Europa League

Από θέση ισχύος!

Από τέτοια μπορεί να κοιτάζει με περηφάνια ο ΠΑΟΚ! Ο «Δικέφαλος» ήρθε ισόπαλος 1-1 με την Ρούμπιν Καζάν, ωστόσο πέρασε ως πρώτος στους «32» του Europa League κι εκεί -εκτός απροόπτου- θα συναντηθεί με μια ομάδα τουλάχιστον στα μέτρα του, κάνοντας όνειρα να πάει παραπέρα, αφού στην κλήρωση της Παρασκευής θα μπει από το γκρουπ των ισχυρών!

Από τέτοια μπορεί να κοιτάζει με περηφάνια ο ΠΑΟΚ!

Ο «Δικέφαλος» ήρθε ισόπαλος 1-1 με την Ρούμπιν Καζάν, ωστόσο πέρασε ως πρώτος στους «32» του Europa League κι εκεί -εκτός απροόπτου- θα συναντηθεί με μια ομάδα τουλάχιστον στα μέτρα του, κάνοντας όνειρα να πάει παραπέρα, αφού στην κλήρωση της Παρασκευής θα μπει από το γκρουπ των ισχυρών!

Ο Βιεϊρίνια με πέναλτι έβαλε μπροστά τον «Δικέφαλο» στο 16’. Ο Βαλντέζ ισοφάρισε για τους Ρώσους στο 48’, που από το πρώτο μέρος αγωνίζονταν με δέκα λόγω αποβολής του Ριζίκοφ (ανέτρεψε τον Γεωργιάδη).

Εκτός συνέχειας η Τότεναμ, παρά το εκτός έδρας 4-0 επί της Σάμροκ Ρόβερς.

Η τελευταία αγωνιστική:

ΠΑΟΚ-Ρούμπιν Καζάν 1-1
(16’ πεν. Βιεϊρίνια-48’ Βαλντέζ)

Σάμροκ Ρόβερς-Τότεναμ 0-4
(29' Πίενααρ, 38’ Τάουνσεντ, 45’ Ντεφόε, 90’ Κέιν)

Η τελική βαθμολογία:

1. ΠΑΟΚ 12
2. Ρούμπιν Καζάν 11
3. Tότεναμ 10
4. Σάμροκ Ρόβερς 0



Την άποψη «το Χ, βολεύει πιο πολύ» δεν έμοιαζε να την συμμερίζεται ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε η Ρούμπιν πριν το πρώτο σφύριγμα. Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Ο μεν «Δικέφαλος» για να «κλειδώσει» την κορυφή και να πανηγυρίσει δεόντως την δεύτερη συνεχόμενη πρόκριση στους «32» του Europa League, αλλά και για να προκύψει ο αντίπαλός του σε αυτούς από το γκρουπ των αδυνάτων. Και οι δε Ρώσοι προκειμένου να διασφαλίσουν την παρουσία τους στον επόμενο γύρο, με την Τότεναμ να καιροφυλακτεί σε πιθανό στραβοπάτημά τους.

Πριν την σέντρα όλα αυτά, διότι από πολύ νωρίς πήγαν περίπατο. Η φοβερή ενέργεια του Γεωργιάδη -με κούρσα που ξεκίνησε πίσω από την σέντρα- περνώντας όποιον βρήκε στον διάβα του μέχρι να τον σταματήσει τελικά ο Ριζίκοφ, είχε περισσότερα οφέλη για τους «ασπρόμαυρους» παρά μονάχα ένα πέναλτι. Την αποβολή του αντίπαλου πορτιέρο άρα και το αριθμητικό πλεονέκτημα και την αξιοποίηση της … εσχάτης των ποινών από τον Βιεϊρίνια. Οι διαμορφωθείσες συνθήκες έμοιαζαν ιδανικές για να στηθεί φιέστα στο φινάλε μιας ονειρικής πορείας στην φάση των ομίλων.

Έλα όμως που οι Ρώσοι -μαθαίνοντας και τα δυσάρεστα νέα από την Ιρλανδία με την Τότεναμ να σκοράρει κατά ριπάς κόντρα στην Σάμροκ Ρόβερς- δεν είχαν καμία διάθεση να πάρουν μέρος στο πάρτι. Οπισθοχώρησαν, έκλεισαν κάθε διάδρομο προς την εστία τους, μη επιτρέποντας τη δημιουργία φάσεων από τους παίκτες του Μπόλονι. Όμως, μια στιγμή αδράνειας (ο Τσιρίλο χάνει σε πρώτο χρόνο τον Καραντενίζ και σε δεύτερο κανείς δεν πιάνει τον Βαλντέζ που με δυνατό σουτ δεν αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον -κατά τα άλλα αξιόπιστο- Γλύκο) έφτανε για την ισοφάριση.

Μολονότι η πίεση ήταν έντονη για να επιτευχθεί το νικητήριο γκολ -και οι αλλαγές του Μπόλονι προς αυτή την κατεύθυνση συνέκλιναν- εκείνο δεν ήρθε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα που βρήκε τον ΠΑΟΚ όχι απλά στους «32» -όπως είχε επισφραγιστεί από το τεράστιας σημασίας και αίγλης «διπλό» στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν- αλλά και στο γκρουπ των ισχυρών!

Το live του αγώνα από το Control room του sport-fm.gr





ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Γλύκος, Λίνο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Έτο, Γκαρσία, Αρίας (84’ Λάζαρ), Ίβιτς (82’ Φωτάκης), Βιεϊρίνια, Γεωργιάδης (73’ Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Κρέσιτς, Μπαλάφας, Σνάουτσνερ, Ρομπέρ.

Ρούμπιν Καζάν (Κούρμπαν Μπέρντιγεφ): Ριζίκοφ, Ανσάλντι, Καλέσιν (15’ Αρλάουσκις), Μποκέτι, Σαρόνοφ, Νέμοφ, Νομπόα, Καραντενίζ, Νάτσο, Μάρτινς (62’ Μπιστρόφ), Βαλντέζ (90’ Ντιάντιουν).

Στον πάγκο: Κουζμίν, Σεστόκοφ, Κβιρκβέλια, Οραζακέντοφ.


szolj hozza: PAOK v Rubin Kazan 1:1 GOALS

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x