Stoiximan Super League

Υπάρχει ζωή στον... Άρη!

Τελικά, υπάρχει ζωή στον Άρη. Αν και χρειάστηκε να φτάσουμε στην 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος, οι «κίτρινοι» έκαναν την πρώτη τους νίκη με παλικαρίσιο τρόπο. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με 1-0 του ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ», με γκολ του Γιαννιώτα στο 31’, στο δεύτερο ματς του Μίχαλ Πρόμπιερζ στον πάγκο τους. Τρεις κόκκινες, μία για τον Άρη, δύο για τον ΟΦΗ και παράπονα για πέναλτι από την μεριά των Κρητικών.

Τελικά, υπάρχει ζωή στον Άρη. Αν και χρειάστηκε να φτάσουμε στην 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος, οι «κίτρινοι» έκαναν την πρώτη τους νίκη με παλικαρίσιο τρόπο.

Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με 1-0 του ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ», με γκολ του Γιαννιώτα στο 31’, στο δεύτερο ματς του Μίχαλ Πρόμπιερζ στον πάγκο τους.

Τρεις κόκκινες, μία για τον Άρη, δύο για τον ΟΦΗ και παράπονα για πέναλτι από την μεριά των Κρητικών.



Από το πρώτο κιόλας λεπτό, είχε τη κατοχή της μπάλας αλλά χωρίς ουσία. Οι «κίτρινοι» πίεζαν, όμως δεν μπορούσαν να φτάσουν μπροστά στην εστία του Κάρολ. Η πρώτη φάση έγινε στο 8’ όταν ο Γιαννιώτας έφυγε στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ.

Οι Κρητικοί πήραν τον έλεγχο του ματς από το 10’ και μετά. Ο Μάντζιος έκανε μια καλή ενέργεια, πέρασε τον Ντίκο αλλά το πλασέ που έκανε ήταν αδύναμο και ο Βελλίδης δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 19’, ο Σουμπίνιο έκανε την παράλληλη μπαλιά για τον Γεωργίου αλλά ο αρχηγός του ΟΦΗ δεν κατάφερε βρει την μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα. Οι παίκτες του Άρη ισορρόπησαν το ματς από εκεί και πέρα και στο 31’ κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ο Ούμπιντες έκανε την σέντρα από τα αριστερά, ο Γιαννιώτας πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την στα δίχτυα, κάνοντας το 0-1. Η ομάδα του Πρόμπιερζ ευστόχησε στην μοναδική τελική προσπάθεια που είχε και πάνω στην ώρα που ο 18χρονος μεσοεπιθετικός άλλαξε πλευρά και πήγε από αριστερά από τα δεξιά.

Οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου αντί να συγκεντρωθούν και να προσπαθήσουν ορθολογικά να ισοφαρίσουν, εκνευρίστηκαν και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους επιδόθηκαν σε σκληρά μαρκαρίσματα που τους κόστισε 2 κίτρινες κάρτες.

Ο ΟΦΗ μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος με μοναδικός στόχο την ισοφάριση, αλλά δεν έλειψαν τα νεύρα. Μόλις στο 49’, ο Μπουλούτ δοκίμασε μια σέντρα-σουτ από αριστερά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά με κατεύθυνση προς την εστία του Άρη αλλά ο Βελλίδης τελευταία στιγμή απέκρουσε. Για ένα δεκάλεπτο όμως παιχνίδι δεν είδαμε καθώς κάποια σκληρά μαρκαρίσματα μαζί με ορισμένες διαμαρτυρίες ήταν εκείνα που σταματούσαν το ματς και χαλούσαν τον ρυθμό του αγώνα.

Μέχρι να τον ξαναβρούν φτάσαμε στο 71’ όταν και ο ΟΦΗ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει το ματς. Ο Σουμπίνιο εκτέλεσε κόρνερ, ο Ταυλαρίδης πιάνει την πρώτη κεφαλιά, ο Γεωργίου κάνει την προβολή αλλά ο Βελλίδης λειτούργησε με το ένστικτο, απέκρουσε και κράτησε το 0-1.

Στο 78’, ο Άρης έμεινε με δέκα παίκτες με τον Ούμπιντες να παίρνει δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε τρία λεπτά. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο ΟΦΗ διαμαρτύρεται για πέναλτι του Σανκαρέ στον Μάντζιο. Ο 28χρονος επιθετικός παραπονέθηκε πως ο αμυντικός των «κιτρίνων» τον κράτησε με το αριστερό χέρι και ο διαιτητής, κ. Μήτσιος του έδωσε την κίτρινη κάρτα.

Στο 87’, ο Μάντζιος αντικρύζει την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο επιθετικός του ΟΦΗ πέφτει στο χορτάρι και ο διαιτητής θεώρησε πως πήγε να εκμαιεύσει το πέναλτι. Έτσι, δέχτηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Ένα λεπτό αργότερα, ο Στάθης Ταυλαρίδης ήταν εκείνος που πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια νωρίτερα από το κανονικό για το σκληρό μαρκάρισμα που έκανε στο 88’.

Δείτε το live της αναμέτρησης:





ΟΦΗ (Ν. Αναστόπουλος): Κάρολ, Γαλανόπουλος, Μπουλούτ, Ταυλαρίδης, Γεωργίου, Κάλαϊτζιτς, Ζόρντι Λόπεζ, Σουμπίνιο, Σίσιτς (64’ Παπουλής), Χόρχε Λόπεζ (76’ Κάταϊ), Μάντζιος (87’ Καμπάνταης).

Στον πάγκο: Βεζυρίδης, Βερόν, Μπόντορ, Σόουζα.

Άρης (Μ. Πρόμπιερζ): Βελλίδης, Μίσελ, Ντίκο, Σανκαρέ, Καζναφέρης, Φατί, Τόχα, Ούμπιντεζ, Γιαννιώτας (63’ Ακόστα), Καστίγιο (76’ Βράνιες), Σολτάνι (63’ Ιάκομπ).

Στον πάγκο: Διούδης, Παπαστεριανός, Λαζαρίδης, Κατίδης.

Γήπεδο: «Θ. Βαρδινογιάννης»
Διαιτητής: Μήτσιος
Βοηθοί: Καρατζίκας, Αργυρός





Μιχάλης Ηλιού

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x