sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τα «Χριστούγεννα» του ΑΓΟΡ και ο μάγκας της Ρόδου

Η νίκη του Ρεθύμνου μέσα στο Περιστέρι, η συνέχιση της ξέφρενης πορείας του Κολοσσού με την επικράτηση επί του ΠΑΟΚ στη Ρόδο και η αντίσταση που προέβαλε το ουραγό Μαρούσι στον Παναθηναϊκό, ήταν τα γεγονότα που ξεχώρισαν στην 9η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ. Ποιοι ήταν όμως οι μεγάλοι πρωταγωνιστές των αναμετρήσεων και ποιοι δύο -και αυτή την εβδομάδα- παίρνουν τα βραβεία των κορυφαίων, από το www.sport-fm.gr;

Η νίκη του Ρεθύμνου μέσα στο Περιστέρι, η συνέχιση της ξέφρενης πορείας του Κολοσσού με την επικράτηση επί του ΠΑΟΚ στη Ρόδο και η αντίσταση που προέβαλε το ουραγό Μαρούσι στον Παναθηναϊκό, ήταν τα γεγονότα που ξεχώρισαν στην 9η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ. Ποιοι ήταν όμως οι μεγάλοι πρωταγωνιστές των αναμετρήσεων και ποιοι δύο -και αυτή την εβδομάδα- παίρνουν τα βραβεία των κορυφαίων, από το www.sport-fm.gr;

Στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» του Περιστερίου, αυτός που ηγήθηκε της πρώτης εκτός έδρας νίκης του Ρεθύμνου ήταν ο Ντιόντε Κρίστμας, που αναδείχθηκε και MVP βάσει αξιολόγησης του ΕΣΑΚΕ. Όμως δεν θα μπορούσαμε για μία ακόμη αγωνιστική να μην δώσουμε τη μισή αίγλη και στον Άγγελο Τσάμη του Κολοσσού Ρόδου, που συνεχίζει σταθερά να είναι ο κορυφαίος της ομάδας του. Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά ποιοι ήταν αυτοί που ξεχώρισαν…

Του Νίκου Ζέρβα

Περιστέρι-Ρέθυμνο: Ντιόντε Κρίστμας

Στο πιο ενδιαφέρον ίσως ματς της αγωνιστικής, η ομάδα που δεν είχε εκτός έδρας νίκη, επικράτησε εκείνης που δεν είχε ηττηθεί μπροστά στο κοινό της. Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, επιβεβαίωσε το επώνυμό του και πρόσφερε πρόωρα… Χριστούγεννα στον ΑΓΟΡ, αφού σε 30 λεπτά συμμετοχής έσπασε τα κοντέρ. Φόρτωσε το καλάθι του Περιστερίου με 24 κρίσιμους πόντους, πήρε 6 ριμπάουντ, κέρδισε 7 φάουλ, έκανε 4 (!) κλεψίματα και μοίρασε 2 ασίστ. Ολοκληρωμένη εμφάνιση από έναν παίκτη που αποδεικνύεται «λίρα εκατό» για τους Κρητικούς.

Κολοσσός Ρόδου-ΠΑΟΚ: Άγγελος Τσάμης / Δήμος Ντικούδης

Για έλληνα παίκτη μεσαίου μεγέθους ομάδας όπως ο Κολοσσός, είναι αξιοσημείωτο να είναι τέσσερις στις πέντε φορές ο κορυφαίος της. Και όμως, ο Άγγελος Τσάμης, έχει καταργήσει το…νόμο των ξένων που κάνουν τη διαφορά και ηγείται για μία ακόμη χρονιά της ομάδας του σμαραγδένιου νησιού. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να ήταν αλλιώς, όταν με 16 πόντους, 9 ριμπάουντ, 6 κερδισμένα φάουλ, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα, οδήγησε το ματς στην ανατροπή υπέρ της ομάδας του, η οποία πρόσθεσε στο ενεργητικό της άλλη μία νίκη.

Πάντως, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη η νέα καλή εμφάνιση του Δήμου Ντικούδη με τον δικέφαλο του βορρά. Ο Λαρισαίος φόργουορντ, είχε 21 πόντους με 8/13 σουτ και 4 ριμπάουντ, αλλά δεν είχε την απαιτούμενη βοήθεια από τους συμπαίκτες του.

Ίκαρος Καλλιθέας-Ολυμπιακός: Κεϊλίν Λούκας

Σε ματς παράσταση για ένα ρόλο, δύσκολα βγάζεις κορυφαίο. Κανείς από τον Ολυμπιακό δεν χρειάστηκε να είναι καθοριστικός για τη νίκη, όμως αν κάποιος ξεχώρισε, ήταν ο Κεϊλίν Λούκας. Όχι τόσο για τους 15 πόντους που πέτυχε, αλλά για την προσπάθεια που έχει κάνει να μπει στη νοοτροπία του επαγγελματικού ευρωπαϊκού μπάσκετ -κολεγιόπαιδο γαρ-. Οι 4 ασίστ που κατέγραψε η στατιστική, αλλά και τα μόλις 2 λάθη είναι στα υπέρ του.

Άρης-Ηλυσιακός: Σέρχιο Κερούς

Είναι σταθερά ανεβασμένος και το απέδειξε και στην εύκολη νίκη του Άρη επί του Ηλυσιακού. Σε μικρό χρόνο συμμετοχής, πέτυχε 16 πόντους με οικονομία στα σουτ, ενώ πήρε και 8 ριμπάουντ, βοηθώντας την ομάδα του σε αυτόν τον νευραλγικό τομέα. Και πάλι βέβαια, πρωταγωνιστής για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν ο Χρήστος Ταπούτος, όμως στο νήμα κερδίζει ο Κερούς λόγω του πρότερου…ανέντιμου βίου των εμφανίσεών του.

Παναθηναϊκός-Μαρούσι: Νέστορας Κόμματος

Όταν πετυχαίνεις 36 πόντους με 14/19 σουτ, μαζεύεις 8 ριμπάουντ, κάνεις 4 ασίστ και 3 κλεψίματα, κόντρα στον πρωταθλητή Ευρώπης παίζοντας σχεδόν μόνος σου, δεν μπορεί παρά να κερδίζεις τον τίτλο του MVP παρά την ήττα της ομάδας σου. Το Μαρούσι έχασε μόνο εννέα πόντους από τον αδιάφορο είναι αλήθεια στην άμυνα Παναθηναϊκό, λόγω του Νέστορα Κόμματου, που συγκέντρωσε το εκπληκτικό νούμερο των σαράντα τριών πόντων στο σύστημα αξιολόγησης…

ΚΑΟΔ-Καβάλα: Κώστας Χαραλαμπίδης

Έφηβος ετών…35. Ο ΚΑΟΔ στο πρόσωπο του Κώστα Χαραλαμπίδη βρήκε τον άνθρωπο που θα τον κρατήσει με μαθηματική ακρίβεια στην κατηγορία. Ίσως ακόμα και αν υποβιβάζονταν δύο ομάδες, αφού δείχνει να εκμεταλλεύεται στο έπακρο την έδρα του. Πώς να μην το κάνει, όταν ο «γερόλυκος» πετυχαίνει σε 20 μόλις λεπτά συμμετοχής 25 πόντους με 8/10 σουτ, ενώ μοιράζει και 3 τελικές πάσες στους συμπαίκτες του. Με αυτή την απόδοση, ίσως να χρειαζόταν να «κόψουμε» σε τρία μέρη το βραβείο αυτής της εβδομάδας, αλλά είναι σίγουρο πως μέχρι το τέλος ο Χαραλαμπίδης θα μας απασχολήσει ξανά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x