Δελτία Τύπου

Ο C. Ronaldo για τη συλλογή Nike CR7!

Η Nike παρουσιάζει τη πλήρη συλλογή CR7 - μία ενδιαφέρουσα μείξη καινοτομίας αθλητικών προϊόντων και μοντέρνων προτάσεων για το καθημερινό ντύσιμο και ο Cristiano Ronaldo μιλά γι’ αυτή!

Η Nike παρουσιάζει τη πλήρη συλλογή CR7 - μία ενδιαφέρουσα μείξη καινοτομίας αθλητικών προϊόντων και μοντέρνων προτάσεων για το καθημερινό ντύσιμο και ο Cristiano Ronaldo μιλά γι’ αυτή!


Ποια είναι η τυπική προετοιμασία που ακολουθείς ώστε να επικεντρωθείς σωματικά και διανοητικά σε μια μακρά σεζόν γεμάτη αγώνες με την ομάδα σου αλλά και αγώνες σε διεθνείς διοργανώσεις;
«Αρχικά, το σημαντικότερο πράγμα που μπορεί να κάνει ένας παίκτης για να προετοιμαστεί για μια καινούρια σεζόν είναι να ξεκουραστεί. Ναι, υπάρχει μπροστά μου μια μακρά σεζόν αλλά είναι σημαντικό εμείς οι αθλητές να ανακάμπτουμε από τη μακρά σεζόν που μόλις τελείωσε. Μου αρέσει να παίζω, αλλά μου αρέσει και να κάνω διακοπές. Αυτές είναι εξίσου σημαντικές με τη σωματική προπόνηση που κάνουμε για να δυναμώσουμε. Αυτή η σκληρή δουλειά γίνεται συνέχεια, σχεδόν κάθε μέρα κατά τη διάρκεια μιας σεζόν, οπότε χρειάζεται να χαλαρώνεις, να ξεκουράζεσαι, να περνάς χρόνο με την οικογένειά σου, με τη φιλενάδα σου ή με το γιο σου».

Η σωματική σου κατάσταση είναι πολύ σημαντική για σένα; Πόσο επικεντρώνεσαι σε αυτήν;
«Ως επαγγελματίας αθλητής, φυσικά θεωρώ σημαντική τη φυσική και σωματική μου κατάσταση αλλά δεν επικεντρώνομαι πάρα πολύ σε αυτήν. Είναι σημαντική, αλλά δεν είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας στην επαγγελματική μου ζωή. Είμαι τυχερός, τα γονίδιά μου είναι καλά. Δεν έχω πολλά προβλήματα. Το κλειδί είναι να ζεις καλά. Να τρως τα σωστά πράγματα, να κοιμάσαι καλά τη νύχτα. Αν δεν το κάνεις αυτό, είναι πιθανό σαν ποδοσφαιριστής να μην φτάσεις στα απαιτούμενα επίπεδα κατά την προπόνηση και στους αγώνες».

Η σεζόν την περασμένη χρονιά ήταν πολύ επιτυχημένη για σένα προσωπικά στους αγώνες μέσα στη χώρα σου. Ποιος θα είναι για σένα ο ορισμός της επιτυχίας όταν θα αναλογίζεσαι τη σεζόν 2011/12 μετά το τέλος της;
«Ναι, προσωπικά έβαλα πολλά γκολ την περασμένη σεζόν αλλά δεν θα είναι εύκολο να το επαναλάβω αυτό. Όμως η επίτευξη προσωπικών στόχων δεν πλησιάζει καν το επίπεδο της ικανοποίησης που αποκομίζεις όταν πετυχαίνεις πράγματα ως ομάδα. Η νίκη στη La Liga ή στο Premier Club στην Ευρώπη θα είναι πολύ πιο ξεχωριστή. Την περασμένη σεζόν πολλοί ίσως με είδαν να βγάζω τον καλύτερο εαυτό μου ως τώρα παίζοντας και αυτό με έκανε χαρούμενο. Ευχαρίστως όμως θα έβαζα δέκα λιγότερα γκολ εάν ήταν η ομάδα μου να κερδίσει στη League ή σε άλλες μεγάλες διοργανώσεις».

Υπάρχει μια νέα γενιά νεαρών αθλητών που πρωτοεμφανίζονται στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο - παίκτες όπως οι Hernandez και Chris Smalling στη Manchester United ή ο Neymar στη Βραζιλία. Τι συμβουλή θα τους έδινες για να συνεχίσουν να προοδεύουν;
«Πρέπει να δείχνουν επαγγελματισμό. Πρέπει να ακούν ανθρώπους πιο έμπειρους από τους ίδιους γιατί είναι νέοι και δεν ξέρουν πάντα τι είναι το καλύτερο σε έναν αγώνα. Τους λέω να εργάζονται σκληρά, να φέρονται με επαγγελματισμό, να σέβονται τον προπονητή τους, τους συμπαίκτες τους και να σέβονται τους αντιπάλους τους. Αυτά είναι τα καλύτερα προσόντα που πρέπει να έχει ένας παίκτης».

Πώς προετοιμάζεσαι εσύ προσωπικά για τον αγώνα;
«Δεν σκέφτομαι πολύ τι πρόκειται να κάνω πριν από τον αγώνα. Προσπαθώ να το αφήνω αυτό να έρθει φυσικά. Προσπαθώ να λέω αστεία και να γελάω, ακούω μουσική. Δεν πιέζω τον εαυτό μου. Αν το κάνω αυτό, τα πράγματα μπορεί να πάνε στραβά. Είμαι 100% μέσα στο κλίμα του αγώνα, αλλά τα σοβαρά πράγματα γίνονται μέσα στο γήπεδο. Κάποιοι από τα παιδιά είναι προληπτικοί και αυτό το σέβομαι και δεν μπλέκομαι στα πόδια τους».

Έχεις παίξει σε δύο από τα καλύτερα πρωταθλήματα στον κόσμο. Πώς συγκρίνεις το EPL και τη La Liga καθώς βαδίζεις προς την τρίτη σεζόν στην Premier league της Ισπανίας;
«Πρώτον, είναι τα δύο καλύτερα πρωταθλήματα στον κόσμο και θα μιλήσω απόλυτα ειλικρινά. Η Αγγλική Premier League είναι πιο ανταγωνιστική. Στην Ισπανία το παιχνίδι έχει περισσότερη τεχνική, στους παίκτες αρέσει η κατοχή της μπάλας και παίζουν πιο πολύ ποδόσφαιρο. Στην Αγγλία το παιχνίδι είναι πιο έντονο, οι διαιτητές αφήνουν το παιχνίδι να συνεχίζεται περισσότερο και νομίζω ότι αυτό αρέσει στους Άγγλους φιλάθλους. Κι εμένα μου αρέσει - γρήγορο ποδόσφαιρο, τάκλιν, έχει μια λάμψη. Και τα δύο πρωταθλήματα, ωστόσο, είναι πολύ cool».

Πόσο σημαντικά είναι για σένα το στιλ και η μόδα, τόσο μέσα όσο και έξω από το γήπεδο;
«Το στιλ είναι πολύ σημαντικό. Το ποδόσφαιρο είναι το νούμερο ένα, αλλά η εικόνα που δίνεις έρχεται δεύτερη. Το ένα συμπληρώνει και υποστηρίζει το άλλο. Το να κάνεις σπουδαία πράγματα μέσα στο γήπεδο είναι σημαντικό, αλλά είναι καλό να δίνεις μια καλή εικόνα έξω από αυτό και αυτό προσπαθώ να κάνω. Είναι σημαντικό για μένα. Σε κάποιους ίσως να μην αρέσει το στιλ μου, αλλά εγώ είμαι αυτό που είμαι. Ελπίζω να το σέβονται αυτό. Δεν πρόκειται να αλλάξω για να ευχαριστήσω άλλους και ελπίζω η προσωπικότητά μου να διαφαίνεται στη συλλογή μου».

Και οι συμπαίκτες σου; Αντιμετωπίζουν το στιλ το ίδιο σοβαρά;
«Φυσικά αλλά κανείς δεν ντύνεται τόσο καλά όσο εγώ! Ρώτησέ τους! Μου αρέσει να είμαι καλοντυμένος κάθε στιγμή, μου αρέσει να φοράω ωραία υποδήματα, ωραία ρούχα. Στην Αγγλία είχα εισπράξει πολλά σχόλια στα αποδυτήρια. Ο Rio Ferdinand ντύνεται ωραία και έκανε παρατηρήσεις για τα ρούχα μου. Οι περισσότεροι Άγγλοι παίκτες δεν ντύνονται πολύ καλά οπότε οι περισσότεροι στη Manchester United θα έλεγαν ότι εγώ είχα το καλύτερο ντύσιμο. Ωστόσο, προσπαθώ σκληρά. Μπορεί να ανοίξω τη ντουλάπα το πρωί και να κάθομαι να κοιτάω μια ώρα πριν διαλέξω τι θα φορέσω. Έτσι είμαι εγώ!».

Θα φορέσουν κομμάτια από τη συλλογή σου οι σημερινοί συμπαίκτες σου;
«Φυσικά, συνέχεια θα τα φορούν, για μένα. Κάποιοι μπορεί να τα φορέσουν για να κάνουν σχόλια γι’ αυτά - εμένα δεν με πειράζει. Το αποδέχομαι. Η σειρά είναι πολύ cool, πολύ όμορφη. Έχει κάτι το διαφορετικό και αυτό μου αρέσει. Πρέπει να δοκιμάζεις διαφορετικά πράγματα αλλιώς δεν βελτιώνεσαι ποτέ. Είτε στο ποδόσφαιρο είτε στη μόδα. Η Nike είναι τέλεια σε αυτό, στην καινοτομία. Δοκιμάζει συνεχώς καινούρια πράγματα. Κοίτα τα υποδήματα Mecurial που έχω. Είναι τόσο καινοτομικά και πιστεύω ότι το ίδιο μπορεί να πει κανείς για τη συλλογή μου».

Πότε φόρεσες για πρώτη φορά ένα ζευγάρι Mercurial; Τι σου άρεσε σε αυτά τα υποδήματα;
«Το πρώτο μου ζευγάρι Mecurial το φόρεσα όταν ήμουν δεκαέξι χρονών. Ήμουν στη Sporting Lisbon και θυμάμαι ότι είχα πει "Ω, αυτά είναι φανταστικά υποδήματα". Τα υποδήματα αυτά έχουν εξελιχθεί με το πέρασμα των χρόνων, αλλά πάντα για τους σωστούς λόγους και πάντα με σκοπό τη βελτίωση. Κάθε σεζόν υπάρχει και μια καλύτερη έκδοση και αυτό είναι σπουδαίο για τους παίκτες».

Ποια είναι τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα των νέων σου MVSFIII που βοηθούν να έχεις την καλύτερη δυνατή απόδοση στο παιχνίδι;
«Η άνεση. Είναι όμορφα στην όψη, αλλά το πιο σημαντικό είναι η άνεση. Βάζεις μέσα το πέλμα σου και νιώθεις πραγματικά πολύ καλά. Η Nike ακούει πάντα όταν εμείς, οι παίκτες, ζητάμε άνεση και η σχέση ανάμεσα στους παίκτες και την εταιρεία είναι πολύ καλή. Επίσης, η πρόσφυση που παρέχουν τα υποδήματα είναι πραγματικά σημαντική. Συχνά χρειάζεται να κάνω απότομα στροφή για να προσπεράσω τον αντίπαλό παίκτη και εκείνη τη στιγμή βοηθά να επιτυγχάνεις μια ριπή εκρηκτικής ταχύτητας. Τα φοράω εδώ και παραπάνω από οκτώ χρόνια και δεν με ενδιαφέρει κανένα άλλο υπόδημα. Είναι τα καλύτερα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x