και μία ασίστ, ενώ ο Έλληνας γκαρντ, προσέθεσε στη συγκομιδή 21 πόντους, 2 ασίστ και ένα κλέψιμο.

Μαρούσι-ΚΑΟΔ: Κρις Μονρό / Γιάννης Γκαγκαλούδης

Το Μαρούσι ήταν πολύ κοντά στην πρώτη του νίκη κόντρα στον ΚΑΟΔ, όμως ο νεοαποκτηθείς Κρις Μονρό είχε διαφορετική άποψη. Με μία μεστή εμφάνιση, που είχε ως απολογισμό 20 πόντους με 7/9 σουτ, 6 κερδισμένα φάουλ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα, οδήγησε τους δραμινούς σε μία νίκη που ισοδυναμεί ουσιαστικά με παραμονή, έστω και αν απομένει ένας ολόκληρος γύρος πρωταθλήματος. Και στους γηπεδούχους όμως, υπήρξε ένας μεγάλος πρωταγωνιστής, που μαζί με τον Νέστορα Κόμματο, θα πάρει στο τέλος της χρονιάς βραβείο εξαιρετικής απόδοσης, αυταπάρνησης και αγωνιστικής μοναξιάς, ανεξαρτήτως αν η ομάδα καταφέρει να σωθεί. Ο λόγος για τον Γιάννη Γκαγκαλούδη, που για ένα ακόμη ματς έκανε κατάθεση…ψυχής, πετυχαίνοντας 29 πόντους, μοίρασε 8 ασίστ, κέρδισε 9 φάουλ και έκλεψε 2 φορές τη μπάλα από αντίπαλο.

Περιστέρι-Κολοσσός Ρόδου: Κώστας Χαρίσης

Το «τρένο» του Κολοσσού δεν σταμάτησε ούτε στο Περιστέρι και πώς να γίνει αυτό, αφού έχει καταφέρει να παρουσιάζει στο παρκέ τον ορισμό της λέξης «ομάδα». Εκτός από τα αποτελέσματα, αυτό εξηγείται από το ότι εξακολουθεί να αναδεικνύει διαφορετικούς κορυφαίους κάθε αγωνιστική. Αυτή τη φορά, πιο «λαμπερός» ήταν ο Κώστας Χαρίσης, που στα 21 λεπτά που αγωνίστηκε, πέτυχε 13 πόντους με μόλις ένα άστοχο σουτ, πήρε 7 ριμπάουντ και με την αμυντική παρουσία του έκλεισε στην αντίπαλη ομάδα τους διαδρόμους προς το καλάθι του αντιπάλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x