Ειδήσεις

Αυτό θα πει τιμή!

Η απόδοση φόρου τιμής στα θύματα των πολέμων από τους Άγγλους διεθνείς, δεν έμεινε μόνο στην… παπαρούνα! Τα «λιοντάρια» πήραν σπουδαία νίκη με σκορ 1-0 επί της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Ισπανίας σε φιλική αναμέτρηση στο «Γουέμπλεϊ», επιδεικνύοντας ανωτερότητα επί της κορυφαίας – ομολογουμένως – εθνικής ομάδας! Ισοφάρισε τις εμφανίσεις του Θουμπιθαρέτα ο Κασίγιας!

Η απόδοση φόρου τιμής στα θύματα των πολέμων από τους Άγγλους διεθνείς, δεν έμεινε μόνο στην… παπαρούνα! Τα «λιοντάρια» πήραν σπουδαία νίκη με σκορ 1-0 επί της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Ισπανίας σε φιλική αναμέτρηση στο «Γουέμπλεϊ», επιδεικνύοντας ανωτερότητα επί της κορυφαίας – ομολογουμένως – εθνικής ομάδας!

Ο Φάμπιο Καπέλο είχε τελικά το σχέδιο με το οποίο σταματάει κανείς τους Ίβηρες και το φανέρωσε μπροστά στο αγγλικό κοινό! Η μαζική άμυνα από τα «λιοντάρια» και το… «χτύπημα» του αρχηγού Φρανκ Λάμπαρντ την κατάλληλη στιγμή, έβαλαν τους Ισπανούς με την πλάτη στον τοίχο και εν τέλει, τους έριξαν στο καναβάτσο! Η Αγγλία πανηγύρισε μια σπουδαία φιλική νίκη αποδίδοντας φόρο τιμής στα θύματα των πολέμων, με τον Ικέρ Κασίγιας όμως να μην μπορεί να χαρεί το προσωπικό του επίτευγμα.

Ο πορτιέρο της Ρεάλ Μαδρίτης ισοφάρισε τον Αντόνι Θουμπιθαρέτα στις 126 εμφανίσεις σε επίσημα ματς με τη φανέλα με το εθνόσημο, έχοντας πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ισπανίας το 2000!

Από τη μεριά της, η Αγγλία πανηγύρισε νίκη επί Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας για πρώτη φορά μετά το 1980, όταν τότε είχε επιβληθεί της Αργεντινής!


England 1-0 Spain (Friendly) by goalsarena2012

Α’ ημίχρονο:

Τους διέψευσε όλους! Όσοι πίστευαν ότι η Αγγλία δεν είχε τρόπο αντιμετώπισης του… τρελού passing game της Ισπανίας και του συνεχούς pressing από τους παίκτες του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, έκαναν ένα τεράστιο λάθος και τους απέδειξε ο Φάμπιο Καπέλο. Η μαζική αμυντική λειτουργία των «λιονταριών» τις στιγμές που οι «φούριας ρόχας» προσπαθούσαν να επιτεθούν, περιόρισαν τους Ίβηρες στην κυκλοφορία της μπάλας και όχι στη δημιουργία ευκαιριών.

Όσον ικανοποιημένο άφηναν τον προπονητή τους οι Άγγλοι διεθνείς με την λειτουργία τους στα μετόπισθεν, άλλο τόσο τον προβλημάτισαν στο δημιουργικό κομμάτι. Οι Φιλ Τζόουνς, Σκοτ Πάρκερ και Φρανκ Λάμπαρντ έφτασαν να… απορούν για το γεγονός πως οι συμπαίκτες του έκαναν κίνηση πολύ δύσκολα και έμεναν συνεχώς μαρκαρισμένοι, με αποτέλεσμα η μπάλα να γυρνάει συνέχεια στα μετόπισθεν…

Β’ ημίχρονο:

Και να η έκπληξη! Η Αγγλία όχι μόνο δεν βρισκόταν πίσω στο σκορ με τη λήξη των πρώτων 45 λεπτών, αλλά με την έναρξη του δευτέρου μέρους πήρε και το προβάδισμα! Ο Φρανκ Λάμπαρντ, δεν αρκέστηκε στο περιβραχιόνιο του αρχηγού και το σύμβολο της παπαρούνας, αφού ήθελε να σκοράρει και τα κατάφερε! Στο 49ο λεπτό, ο Μίλνερ εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Μπεντ πήρε την κεφαλιά που κατέληξε στο δοκάρι και ο μέσος της Τσέλσι από κοντά την έσπρωξε στα δίχτυα για το 1-0!

Η απάντηση ήταν άμεση από τους Ισπανούς, αλλά όχι με γκολ. Απλά προκάλεσαν μια εξαιρετικά αγχωτική στιγμή στην άμυνα των «λιονταριών». Ο Τσάβι με εκπληκτική κάθετη πάσα βρήκε τον Νταβίντ Βίγια και ο τελευταίος από πλάγια θέση δεν εκμεταλλεύτηκε την κενή εστία και τον εξουδετερωμένο Χαρτ, πλασάροντας στην εξωτερική μεριά των διχτυών.

Οι Τζακ Ρόντουελ και Ντάνι Γουέλμπεκ που πέρασαν στο παιχνίδι διατήρησαν την επιθετική διάθεση της Αγγλίας κόντρα στην ασφυκτική πίεση της Ισπανία που κυνηγούσε το γκολ της ισοφάρισης. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο, η μπάλα κυκλοφορούσε συνεχώς έξω από τη μεγάλη περιοχή των «λιονταριών», ωστόσο, η συμπαγής άμυνα που είχε παρατάξει ο Φάμπιο Καπέλο δεν επέτρεψε στους «φούριας ρόχας» να γίνουν απειλητικοί, με αποτέλεσμα η Αγγλία να πανηγυρίσει μια σπουδαία νίκη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x