Δελτία Τύπου

Μία έκθεση με πλωτές ιστορίες…

Ο Ξενοφώντας Ζαβός δημιουργεί τις δικές του πλωτές ιστορίες, που διηγούνται όσα ταξίδια ονειρεύεται και κάνει.

Ο Ξενοφώντας Ζαβός δημιουργεί τις δικές του πλωτές ιστορίες, που διηγούνται όσα ταξίδια ονειρεύεται και κάνει.

Χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ξύλα που ξέβρασε η θάλασσα ή κομμάτια ξύλου από εγκαταλελειμμένες βάρκες και παλιά μεταλλικά αντικείμενα, σύρματα, βίδες, πρόκες, εργαλεία, κατασκευάζει καράβια τοίχου σε σχέδια βασισμένα κυρίως σε κλασσικά εμπορικά σκαριά των αρχών του περασμένου αιώνα.

Τα καράβια του Ξενοφώντα Ζαβού προέρχονται από ξύλα που συλλέγει ο καλλιτέχνης τα τελευταία 10 χρόνια, από το Θερμαϊκό ως τις παραλίες της Ν. Κρήτης, από τα καρνάγια των Πατρών ως τους ταρσανάδες της Σάμου. Ξύλα που πάλεψαν με το κύμα, ταξίδεψαν, έγιναν για χρόνια ένα με τη θάλασσα, το ιώδιο, την αλμύρα.

Σε αυτή τη θαλασσινή ατμόσφαιρα, μας καλούν να σαλπάρουμε μαζί τους, να ταξιδέψουμε, να φανταστούμε ή να επινοήσουμε τις ιστορίες που μπορεί να βρίσκονται πίσω από αυτά τα παλιά κομμάτια ξύλου, σε μια πορεία αντίστροφη του χρόνου με αφετηρία και προορισμό ταυτόχρονα, τα ονόματα των καραβιών, τα ονόματα των λιμανιών… Porto Leone, Aden, Porto Seguro, Ila Grande, Livorno…

Σύντομο Βιογραφικό

O Ξενοφώντας Ζαβός, είναι αυτοδίδακτος καλλιτέχνης. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει κάνει τρεις ατομικές εκθέσεις. Το 2008 (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ζωγράφου), το 2010 (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων) και το 2011 (Γκαλερί «Πόρτα», Αθήνα)

Βιβλιοπωλείο «Ελευθερουδάκης»
Πανεπιστημίου 11, Αθήνα,
Διάρκεια Έκθεσης: 16/12/2011-20/1/2012
Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 9:00 - 21:00, Σάββατο 9:00 - 19:00

Μέρος των εσόδων από τη πώληση των έργων θα διατεθεί για την ενίσχυση της καμπάνιας «Γκολ στη φτώχεια» και της Εθνικής Ομάδας Αστέγων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x