sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο Διαμαντίδης των…χιλίων

Αποθέωση του ομαδικού μπάσκετ ήταν η 8η αγωνιστική της Α1. Κορυφαίο επιχείρημα για αυτή τη διαπίστωση, το ότι κανένας παίκτης δεν ξεπέρασε τους είκοσι πόντους, ενώ αυτός που παίρνει κατά την άποψή μας το βραβείο του κορυφαίου, Δημήτρης Διαμαντίδης, κέντρισε το ενδιαφέρον όχι μόνο για τους πόντους που πέτυχε κόντρα στον ΠΑΟΚ, αλλά κυρίως για τις πέντε ασίστ που μοίρασε, με τις οποίες ξεπέρασε τις χίλιες. Το www.sport-fm.gr, αναδεικνύει τους κορυφαίους της αγωνιστικής.

Αποθέωση του ομαδικού μπάσκετ ήταν η 8η αγωνιστική της Α1. Κορυφαίο επιχείρημα για αυτή τη διαπίστωση, το ότι κανένας παίκτης δεν ξεπέρασε τους είκοσι πόντους, ενώ αυτός που παίρνει κατά την άποψή μας το βραβείο του κορυφαίου, Δημήτρης Διαμαντίδης, κέντρισε το ενδιαφέρον όχι μόνο για τους πόντους που πέτυχε κόντρα στον ΠΑΟΚ, αλλά κυρίως για τις πέντε ασίστ που μοίρασε, με τις οποίες ξεπέρασε τις χίλιες.

Πάμε να δούμε τους κορυφαίους των αναμετρήσεων της 8ης αγωνιστικής με το «μικροσκόπιο» του www.sport-fm.gr:

Του Νίκου Ζέρβα

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός: Δημήτρης Διαμαντίδης

Ο Παναθηναϊκός πέρασε σχετικά άνετα από την Πυλαία, αφού είχε σε καταπληκτική κατάσταση τον αρχηγό του. Το έτσι και αλλιώς πρόσωπο του αγώνα πριν το τζάμπολ -ήθελε μία ασίστ για να φτάσει τις χίλιες- έδωσε πέντε τελικές πάσες, σημείωσε 18 πόντους με 7/8 σουτ, πήρε 4 ριμπάουντ και έκανε ένα κόψιμο, δίνοντας το έναυσμα για τη νίκη των «πράσινων». Θεωρητικά και μετά το κάζο της Καβάλας. η έξοδος ήταν δύσκολη για τους πρωταθλητές, οπότε κορυφαίος όλων, ήταν ο Καστοριανός γκαρντ.

Καβάλα-Άρης: Χρήστος Ταπούτος

Ο Χρήστος Ταπούτος μας δικαίωσε για μία ακόμη φορά στην Καβάλα, αφού οδήγησε με την απόδοσή του τον Άρη στην πρώτη εκτός έδρας νίκη. Με δύο συνεχόμενα τρίποντα την ώρα που οι «αργοναύτες» είχαν μειώσει στους πέντε πόντους και συνολικά 18, ήταν ο κινητήριος μοχλός των «κίτρινων». Παράλληλα, ήλεγχε την εναέρια κυκλοφορία, αφού μάζεψε 8 ριμπάουντ, κάνοντας το παιχνίδι του περισσότερο πολυδιάστατο.

Ηλυσιακός-Κολοσσός Ρόδου: Ρούμπιν Μπόϊκιν / Μάρκους Χάτεν

Το «τρένο» του Κολοσσού δεν σταμάτησε ούτε στη δύσκολη έδρα των Ιλισσίων. Και πώς να γίνει αυτό άλλωστε, όταν οι δύο από τους ξένους του, παρέδωσαν μαθήματα σύγχρονου μπάσκετ στο παρκέ. Ο Ρούμπιν Μπόϊκιν είχε 16 πόντους, 9 ριμπάουντ, 4 κερδισμένα φάουλ και ένα κλέψιμο και ο Μάρκους Χάτεν τον συμπλήρωσε, πετυχαίνοντας 14 σε 24 λεπτά συμμετοχής. Μοίρασε παράλληλα τρείς ασίστ και έκανε ένα κλέψιμο και μία τάπα, σε μία ολοκληρωμένη εμφάνιση.

Ρέθυμνο-Πανιώνιος: Λαμάρ Ράιτ / Ντιόντε Κρίστμας

Το ματς που ανέδειξε τον Ράιτ ως κορυφαίο της αγωνιστικής βάσει συστήματος αξιολόγησης. Κατά την άποψή μας είχε δύο MVP, αφού εκτός του πρώτου που σημείωσε 15 πόντους, μοίρασε 4 ασίστ και κέρδισε 8 φάουλ, ο Ντιόντε Κρίστμας τον πλαισίωσε μαεστρικά. Ο εξαιρετικός Αμερικανός, πέτυχε 18 πόντους, κέρδισε εννέα φάουλ και μοίρασε δύο ασίστ, οπότε δεν μπορεί παρά να πάρει το…μισό βραβείο.

Ολυμπιακός-ΚΑΟΔ: Κώστας Σλούκας / Γιώργος Πρίντεζης

Όταν στο πρώτο δεκάλεπτο ο ΚΑΟΔ προηγήθηκε δέκα πόντους, ο Ολυμπιακός χρειαζόταν κάποιον να υπενθυμίσει πως ακόμα και οι φαινομενικά εύκολοι αγώνες μπορεί να μετατραπούν σε «παγίδα» Αυτός, ήταν ο Κώστας Σλούκας, που ανταποκρίθηκε για μία ακόμη φορά εξαιρετικά, με 12 πόντους και 2 ασίστ. Άξιος συμπαραστάτης του, ο ανεβασμένος φέτος Γιώργος Πρίντεζης, που σημείωσε 13 πόντους και πήρε 9 ριμπάουντ, επιβεβαιώνοντας πώς είναι «κλειδί» για τη φετινή πορεία των «ερυθρόλευκων».

Μαρούσι-Περιστέρι: Γκάβιν Έντουαρντς / Δημήτρης Χαριτόπουλος


Το Περιστέρι δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στο Μαρούσι και συνέχισε τη νικηφόρα πορεία του. Η ομαδική προσπάθεια ήταν αυτή που έκανε ευκολότερο το έργο της ομάδας του Αργύρη Πεδουλάκη, όμως δεν μπορείς να μην απονείμεις τα εύσημα στον Γκάβιν Έντουαρντς που στα μόλις 19 λεπτά συμμετοχής του, πέτυχε 14 πόντους (7/9 σουτ), μάζεψε 6 ριμπάουντ και έκανε μία τάπα. Όμορφες εντυπώσεις άφησε από τους ηττημένος ο απελπιστικά μόνος, Δημήτρης Χαριτόπουλος, που είχε 19 πόντους με 9/11 δίποντα και πήρε 5 ριμπάουντ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x