sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η άνοδος του Μπατίστ και ο «Ντι»

Αγωνιστική με όμορφα ματς, ανταγωνιστικές ομάδες και ανακατατάξεις στη κορυφή ήταν η 10η της Α1 μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε από το αξιόμαχο Ρέθυμνο, ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι της πόλης με τον Άρη και ο Κολοσσός συνέχισε την ξέφρενη πορεία του στο Μαρούσι. Οι ροδίτες φιγουράρουν στη κορυφή με τους «αιώνιους», ο Πανιώνιος συνέχισε ανοδικά στην έδρα του Περιστερίου και η Καβάλα επανήλθε, επιτέλους, στις νίκες κόντρα στον Ίκαρο. Το www.sport-fm.gr αναδεικνύει τους κορυφαίους.

Αγωνιστική με όμορφα ματς, ανταγωνιστικές ομάδες και ανακατατάξεις στη κορυφή ήταν η 10η της Α1 μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε από το αξιόμαχο Ρέθυμνο, ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι της πόλης με τον Άρη και ο Κολοσσός συνέχισε την ξέφρενη πορεία του στο Μαρούσι που παραμένει χωρίς ροζ φύλλο. Οι ροδίτες φιγουράρουν στη κορυφή με τους «αιώνιους», ο Πανιώνιος συνέχισε ανοδικά στην έδρα του ταλαιπωρημένου από τα οικονομικά προβλήματα Περιστερίου και η Καβάλα επανήλθε, επιτέλους, στις νίκες κόντρα στον Ίκαρο Καλλιθέας. Τέλος ο Ηλυσιακός, επιβεβαίωσε την εντός έδρας δυναμική του επικρατώντας του ΚΑΟΔ.

Το www.sport-fm.gr αναδεικνύει τους κορυφαίους της 10ης αγωνιστικής, με τον Μάικ Μπατίστ να είναι αυτή την εβδομάδα στη κορυφή του…παγόβουνου, αφού με την απόδοσή του συνέβαλε τα μέγιστα στο να αποφύγει ο Παναθηναϊκός δεύτερο κάζο φέτος στην επαρχία. Παράλληλα, έστειλε…μήνυμα ότι οι κακές μέχρι στιγμής εμφανίσεις του, ίσως να ανήκουν στο παρελθόν.

Του Νίκου Ζέρβα

Ρέθυμνο-Παναθηναϊκός: Μάικ Μπατίστ

Ο Παναθηναϊκός λίγο έλλειψε να υποστεί κάζο ανάλογο με της Καβάλας κόντρα στο αξιόμαχο Ρέθυμνο, όμως ο Μάικ Μπατίστ είχε άλλη άποψη. Σε 25 λεπτά συμμετοχής, φόρτωσε το αντίπαλο καλάθι με 22 πόντους και μάζεψε 8 πολύτιμα ριμπάουντ, ενώ χρέωσε παράλληλα τους αντιπάλους με πέντε φάουλ. Ίσως το βραβείο να έπρεπε να μοιραστεί κατά το ήμισυ στον Καϊμακόγλου που πέτυχε σημαντικά καλάθια και αφύπνισε με το πάθος του τους συμπαίκτες του όταν οι κρητικοί «έχτιζαν» διαφορά στην αρχή του αγώνα, όμως ο Αμερικανός σέντερ ήταν για πρώτη φορά φέτος καθοριστικός για την ομάδα του και παίρνει τα ηνία.

ΠΑΟΚ-Άρης: Δήμος Ντικούδης / Τζέιρ Αρ Γκίντενς

Ο Τζέι Αρ Γκίντενς αναδείχθηκε πολυτιμότερος από τον ΕΣΑΚΕ βάσει συστήματος ranking, όμως θεωρούμε πως χωρίς την πολύτιμη συμβολή του πολύπειρου Δήμου Ντικούδη, ο ΠΑΟΚ δεν θα είχε νικήσει ποτέ. 19 πόντοι με 8/12 σουτ, 3 ριμπάουντ, 6 κερδισμένα φάουλ, 2 κλεψίματα και ισάριθμες ασίστ ήταν τα κατορθώματα του 35χρονου φόργουορντ, που πλαισίωσαν τέλεια τους 18 πόντους και τα 10 ριμπάουντ του Γκίντενς, ούτως ώστε ο δικέφαλος του βορρά να γίνει το αφεντικό της πόλης για το 2011.

Περιστέρι-Πανιώνιος: Μπίλι Κις

Σε ένα τόσο κακό ποιοτικά παιχνίδι όπως αυτό ανάμεσα στο Περιστέρι και τον Πανιώνιο, η ομάδα που ήταν πιο ψύχραιμη και έλεγξε τον ρυθμό, φυσιολογικά πήρε τη νίκη. Για να είναι οι «κυανέρυθροι» λιγότερο κακοί και παρουσιαστούν δημιουργικοί, συνέβαλε ο Μπίλι Κις, που εκτός από τους 9 πόντους του, μοίρασε 6 ασίστ και έκανε 2 κλεψίματα. Εξαιρετική ήταν και η απόδοση του Βλαδίμιρου Γιάνκοβιτς, σε έναν ρόλο που δεν τον είχαμε συνηθίσει. Αυτόν του ριμπάουντερ, αφού η στατιστική του έγραψε 12 «σκουπίδια».

Ηλυσιακός-ΚΑΟΔ: Μίροσλαβ Τόντιτς / Έντιν Μπάβτσιτς

Ο Γιώργος Αποστολίδης με τους πόντους και τις ασίστ του έδωσε την διαφορά στον Ηλυσιακό κόντρα στον ΚΑΟΔ, ο Μίροσλαβ Τόντιτς ήταν όμως αυτός που έδωσε τις περισσότερες και πιο σταθερές λύσεις στην επίθεση. 19 πόντοι και 8 ριμπάουντ, συνέθεσαν την πιο πλήρη απόδοση παίκτη στο κλειστό των Ιλισσίων. Αν και είναι αλήθεια πως αν οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο προσεκτικοί στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου, θα είχαν καταφέρει κάτι περισσότερο, χάρη στον Έντιν Μπάβτσιτς που έκανε μαγικά πράγματα. 25 πόντοι με 10/15 σουτ, 13 ριμπάουντ και 9 κερδισμένα φάουλ είχε ο σέντερ της ομάδας του Καλαφατάκη, οπότε «κόβουμε» το βραβείο στα δύο.

Καβάλα-Ίκαρος Καλλιθέας: Σωτήρης Καραποστόλου / Άρον Μπέινς

Παίκτης ορχήστρα ήταν για την Καβάλα ο Καραποστόλου, που σημείωσε 22 πόντους με ποσοστά ευστοχίας πάνω από το 50% και γενική απόδοση που απεγκλώβισε τους «αργοναύτες» επιθετικά και τους χάρισε την πρώτη νίκη μετά το θαύμα κόντρα στον Παναθηναϊκό. Δεν θα μπορούσαμε όμως να μην δώσουμε πόντους και στον Άρον Μπένις του Ικάρου, που συνεχίζει να μας απασχολεί με την απόδοσή του. Πέτυχε 20 πόντους με 6/10 σουτ, μάζεψε 17 (!) ριμπάουντ και έκανε 2 ασίστ, συγκεντρώνοντας 34 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης. Και οι ηττημένοι έχουν…ψυχή και σίγουρα ο Ίκαρος είναι τυχερός που έχει τον Μπέινς.

Μαρούσι-Κολοσσός Ρόδου: Μάρκους Χάτεν

Μετά από αρκετό καιρό, ο Τσάμης άφησε τη μπαγκέτα σε συμπαίκτη του, αλλά η ουσία είναι πως ο Κολοσσός πέρασε αλώβητος και από το Μαρούσι. Αυτή τη φορά, είχε ως κορυφαίο τον Μάρκους Χάτεν, που ότι επιχειρούσε έβγαινε. 18 πόντοι με 7/8 σουτ, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ ήταν η συγκομιδή του, στην πιο οικονομική εμφάνιση καλύτερου παίκτη φετινής αναμέτρησης. Πολλά συγχαρητήρια πάντως αξίζουν και στον Γιάννη Γκαγκαλούδη, που έμεινε 40 ολόκληρα λεπτά στο παρκέ, σημείωσε 22 πόντους και έκανε ο,τι μπορούσε για να αποδείξει ότι υπάρχει ζωή στους ουραγούς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x