Δελτία Τύπου

Fastskin: Κολυμπάς ως ένα σύνολο!

Η Speedo έχει εξασφαλίσει την έγκριση της FINA για αυτήν την παγκόσμια πρωτοποριακή σύλληψη που θα φέρει την επανάσταση στην κολύμβηση –σκουφάκι, γυαλιά και μαγιό, σχεδιασμένα για να δουλεύουν μαζί ως ένα επαναστατικό Αγωνιστικό Σύστημα– που προσφέρει στον κολυμβητή μια συνεκτική υδροδυναμική λύση έτσι ώστε να σχίζει το νερό με την βέλτιστη αποδοτικότητα.

Η Speedo έχει εξασφαλίσει την έγκριση της FINA για αυτήν την παγκόσμια πρωτοποριακή σύλληψη που θα φέρει την επανάσταση στην κολύμβηση –σκουφάκι, γυαλιά και μαγιό, σχεδιασμένα για να δουλεύουν μαζί ως ένα επαναστατικό Αγωνιστικό Σύστημα– που προσφέρει στον κολυμβητή μια συνεκτική υδροδυναμική λύση έτσι ώστε να σχίζει το νερό με την βέλτιστη αποδοτικότητα.

Το Speedo FASTSKIN3 Racing System, το οποίο αποκαλύπτεται σήμερα με μια παγκόσμια παρουσίαση, προσφέρει ασυναγώνιστα οφέλη στον κολυμβητή. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται η μείωση της παθητικής τριβής σε ποσοστό μέχρι και 16,6%*, η βελτίωση στην εξοικονόμηση οξυγόνου σε ποσοστό 11%**, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον κολυμβητή να κολυμπά με περισσότερη αντοχή, για περισσότερο χρόνο, καθώς επίσης και 5,2%** μείωση στην ενεργητική αντίσταση του σώματος. Είναι τα πιο γρήγορα σκουφάκια, γυαλιά και μαγιό που έχουν σχεδιαστεί ποτέ.

Με τον χαρακτηριστικό, μοντέρνο σχεδιασμό του, που μεριμνά τόσο για την σωματική ευεξία, όσο και για την ψυχολογία του κορυφαίου αθλητή, το Speedo FASTSKIN3 Racing System επαυξάνει την υδροδυναμική αποδοτικότητα και την άνεση, και βελτιώνει την δυνατότητα του αθλητή να εστιάσει στην απόδοσή του.

Το αποτέλεσμα είναι η πιο προηγμένη τεχνολογία σε κολυμβητικό εξοπλισμό της Speedo από την εισήγηση των νέων προδιαγραφών της FINA τον Ιανουάριο του 2010, η οποία ενισχύει την παγκόσμια φήμη της Speedo ως μια από τις πιο καινοτόμες εταιρίες στον τομέα των σπορ.

Ο Michael Phelps, που θεωρείται ο πιο καταξιωμένος κολυμβητής όλων των εποχών, υποδέχτηκε με ενθουσιασμό την νέα αυτή σύλληψη, λέγοντας: «η σειρά Speedo FASTSKIN3 με κάνει να αισθάνομαι απολύτως ένα με το νερό. Αισθάνομαι αυτοπεποίθηση και αισθάνομαι πως φορώ ό, τι καλύτερο σε κολυμβητικό εξοπλισμό».

Ενώ τα αγωνιστικά μαγιό, τα σκουφάκια και τα αγωνιστικά γυαλιά κολύμβησης συνήθως σχεδιάζονται ανεξάρτητα το ένα από το άλλο, η Speedo σχεδίασε και ανέπτυξε όλα αυτά τα τρία στοιχεία μαζί για να δημιουργήσει ένα ενιαίο σύστημα το οποίο λειτουργεί ως σύνολο και συγχρόνως συμπεριλαμβάνει πολλές παγκόσμιες καινοτομίες στην τεχνολογία της κολύμβησης.

Το Αγωνιστικό Σύστημα Speedo FASTSKIN3 περιλαμβάνει ένα νέο ανατομικό σύστημα σήμανσης τα ‘Fit Point Markers’, (Δείκτες) σε καίρια σημεία στο σκουφάκι, τα γυαλιά και το μαγιό***, οι οποίοι σας καθοδηγούν πώς να εφαρμόσετε το Αγωνιστικό Σύστημα με ακρίβεια στο σώμα σας, έτσι ώστε να επιτύχετε την βέλτιστη εφαρμογή για την καλύτερη δυνατή επίδοση. Η διαισθητική τεχνολογία IQ FIT επαυξάνει την άνεση στην κολύμβηση ενώ ελαχιστοποιεί την αντίσταση και την τριβή.

Σκουφάκι Κολύμβησης Speedo FASTSKIN3

Το σκουφάκι FASTSKIN3 της Speedo είναι το πρώτο σκουφάκι στον κόσμο με τα χαρακτηριστικά IQ Fit Cap Profile, και έχει σχεδιαστεί με βάση τρισδιάστατα και ακριβή δεδομένα του σχήματος της κεφαλής. Κατασκευασμένο έτσι ώστε να εφαρμόζει με ακρίβεια στο πρόσωπο και το κεφάλι, προσφέρει την απόλυτη άνεση, εξαιρετική υδροδυναμική απόδοση και είναι εύκολο στη χρήση. Όταν συνδυάζεται με τα γυαλάκια Speedo FASTSKIN3 Super Elite Goggles, η συνολική αντίσταση του σώματος μειώνεται κατά 5,7%***.

Οι κολυμβητές με πιο μακριά μαλλιά μπορούν επίσης να επωφεληθούν από το Speedo Hair Management System, ένα υφασμάτινο σκουφάκι με αντιολισθητικές άκρες, σχεδιασμένο για να κρατά μαζεμένα τα πιο μακριά μαλλιά και να γεμίζει το κενό μεταξύ αυτών και του λαιμού έτσι ώστε να βελτιώνει το κολυμβητικό σας σχήμα και να αυξάνει την αεροδυναμικότητά σας.

Speedo FASTSKIN3 Super Elite Κολυμβητικά Γυαλάκια

Σχεδιασμένο με βάση τα ακριβή στοιχεία του σχήματος της κεφαλής, τα γυαλάκια FASTSKIN3 Super Elite εφαρμόζουν με απόλυτη ακρίβεια και μειώνουν την αντίσταση. Είναι άνετα και προσφέρουν νέα δεδομένα στην εμφάνιση και στην τεχνολογία στον τομέα των γυαλιών κολύμβησης. Με το μοναδικό πλαίσιο και ιμάντα στήριξης IQ FIT και τον σχεδιασμό Dive Stream που βελτιώνει το σχήμα της κεφαλής του κολυμβητή, οι πιέσεις στο συγκεκριμένο σημείο μειώνονται κατά 63,4%*****, ελαχιστοποιώντας έτσι τον κίνδυνο μετακίνησης των γυαλιών κατά τη διάρκεια της κολύμβησης. Τα γυαλάκια επίσης έχουν έναν υδροσκοπικό φακό που προσφέρει περιφερική όραση 180 μοιρών.

Speedo FASTSKIN3 Super Elite Αγωνιστικό Μαγιό

Το αγωνιστικό μαγιό Speedo FASTSKIN3 Super Elite συμπεριλαμβάνει το καινοτόμο σύστημα 3D Zoned Compression το οποίο σμιλεύει το σώμα του κολυμβητή δίνοντάς του το βέλτιστο υδροδυναμικό σχήμα και μειώνοντας την τριβή σε ποσοστό έως και 2.7%******. Αποτελείται από το επαναστατικό ύφασμα Hydro K-Zone 3D το οποίο προσφέρει ισχυρή, διαβαθμιζόμενη πίεση σε όλο το σώμα έτσι ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο υδροδυναμικό σχήμα. Σε συνδυασμό με το ύφασμα Pulse-Flex Fabric που χρησιμοποιείται στους ώμους και στις ενισχύσεις, προσφέρει ελευθερία κινήσεων καθώς επίσης και ισχυρή συμπίεση.

Το «Body Stability Web» είναι ένα σύνολο ραφών που προσφέρει μεγαλύτερη ευστάθεια, βελτιώνει την κίνηση και αυξάνει την αποτελεσματικότητα στις εκκινήσεις και τις περιστροφές κατά 3%**, ενώ η ζώνη IQ FIT στα ανδρικά μοντέλα, καταργεί τα λουράκια και χαρίζει μια πιο λεπτή και αποτελεσματική σιλουέτα.

Στα γυναικεία μοντέλα, η Speedo έχει σχεδιάσει ένα μοναδικό άνοιγμα στη μασχάλη το οποίο σας βοηθάει να φορέσετε το μαγιό πιο εύκολα, ενώ προσφέρει την καλύτερη δυνατή εφαρμογή και την βέλτιστη κάλυψη, αξιοποιώντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τις υδροδυναμικές δυνατότητες του αγωνιστικού μαγιό.

Το Αγωνιστικό Σύστημα Speedo FASTSKIN3 έχει σχεδιαστεί μετά από εκτεταμένη έρευνα και έχει κατασκευαστεί στα εργαστήρια Aqualab της Speedo σε συνεργασία με κορυφαίους αθλητές και προπονητές, αθλητικούς επιστήμονες και ειδικούς της Υδροδυναμικής και της Οπτικής Μηχανικής από όλον τον κόσμο. Ανάμεσα στις προηγμένες τεχνολογικές μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν, είναι και η τεχνολογία τρισδιάστατης σάρωσης (3D scanning) που εφαρμόζεται στις ταινίες του Χόλυγουντ για ρεαλιστικές ψηφιακές αναπαραστάσεις.

Η Speedo έχει επίσης συνεργαστεί με εξέχοντες αθλητικούς ψυχολόγους από το Πανεπιστήμιο Loughborough της Αγγλίας, για την δημιουργία ενός ντιζάιν που θα εμπνέει αυτοπεποίθηση, όπως για παράδειγμα οι γκρι-μπλε επίστρωση στους φακούς των γυαλιών κολύμβησης που προκαλεί το συναίσθημα της ηρεμίας και βοηθάει στην συγκέντρωση.

«Με το Αγωνιστικό Σύστημα Speedo FASTSKIN3 αισθάνομαι ένας σούπερ-ήρωας, έτοιμος να κατακτήσει τον κόσμο», δήλωσε ο Αμερικανός κάτοχος δύο παγκοσμίων ρεκόρ, Ryan Lochte, ενώ ο Αυστραλός Liesel Jones , είπε: «Με το Αγωνιστικό Σύστημα Speedo FASTSKIN3 αισθάνεσαι πως ωθείσαι στο μέλλον».

Ο David Robinson, ο πρόεδρος της Speedo, δήλωσε: «Η Speedo ήταν ανέκαθεν πρωτοπόρος στην τεχνολογία των αγωνιστικών μαγιό και αυτή η φήμη ενισχύεται με την δημιουργία του FASTSKIN3 Racing System, ακόμα μια παγκόσμια πρωτιά από τη Speedo, που θα βοηθήσει τους κολυμβητές να επιτύχουν την βέλτιστη απόδοσή τους. Η Speedo επιδιώκει με πάθος να μεταδώσει στον κόσμο την έμπνευση για την κολύμβηση, είτε αυτό είναι για αγωνιστικό σκοπό, για λόγους υγείας και ευεξίας, η απλά για διασκέδαση. Η Speedo τοποθετεί τον κολυμβητή στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας και αφιερωνόμαστε ολόψυχα στη δημιουργία των καλύτερων προϊόντων και εμπειριών για εκείνον».

Η συλλογή Speedo FASTSKIN3 συμπεριλαμβάνει τρία επίπεδα τεχνολογίας, το κάθε ένα από αυτά προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε κολυμβητή: η σειρά SUPER ELITE για τους επαγγελματίες κολυμβητές, η σειρά ELITE για τους πιο απαιτητικούς κολυμβητές και η σειρά PRO για τον μέση κολυμβητή.

Σημείωση

* Speedo FASTSKIN3 Αγωνιστικό Σκουφάκι, Speedo FASTSKIN3 Super Elite Γυαλιά Κολύμβησης και Speedo FASTSKIN3 Super Elite Αγωνιστικά Μαγιό κολύμβησης σε σύγκριση με συμβατικά σκουφάκια κολύμβησης,γυαλιά Speedo Aquasocket και συμβατικά αγωνιστικά μαγιό σε άρρενα αθλητή
** Speedo FASTSKIN3 Αγωνιστικό Σκουφάκι , Speedo FASTSKIN3 Super Elite Γυαλιά Κολύμβησης and Speedo FASTSKIN3 Super Elite Αγωνιστικό Μαγιό σε σύγκριση με συμβατικά σκουφάκια κολύμβησης, γυαλιά Speedo Aquasocket και συμβατικά αγωνιστικά μαγιό.

***Οι Δείκτες Fit Point Markers τοποθετούνται στο αγωνιστικό μαγιό FASTSKIN3 έτσι ώστε να εξασφαλίσουν τη σωστή εφαρμογή πριν από τη χρήση. Ωστόσο, σύμφωνα με τους κανονισμούς της FINA που αφορούν στα αγωνιστικά μαγιό, οι δείκτες θα πρέπει να αφαιρεθούν πριν από την συμμετοχή σε αγώνα.
**** Σε σύγκριση με τα συμβατικά σκουφάκια σιλικόνης και τα γυαλιά κολύμβησης Speedo Aquasocket
***** Σε σύγκριση με τα γυαλιά κολύμβησης Speedo Aquasocket
****** Σε σύγκριση με το ύφασμα LZR Pulse

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x