sport-fm.gr ΘΕΜΑ

«Ίμπρα»-Κατάμπρα! (video)

Είναι ιδιόρρυθμος, συχνά αντιπαθής, αλλά ποτέ αδιάφορος. Όλοι πάντως, εχθροί και φίλοι, υποκλίνονται στην κλάση του. Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έφτασε τα 101 γκολ στη Serie A με τα δύο που πέτυχε στη χθεσινή νίκη της Μίλαν επί της Κιέβο. Το www.sport-fm.gr σάς παρουσιάζει την εντυπωσιακή διαδρομή του… «Signore Scudetto» των ιταλικών γηπέδων. Δείτε σε βίντεο όλα του τα γκολ.

Είναι ιδιόρρυθμος, συχνά αντιπαθής, αλλά ποτέ αδιάφορος. Όλοι πάντως, εχθροί και φίλοι, υποκλίνονται στην κλάση του. Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έφτασε τα 101 γκολ στη Serie A με τα δύο που πέτυχε στη χθεσινή νίκη της Μίλαν επί της Κιέβο.

Του Χρήστου Ρομπόλη

Το www.sport-fm.gr σάς παρουσιάζει την εντυπωσιακή διαδρομή του… «Signore Scudetto» των ιταλικών γηπέδων. Δείτε σε βίντεο όλα του τα γκολ.

Έτσι ξεκίνησαν όλα…

Ήταν τέλη Αυγούστου του 2004, όταν άρχιζε το ταξίδι του Ιμπραΐμοβιτς στην Ιταλία. Η Γιουβέντους τον έκανε δικό της καταβάλλοντας 16 εκατ. ευρώ στον Άγιαξ και ο 23χρονος τότε φορ άρχισε αμέσως την απόσβεση. Σκόραρε στο ντεμπούτο του, στις 12 Σεπτεμβρίου και την εκτός έδρας νίκη επί της Μπρέσια με 3-0, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ με όμορφη ατομική προσπάθεια και ολοκλήρωσε τη σεζόν με 16 γκολ σε 35 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, το οποίο πανηγύρισαν οι «μπιανκονέρι».

Το πρώτο γκολ στη Serie A στο 2:30 του βίντεο…



Σαν να μην έγιναν ποτέ

Η δεύτερη σεζόν του Σουηδού στη Γιουβέντους δεν ήταν εξίσου εντυπωσιακή σε προσωπικό επίπεδο, αφού είχε μόλις 7 γκολ σε 35 εμφανίσεις. Η ομάδα του, ωστόσο, κατέκτησε το σκουντέτο για δεύτερη συνεχή χρονιά, προτού όμως ξεσπάσει το σκάνδαλο calciopoli. Οι δύο τίτλοι που ο Ιμπραΐμοβιτς είχε πανηγυρίσει με την ομάδα του Τορίνου αφαιρέθηκαν και ο σύλλογος υποβιβάστηκε στη Serie B.

Δεν αντέχεται η Serie B, οπότε… Μίλαν

Σε αντίθεση με αρκετούς παίκτες της Γιουβέντους, που θέλησαν να την ακολουθήσουν στη δεύτερη κατηγορία, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς δεν άντεχε να παίξει σε χαμηλό επίπεδο. Η πώλησή του στην Ίντερ έναντι περίπου 25 εκατ. ευρώ ήταν φυσιολογική εξέλιξη το καλοκαίρι του 2006. Ο πανύψηλος στράικερ κατάφερε να σκοράρει ξανά στην πρώτη του εμφάνιση με τη νέα του ομάδα, στις 9 Σεπτεμβρίου του 2006 και την εκτός έδρας νίκη επί της Φιορεντίνα με 3-2.



Το τέλος της σεζόν βρήκε τους «νερατζούρι» πρωταθλητές για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια έχοντας πρώτο τους σκόρερ τον Ιμπραΐμοβιτς με 15 γκολ σε 27 εμφανίσεις. Στα δύο χρόνια που ακολούθησαν κατέκτησε άλλα δύο πρωταθλήματα με την Ίντερ σκοράροντας με αμείωτη ένταση, αναδείχθηκε ισάριθμες φορές κορυφαίος παίκτης του πρωταθλήματος και πρώτος σκόρερ το 2009, ενώ κέρδισε ένα χρυσό συμβόλαιο μέχρι το 2013, το οποίο δεν έμελε να εξαντλήσει.

Δεν μπορεί μακριά από την Ιταλία

Το καλοκαίρι του 2009 «μοσχοπουλήθηκε» στην Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Μάσιμο Μοράτι έβαλε στα ταμεία της 48 εκατ. ευρώ και πήρε σαν αντάλλαγμα τον Σαμουέλ Ετό για την παραχώρηση του κορυφαίου επιθετικού της. Ο Ιμπραΐμοβιτς δεν κατάφερε να προσαρμοστεί ποτέ απόλυτα στον τρόπο παιχνιδιού των Καταλανών. Ήρθε σε ρήξη με τον προπονητή του, Πεπ Γκουαρντιόλα, όπως ο ίδιος αποκάλυψε στη βιογραφία του, δεν «δέθηκε» ποτέ με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του που αποκάλεσε… στρατιωτάκια του κόουτς και μοιραία η παρουσία του στη Βαρκελώνη ήταν σύντομη. Η Μίλαν τού πρόσφερε στέγη κι αυτός ανταπέδωσε οδηγώντας τη στο πρωτάθλημα με 14 γκολ σε 29 εμφανίσεις, ενώ το ίδιο φιλοδοξεί να κάνει και φέτος…

Το πρώτο του γκολ με τους «ροσονέρι» (Λάτσιο-Μίλαν 1-1)



Εντυπωσιακός απολογισμός

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έχει ήδη γράψει τη δική του ιστορία στη Serie A. Δεν είναι μόνο τα 101 γκολ σε 196 συμμετοχές. Ούτε και το γεγονός ότι είναι ένατος εν ενεργεία σκόρερ στη Serie A. Είναι κυρίως ότι η παρουσία του αποτελεί συνώνυμο του πρωταθλήματος, αφού και στις έξι προηγούμενες χρονιές του στην Ιταλία, τερμάτισε πρώτος. Τυχαίο; Δε νομίζω…

Ο «Ίμπρα» στη Serie A με αριθμούς

2004/05-Γιουβέντους: 16 γκολ (35 συμμετοχές)
2005/06-Γιουβέντους: 7 γκολ (35 συμμετοχές)
2006/07-Ίντερ: 15 γκολ (27 συμμετοχές)
2007/08-Ίντερ: 17 γκολ (26 συμμετοχές)
2008/09-Ίντερ: 25 γκολ (35 συμμετοχές)
2010/11-Μίλαν: 14 γκολ (29 συμμετοχές)
2011/12-Μίλαν: 7 γκολ (9 συμμετοχές)
Σύνολο: 101 γκολ (196 συμμετοχές)

Απολαύστε όλα τα γκολ του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στη Serie A



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x