Europa League

Έχει αγώνα… αύριο!

Και μπροστά στην επιβίωση, το πρεστίζ έρχεται δεύτερο! Η ΑΕΚ το τσαλάκωσε κι άλλο -χάνοντας 2-1 από την Άντερλεχτ- ωστόσο αν η Γ.Σ. της Παρασκευής επιβεβαιώσει πως βρίσκει επενδυτή, το πρώτο της τρίποντο στο Europa League μπορεί να το βρει και στο… Γκρατς! Φιλότιμη η ομάδα του Κωστένογλου, υπέκυψε μαχόμενη (και με πολλές αλλαγές) στην ανωτερότητα των πρωτοπόρων Βέλγων.

Και μπροστά στην επιβίωση, το πρεστίζ έρχεται δεύτερο!

Η ΑΕΚ το τσαλάκωσε κι άλλο -χάνοντας 2-1 από την Άντερλεχτ- ωστόσο αν η Γ.Σ. της Παρασκευής επιβεβαιώσει πως βρίσκει επενδυτή, το πρώτο της τρίποντο στο Europa League μπορεί να το βρει και στο… Γκρατς!

Φιλότιμη η ομάδα του Κωστένογλου, υπέκυψε μαχόμενη (και με πολλές αλλαγές) στην ανωτερότητα των πρωτοπόρων Βέλγων.

Πώς έπαιξε

Με τις πολλές αλλαγές που αναμενόταν, λόγω τραυματισμών (Λυμπερόπουλος, Καφές) και… Κέρκυρας (Δέλλας, Γεωργέας, Κάρλος, Αραμπατζής προφυλάχθηκαν για το κυριακάτικο ματς) παρατάχθηκε η ΑΕΚ.

Ο Κωστένογλου έδωσε χρόνο συμμετοχής σε πολλούς αναπληρωματικούς και την ευκαιρία στον νεαρό Εγγλέζου να κάνει ντεμπούτο με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Έτσι, το 4-2-3-1 της «Ένωσης» διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Εγγλέζου, Μανωλάς, Χέλγκασον και Κοντοές. Στα χαφ βρέθηκαν οι Μάκος-Κάλα, στην τριάδα μπροστά τους οι Κλωναρίδης (αριστερά), Γκερέιρο (επιτελικός), Μπερνς (δεξιά) και προωθημένος ο Σιαλμάς.



Δεν υπήρχε «δεν θέλω», υπήρχε «δεν μπορώ»

Τις περιπτώσεις όπου το μεν πνεύμα είναι πρόθυμον, η δε σαρξ είναι (τεχνικά) δύσκολο ν’ ακολουθήσει, θύμισε στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ. Διότι δεν είναι πως η πειραματική -και γεμάτη αλλαγές- ομάδα του Κωστένογλου δεν είχε πάθος. Το αντίθετο. Κυνηγούσε με φιλότιμο κάθε μπαλιά που περνούσε από τα πόδια της. Δυστυχώς, η εμφανής ποιότητα της Άντερλεχτ δεν επέτρεπε να περάσουν πολλές.

Όσο αξιοθαύμαστο, λοιπόν, ήταν το κουράγιο των «κιτρινόμαυρων» να αντιδράσουν στο γκολ-καλησπέρα του Ζιλέ (4’) και να επιβραβευτούν από την ισοφάριση… αλά Νικολαΐδης του Σιαλμά, άλλο τόσο αξιοθαύμαστος ήταν ο τρόπος που ξεδιπλώνονταν οι Βέλγοι στην επίθεση. Είτε αυτός ήταν αποτελεσματικός (όταν ο Ζιλέ έπιασε ξανά στον ύπνο την άμυνα), είτε «σκόνταφτε» στον εξαιρετικό Κωνσταντόπουλο, που ήταν ο κυριότερος λόγος για το ότι το… κακό δεν μεγάλωσε μέχρι την ανάπαυλα.

Κι όμως… μπορούσε

Με την επιστροφή κιόλας από τ’ αποδυτήρια, ο Κωστένογλου θέλησε να μειώσει το έλλειμμα ποιότητας της ομάδας του. Έτσι, οι Μπέλεκ και Βάργκας αντικατέστησαν Μπερνς και Χέλγκασον κι έδωσαν τζούρα… ορθολογισμού στην ενδεκάδα. Κι αν ο τραυματισμός του Κολομβιανού (63’) χάλασε τα σχέδια του τεχνικού της ΑΕΚ, ο Λεονάρντο που τον αντικατέστησε, βάλθηκε ν’ αποδείξει πως «ουδέν κακό αμιγές καλού».

Δυστυχώς για την ΑΕΚ, είτε ο Σιαλμάς (έχασε το τετ α τετ που του έφτιαξε), είτε ο Προτό (τον σταμάτησε δυο φορές σε δικά τους) δεν επέτρεψαν στον Βραζιλιάνο να δώσει στην «Ένωση» αυτό που άξιζε βάσει απόδοσης. Παρόλο, λοιπόν, που μέχρι και το δοκάρι του Κωνσταντόπουλου συμμάχησε μαζί της (στο πλασέ του Ντε Σουτέρ) για να το καταφέρει, η ΑΕΚ θα πρέπει να ψάξει στο Γκρατς το… ξέπλυμα της ντροπής για τη φετινή ευρωπαϊκή της εικόνα.

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το www.sport-fm.gr





ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Εγγλέζου, Μανωλάς, Χέλγκασον (46’ Βάργκας, 63’ λ.τ. Λεονάρντο), Κοντοές, Μάκος, Κάλα, Κλωναρίδης, Γκερέιρο, Μπερνς (46’ Μπέλεκ), Σιαλμάς

Στον πάγκο έμειναν οι: Μοσχονάς, Λαγός, Μπουγαΐδης, Τσουκαλάς

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ (Άριελ Γιάκομπς): Προτό, Σουάρες (83’ Ντε Σούτερ), Κανού, Γιοβάνοβιτς, Κουγιατέ, Μάρετσεκ (70’ Φερνάντο), Κλέσταν, Σαφάρι (54’ Οντόι), Γιουχάζ, Βασιλέφσκι, Ζιλέ

Στον πάγκο έμειναν οι: Σόλεν, Γιακοβένκο, Λουκάκου, Μπαντιμπάνγκα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ρόμπερτ Μάλεκ (Πολωνία)




szolj hozza: AEK Athens - Anderlecht 1:2

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x