sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Α1 μπάσκετ: Οι κορυφαίοι της 4ης αγωνιστικής

Αγωνιστική συμπερασμάτων και μίνι-εκπλήξεων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η 4η της Α1 μπάσκετ. Στις έξι αναμετρήσεις που περιελάμβανε, διεξήχθησαν αμφίρροποι αγώνες με τέλος που κράτησε σε αγωνία το κοινό, δεν έλειψαν τα ποιοτικά ματς, αλλά και οι…σούπες. Το www.sport-fm.gr «ακτινογράφησε» ξεχωριστά την απόδοση του κάθε παίκτη και αναδεικνύει, αυτούς που ξεχώρισαν ή έκριναν με τα κατορθώματά τους την έκβαση τους.

Αγωνιστική συμπερασμάτων και μίνι-εκπλήξεων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η 4η της Α1 μπάσκετ. Στις έξι αναμετρήσεις που περιελάμβανε, διεξήχθησαν αμφίρροποι αγώνες με τέλος που κράτησαν σε αγωνία το κοινό, δεν έλειψαν τα ποιοτικά ματς, αλλά και οι…σούπες. Ο νεοφώτιστος ΚΑΟΔ πέτυχε την πρώτη του νίκη κόντρα στον Άρη, που επιβεβαιώνει το «στραβό» μονοπάτι που ακολουθεί μέχρι τώρα, ο Κολοσσός Ρόδου έκανε το 4Χ4 στην…μπενχουριάδα με τον Ίκαρο και ο Πανιώνιος «εξαργύρωσε» την αγωνιστική άνοδό του με ένα «διπλό» στην έδρα του προβληματικού ΠΑΟΚ.

Του Νίκου Ζέρβα

Η Καβάλα εκμεταλλεύτηκε για μία ακόμη φορά την δύναμη της έδρας κόντρα στο Ρέθυμνο και το Μαρούσι έδειξε πως θα είναι διαφορετικό όταν θα είναι σε θέση να παίξουν όλες του οι μεταγραφές. Ο Ολυμπιακός έκανε μία καλή προπόνηση ενόψει Νανσί κόντρα στο Περιστέρι και ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός, απολάμβανε την ξεκούραση που του προσέφερε το ρεπό. Το www.sport-fm.gr «ακτινογράφησε» ξεχωριστά την απόδοση του κάθε παίκτη και αναδεικνύει, αυτούς που ξεχώρισαν ή έκριναν με τα κατορθώματά τους την έκβαση τους:

Ίκαρος Καλλιθέας-Κολοσσός Ρόδου: Ράβερν Τζόνσον

Ο Ίκαρος δεν κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου, ο οποίος μετά από ένα παιχνίδι όπου η μία ομάδα «χάριζε» το ροζ φύλλο στην άλλη, διατήρησε το απόλυτο. Για τους «νησιώτες» δεν ξεχώρισε σημαντικά κάποιος παίκτης και η νίκη ήρθε λόγω «βάθους» και συνολικής προσπάθειας, όμως οι γηπεδούχοι είχαν έναν παίκτη που έκανε πράγματα και θάματα στο παρκέ. Ο Ράβερν Τζόνσον, σχεδόν χωρίς ανάσα αφού έπαιξε 42΄:24΄΄ (για αυτό και το κρίσιμο λάθος στο τέλος), πέτυχε 29 πόντους (6/8 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 5/6 βολές), πήρε 9 ριμπάουντ και είχε 6 κερδισμένα φάουλ. Καθόλου άσχημα να τον παρακολουθεί κανείς έτσι;

ΠΑΟΚ-Πανιώνιος: Άλεξ Στίβενσον

Σε ένα κακής ποιότητας ματς δύσκολα ξεχωρίζεις κάποιον μεγάλο πρωταγωνιστή. Με το…στανιό, το βραβείο πάει στον Άλεξ Στίβενσον του Πανιωνίου, που ήλεγχε τα πάντα στους αιθέρες με τα 11 ριμπάουντ που πήρε. Ίσως κορυφαίος να ήταν ο Νίκος Μπάρλος για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική για τους «κυανέρυθρους», αλλά ήταν πολύ άστοχος και ο Αμερικανός του «βγήκε» στη στροφή.

Καβάλα-ΑΓΟΡ: Νίκος Αγγελόπουλος


Το ανανεωμένο Ρέθυμνο, δυσκόλεψε αρκετά την Καβάλα, αλλά φαίνεται πως οι «αργοναύτες» βρίσκουν πάντα τρόπους για να παίρνουν αυτό που θέλουν μπροστά στο κοινό τους. Τα «κάστανα» από τη φωτιά ανέλαβε να βγάλει ο Νίκος Αγγελόπουλος, που σε 21΄:50΄΄ έβαλε 14 πόντους (δεν συνηθίζει να σκοράρει πολύ), ενώ είχε και 3 ριμπάουντ.

Ηλυσιακός-Μαρούσι: Νάνα Χάρντινγκ / Νέστορας Κόμματος

Ματς που ο Ηλυσιακός ήλεγχε στο μεγαλύτερο διάστημα τον ρυθμό, αλλά το Μαρούσι έδειξε σημάδια βελτίωσης, αφήνοντας υποσχέσεις πως θα είναι καλύτερο, όταν θα λυθεί οριστικά το θέμα με τον Χόμαν και μπορέσει να χρησιμοποιήσει όλους τους νεοαποκτηθέντες. Ο νεοαποκτηθείς Νάνα, έκλεψε την παράσταση για τους γηπεδούχους με κρίσιμους πόντους (14 συνολικά με καλά στατιστικά σε λιγότερα από 20 λεπτά συμμετοχής), αλλά δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη και η εμφάνιση του Νέστορα Κόμματου. Ο πρώην διεθνής φόργουορντ, ήταν συγκινητικός, πάλευε μόνος του και τελείωσε το ματς με 20 πόντους, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 5 κερδισμένα φάουλ.

ΚΑΟΔ-Άρης: Γιάννης Αθηναίου / Χρήστος Ταπούτος

Μπορεί MVP της αγωνιστικής να αναδείχθηκε βάσει του συστήματος ranking ο Κώστας Χαραλαμπίδης του ΚΑΟΔ, αλλά έχουμε διαφορετική άποψη. Ο διεθνής γκαρντ, πέτυχε κόντρα στην πρώην ομάδα του πολλούς πόνους, αλλά καθοριστικός για να πανηγυρίσουν οι Δραμινοί τη νίκη, ήταν ο Γιάννης Αθηναίου. Ο νεαρός, όταν το σκορ ήταν στα ίσια και ο Άρης επιχειρούσε την ανατροπή, πέτυχε δύο καθοριστικά τρίποντα σε διάστημα ενάμιση λεπτού και έδωσε σαφές προβάδισμα στην ομάδα του. Το βραβείο «κόβετε» και σε αυτή την περίπτωση στα δύο, αφού μπορεί οι «κίτρινοι» να μην νίκησαν, αλλά τα κατορθώματα του Χρήστου Ταπούτου στο παρκέ ήταν καταπληκτικά. Συγκεκριμένα, πέτυχε 23 πόντους (5/6 2π., 4/6 3π.), πήρε 10 ριμπάουντ και κέρδισε 5 φάουλ. Αν συνεχίσει έτσι, ο Άρης βρήκε τον ηγέτη του.

Ολυμπιακός-Περιστέρι: Μιχάλης Πελεκάνος


Χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ανταγωνισμό το ματς στο ΣΕΦ, ανέδειξε έναν πρωταγωνιστή, που έτσι όπως είναι δομημένος ο φετινός Ολυμπιακός, είναι αναγκαίο να συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς. Ο λόγος για τον επανακάμψαντα από τραυματισμό, Μιχάλη Πελεκάνο, που έδειξε σε καλή κατάσταση με 12 πόντους, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 21 λεπτά συμμετοχής. Ο Πρίντεζης ήταν κορυφαίος σκόρερ των νικητών, αλλά η απόδοση του Πελεκάνου, αποκτά μεγαλύτερη αξία λόγω της πολύμηνης αποχής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x