Κορυφώνεται από Δευτέρα το ενδιαφέρον για το μεγάλο ντέρμπι, Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού της 19ης Νοεμβρίου. Ήδη, όμως, το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, υπαρκτό και (τηλεοπτικά) δεν είναι μόνο ελληνικό...
Πιο συγκεκριμένα, το μεγάλο ντέρμπι θα μεταδώσει κανάλι στην Πορτογαλία, καθώς απέκτησε τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ενώ πιθανώς την αναμέτρηση του «Καραϊσκάκης» θα την δείξει και σταθμός στην Αγγλία, κάτι που θα ξεκαθαρίσει Δευτέρα ή Τρίτη.
Το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, τέλος, θα το δουν (live ή σε «κονσέρβα») στις περισσότερες χώρες των Βαλκανίων.
Παλαιότερα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στη Nova
Καθώς η αντίστροφη μέτρηση για το αγώνα της χρονιάς έχει ήδη ξεκινήσει, η Nova «ζεσταίνει» το φίλαθλο κοινό, με μια σειρά από αφιερωματικές εκπομπές και μεταδόσεις, πριν από το μεγάλο ντέρμπι του Σαββάτου 19/11, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, στις 19.30 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» που θα καθηλώσει όλους στους δέκτες του Novasports1 και NovasportsHD!
Η διαδρομή προς το ντέρμπι ξεκινά αυτή την Κυριακή 13/11, δίνοντας την ευκαιρία στους συνδρομητές Nova να ξαναζήσουν 3 σημαντικές αναμετρήσεις στην ιστορία των «αιωνίων» ντέρμπι, Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, στο Novasports2. Ειδικότερα, πρόκειται για τους αγώνες:
• OΣΦΠ - ΠΑΟ 1/12/1997 στις 13.00
• ΟΣΦΠ- ΠΑΟ 26/3/2000 στις 15.00
• ΟΣΦΠ- ΠΑΟ 4/3/2001 στις 17.00
Τα παιχνίδια θα προβληθούν σε επανάληψη Δευτέρα 14/11, Τρίτη 15/11 και Τετάρτη 16/11 στις 21.30 στο Novasports2.
Ισπανικό μπάσκετ στο ΟΤΕ TV
O OTE απέκτησε τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ισπανικού Πρωταθλήματος μπάσκετ, αλλά και του Πρωταθλήματος της Ανδριατικής όπου συμμετέχουν (εκτός των άλλων) η Μακάμπι, η Τσιμπόνα, η Παρτιζάν και η Ολύμπια Λ.
Η αρχή στις μεταδόσεις του ισπανικού (το είχαν Sport + και woop τις περασμένες σεζόν) θα γίνει την Κυριακή, με το Μάλαγα-Ρεάλ Μ. (13.30) και το Βαλένθια-Μπαρτσελόνα (19.00).
Ευρωπαϊκά Άρη, ΠΑΟΚ στην ΕΤ3!!
Απ' την ΕΤ3 θα μταδίδονται οι εντός έδρας αγώνες του Άρη και του ΠΑΟΚ στο Eurocup μπάσκετ τούτη την σεζόν. Τα δικαιώματα έκλεισαν σήμερα (11/11) και η αρχή θα γίνει την Τρίτη με το Άρης-Νίμπουργκ (19.45).
Υποψήφιοι για κορυφαίοι του ΠΣΑΤ
Ιδού και οι υποψηφιότητες που έθεσε ο ΠΣΑΤ για τους κορυφαίους αθλητές και τις ομάδες του 2011 προς τους αθλητικούς συντάκτες-μέλη του ενόψει της ετήσιας γιορτής που φέτος θα γίνει (στο ΣΕΦ) στις 12 Δεκεμβρίου:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
Αθλητές:
ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ
ΜΑΡΤΑΣΙΔΗΣ Αντώνης: O 19χρονος αθλητής του Ηρακλή Καβάλας, στο ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων του Βουκουρεστίου, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ζετέ των 77 κιλών (182 κιλά). Στο αρασέ και στο σύνολο ήταν 5ος (140 και 322 κιλά αντίστοιχα).
ΒΟΛΕΪ
ΡΟΛΑΝΤΟ Ντεσπέιν: Ο ακραίος του Ολυμπιακού, αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος (Volleyleague) αλλά και του Κυπέλλου Ελλάδας για την αγωνιστική περίοδο 2010/11. Συμπεριλήφθηκε και στην κορυφαία επτάδα της Α1.
ΦΡΑΓΚΟΣ Ανδρέας: Ανακηρύχθηκε MVP της α` φάσης των πλέι οφ του πρωταθλήματος (Volleyleague) με τα χρώματα του Ολυμπιακού, ενώ βρέθηκε και στην τετράδα των κορυφαίων νέων αθλητών του πρωταθλήματος.
ΦΙΛΙΠΟΦ Ντίμα: Ο πασαδόρος του Ολυμπιακού, αναδείχθηκε καλύτερος νέος αθλητής του πρωταθλήματος (Volleyleague).
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΝΟΡΓΑΝΗ
ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ Βασίλης: Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο δίζυγο του παγκοσμίου πρωταθλήματος (Τόκιο) και εξασφάλισε την απευθείας πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Λίγους μήνες νωρίτερα, στο Βερολίνο, ο έλληνας πρωταθλητής ήταν τρίτος στο δίζυγο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ακόμη στο ανοικτό πρωτάθλημα του Ισραήλ βρέθηκε στην πρώτη θέση του βάθρου, ενώ στο παγκόσμιο κύπελλο της Γάνδης ήταν τρίτος.
ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ Λευτέρης: Στην κορυφαία, έως τώρα, χρονιά της καριέρας του, ο 21χρονος πρωταθλητής αναδείχθηκε τρίτος στους κρίκους του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (Βερολίνο), ενώ ακόμα ήταν πρώτος στα παγκόσμια κύπελλα της Γάνδης και του Μάριμπορ και «ασημένιος» στο παγκόσμιο κύπελλο του Κότμπους.
ΚΟΣΜΙΔΗΣ Λευτέρης: Πέντε μετάλλια, εκ των οποίων τρία χρυσά, είναι ο εφετινός απολογισμός του στις ασκήσεις εδάφους. Στο παγκόσμιο κύπελλα του Κότμπους, στο διεθνές τουρνουά Korea Cup αλλά και στο ΟΠΕΝ του Ισραήλ βρέθηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου των νικητών. Ακόμη ο 20χρονος πρωταθλητής, στο παγκόσμιο κύπελλο της Μόσχας κατετάγη 2ος, ενώ στην αντίστοιχη διοργάνωση της Γάνδης βρέθηκε στην 3η θέση.
ΜΑΡΑΣ Βλάσης: Χρυσός στο μονόζυγο του παγκοσμίου κυπέλλου της Σλοβενίας (Μάριμπορ), ενώ λίγους μήνες νωρίτερα κατετάγη 3ος στο ανοικτό πρωτάθλημα του Ισραήλ.
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
ΚΟΚΚΑΛΑΝΗΣ Βύρων: Ασημένιο μετάλλιο –για δεύτερη συνεχή χρονιά- στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα RS:X ανδρών, ενώ στο Γιουρολίμπ της Ιταλίας (Γκάρντα) ήταν επίσης δεύτερος.
ΚΑΝΟΕ-ΚΑΓΙΑΚ
ΤΣΑΚΜΑΚΗΣ Χρήστος: Χάλκινο μετάλλιο στο μονό κάνοε (C1) στον διεθνή αγώνα σλάλομ του Μαρκλιμπούργκ (Γερμανία), ενώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κατετάγη 11ος. Στο παγκόσμιο κύπελλο της Γαλλίας (Λαρζεντίρ) κατετάγη 5ος, ενώ στην αντίστοιχη διοργάνωση του Μαρκλιμπούργκ ήταν έβδομος.
ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ
ΠΑΠΑΡΟΥΝΑΣ Στέφανος: Κατέκτησε την ένατη θέση στο τραμπολίνο 3μ. στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Τορίνο.
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ Θοδωρής: Κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο τραμπολίνο 1μ. στο Μεσογειακό Κύπελλο (Ριέκα). Στο ευρωπαϊκό εφήβων (Βελιγράδι) ήταν ένατος στον τελικό 1μ. τραμπολίνο.
ΤΟΣΟΥΝΗΣ Παναγιώτης: Κατετάγη τρίτος στην πλατφόρμα 10μ. στο Μεσογειακό Κύπελλο.
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ Σπύρος: Στη Σαγκάη και στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου στα 10χλμ κολύμβησης σε ανοικτή θάλασσα, ενώ στην ίδια διοργάνωση ήταν δεύτερος στα 5χλμ. Στη λίμνη Σέρπενταϊντ του Χάιντ Παρκ, ήταν τρίτος στη δοκιμαστική διοργάνωση «Λονδίνο 2012» στην απόσταση των 10χλμ., ενώ μέσα στο 2011 πρόλαβε να κατακτήσει ακόμη τρία μετάλλια. Στο παγκόσμιο κύπελλο του Σετούμπαλ ήταν πρώτος στα 10χλμ., στο παγκόσμιο κύπελλο της Βραζιλίας ήταν δεύτερος, ενώ στο δεύτερο σκαλί του βάθρου των νικητών ανέβηκε και στον αγώνα ενός μιλίου που έγινε στο Μάντσεστερ. Στα τέλη Οκτωβρίου πήρε τη δεύτερη θέση μεταξύ των κολυμβητών της ανοιχτής θάλλασας στη ψηφοφορία της LEN.
ΣΑΜΙΛΙΔΗΣ Παναγιώτης: Στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στους έφηβους στα 50μ. πρόσθιο στη διοργάνωση της Λίμα, ενώ στην ίδια διοργάνωση ήταν τρίτος στα 100μ. πρόσθιο. Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων του Βελιγραδίου ήταν πρώτος στα 50μ. πρόσθιο, όπως και στα 100μ. πρόσθιο. Ακόμη, ο 18χρονος κολυμβητής του ΑΝΟΓ, στο διεθνές μίτινγκ του Λουξεμβούργου ήταν 2ος στα 50μ., 200μ. και 100μ. πρόσθιο.
ΒΑΖΑΙΟΣ Ανδρέας: Στη Λίμα και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων, ο 17χρονος πρωταθλητής ήταν δεύτερος τόσο στα 200μ. μικτής ατομικής όσο και στα 200μ. πεταλούδα. Στο ευρωπαϊκό εφήβων του Βελιγραδίου ήταν τρίτος στα 200μ. μικτής ατομικής, ενώ στο διεθνές μίτινγκ του Λουξεμβούργου κατετάγη 3ος στο ίδιο αγώνισμα.
ΓΚΟΛΟΜΕΕΒ Κρίστιαν: Ο τρίτος της παρέας που κατέκτησε μετάλλιο στο παγκόσμιο εφήβων του Περού. Ο 18χρονος πρωταθλητής ήταν «χάλκινος» στα 50μ. ελεύθερο, ενώ στο αντίστοιχο αγώνισμα του ευρωπαϊκού εφήβων που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι, κατετάγη δεύτερος.
ΔΡΥΜΩΝΑΚΟΣ Γιάννης: Πρώτος στο ΟΠΕΝ της Γαλλίας στα 200μ. πεταλούδα, ενώ στο ίδιο αγώνισμα, ήταν τρίτος στο μίτινγκ Sette Colli (Ρώμη). Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Σανγκάκης, κατετάγη 5ος στα 400μ. μικτής ατομικής.
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ Άρης: Πρώτος στα 50 αλλά και τα 100μ. ύπτιο του διεθνούς μίτινγκ στο Βερολίνο, δεύτερος στα 100μ. ύπτιο στο μίτινγκ Sette Colli της Ρώμης. Στο μίτινγκ της Μπάνια Λούκα ήταν πρώτος στα 100μ. ύπτιο.
ΚΑΛΑΡΓΑΡΗΣ Γιάννης: Πρώτος στα 100μ. ελεύθερο στο διεθνές μίτινγκ της Ουψάλα (Σουηδία). Στην ίδια διοργάνωση ήταν 3ος στα 50μ. ελεύθερο.
ΠΑΝΤΗΣ Παντελής: Στο διεθνές μίτινγκ του Άμστερνταμ κατετάγη 3ος στα 50μ. πρόσθιο.
ΜΕΛΑΔΙΝΗΣ Οδυσσέας: Στο διεθνές μίτινγκ της Μπάνια Λούκα ήταν πρώτος στα 100μ. ελεύθερο.
ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
ΜΑΓΔΑΝΗΣ Παναγιώτης: Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος U23 (Άμστερνταμ) στο σκιφ ελαφρών βαρών.
ΔΑΦΝΗΣ Αλέξανδρος: Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων που έγινε στο Ιτον κατέλαβε την δεύτερη θέση στο σκιφ.
ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ Δημήτρης: Αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της Ευρωλίγκα, αφού με τα χρώματα του Παναθηναϊκού κατέκτησε τον τίτλο. Επίσης, ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος αμυντικός της διοργάνωσης και όπως ήταν λογικό συμπεριλήφθηκε και στην κορυφαία πεντάδα της Ευρωλίγκα. Με τους «πράσινους» τη σεζόν 2010/11 κατέκτησε και τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας. Αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της Α1, καλύτερος αμυντικός και βρέθηκε και στην καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος
ΣΧΟΡΤΣΙΑΝΙΤΗΣ Σοφοκλής: Συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία πεντάδα της Ευρωλίγκα για τη σεζόν 2010/11.
ΜΠΑΤΙΣΤ Μάικ: Κατέκτησε Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό, ενώ όπως συνέβη με τους Διαμαντίδη και Σχορτσιανίτη, συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία πεντάδα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Στην Ελλάδα κατέκτησε τον τίτλο του κορυφαίου σέντερ και επίσης βρέθηκε στην καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος.
ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ Βασίλης: Αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας της σεζόν 2010/11 με τα χρώματα του Ολυμπιακού, ενώ βρέθηκε και στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα της Ευρωλίγκα. Συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία πεντάδα της Α1.
ΣΛΟΥΚΑΣ Κώστας: Ως παίκτης του Άρη (δανεικός από τον Ολυμπιακό), κατέκτησε τον τίτλο του καλύτερου νέου παίκτη της σεζόν 2010/11 στην Α1.
ΚΑΛΑΘΗΣ Νικ: Αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης και Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό. Ο ΕΣΑΚΕ του απένειμε τον τίτλο του πιο βελτιωμένου παίκτη της Α1.
ΜΠΑΝΤΜΙΝΤΟΝ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ Γιώργος: Χάλκινο μετάλλιο στο διπλό μικτό στο διεθνές τουρνουά του Πουέρτο Ρίκο.
ΞΙΦΑΣΚΙΑ
ΚΟΝΤΟΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Νίκος: Στα Παγκόσμια Κύπελλα Νέων (U20) της Μαδρίτης και του Εξ Εν Προβάνς κατέκτησε την 8η θέση στο ξίφος ασκήσεως. Τον περασμένο Φεβρουάριο βρέθηκε και στο Νο-5 της παγκόσμιας κατάταξης στο συγκεκριμένο όπλο, ενώ στο παγκόσμιο ανδρών της Κατάνια ήταν 28ος μεταξύ 156 αθλητών.
ΝΑΚΗΣ Θεόδωρος: Κατετάγη 14ος στο ξίφος ασκήσεως του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που φιλοξενήθηκε στο Σέφιλντ.
ΠΑΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΑ
ΞΕΝΙΔΗΣ Τιμοφέι: Χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ελευθέρας εφήβων (Βουκουρέστι) στην κατηγορία των 84 κιλών.
ΑΡΖΟΥΜΑΝΙΔΗΣ Γιάννης: Πρώτος στα 120 κιλά ελευθέρας στο διεθνές τουρνουά της Λάρνακας. Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών του Ντόρτμουντ έμεινε στην 5η θέση.
ΟΦΣΕΠΙΑΝ Αντώνης: Ασημένιο μετάλλιο στο τουρνουά εφήβων, στο Ρεσίπε της Ρουμανίας, στην κατηγορία 60κ. ελευθέρας.
ΠΑΛΗ ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΗ
ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ Ξενοφών: Πρώτος στην κατηγορία των 120 κιλών της ελληνορωμαϊκής, στο διεθνές τουρνουά του Μπουργκάς.
ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ Γιώργος: Δεύτερος στην κατηγορία των 96 κιλών της ελληνορωμαϊκής, στο διεθνές τουρνουά του Μπουργκάς.
ΤΟΥΝΟΥΣΙΔΗΣ Θεόδωρος: Τρίτος στο διεθνές τουρνουά ελληνορωμαϊκής (κατηγορία 96κ.) που έγινε στη Μαριούπολη της Ουκρανίας.
ΠΟΛΙΑΝΙΔΗΣ Χρήστος: Ασημένιο μετάλλιο στο τουρνουά εφήβων που έγινε στην πόλη Ρεσίπε (Ρουμανία) στην κατηγορία των 86κ. ελληνορωμαϊκής.
ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
ΚΡΕΑΝΓΚΑ Καλλίνικος: Κατέκτησε το ευρωπαϊκό TOP 12 που πραγματοποιήθηκε στη Λιέγη. Εξασφάλισε για πέμπτη διαδοχική φορά, την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
ΓΚΙΩΝΗΣ Παναγιώτης: Χάρη στη θετική πορεία του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ρότερνταμ (φάση «32»), εξασφάλισε το Ολυμπιακό «εισιτήριο» για το Λονδίνο για τρίτη συνεχή φορά.
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΔΡΟΜΟΥ
ΤΑΜΟΥΡΙΔΗΣ Γιάννης: Στα τέλη Οκτωβρίου βρέθηκε στην 25η θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης στο δρόμο αντοχής, με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν 30ος στην ατομική χρονομέτρηση, ενώ στον αγώνα που του χάρισε την πρόκριση, στη Λετονία (Grand Prix Jurmala), κατετάγη δεύτερος.
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΟΡΕΙΝΗ
ΗΛΙΑΣ Περικλής: Ο απολογισμός του μέσα στο 2011 ήταν επτά μετάλλια (5 χρυσά-1 ασημένιο-1 χάλκινο) σε διεθνείς αγώνες που έγιναν σε Τουρκία, Κύπρο, Πορτογαλία και Αυστρία και έχει πάρα πολλές ελπίδες για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ελβετίας ήταν 32ος.
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΠΙΣΤΑΣ
ΒΟΛΙΚΑΚΗΣ Χρήστος: Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ελίτ, στο αγώνισμα του Κέιριν, που πραγματοποιήθηκε στο Άπελντοουρν της Ολλανδίας. Στο πρώτο παγκόσμιο κύπελλο της σεζόν 2011/12, που έγινε στο Καζακστάν, ο Βολιώτης ποδηλάτης κατετάγη 1ος στο Κέιριν και εξασφάλισε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
ΤΖΩΡΤΖΑΚΗΣ Πολυχρόνης: Ήταν 9ος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πορτογαλίας στο αγώνισμα του όμνιουμ.
ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Γιάννης: Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων της Μόσχας στο αγώνισμα του σκρατς.
ΜΠΡΕΤΑΣ Σωτήρης: Ήταν δεύτερος στο διεθνή αγώνα του Κότμπους στο αγώνισμα του Κέιριν.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΣΙΣΕ Τζιμπρίλ: Ανακηρύχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 20 τέρματα (πέτυχε και τέσσερα ακόμη στα πλέι οφ).
ΜΙΡΑΛΑΣ Κέβιν: Έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην περσινή πορεία του Ολυμπιακού προς την κατάκτηση του τίτλου. Σημείωσε 14 τέρματα (πρώτος σκόρερ των «ερυθρολεύκων» για τη σεζόν 2010/11) σε συνολικά 27 αγώνες.
ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ Γιώργος: Βοήθησε τα μέγιστα στην απευθείας πρόκριση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στην τελική φάση του Euro 2012. Έφτασε τις 112 συμμετοχές (με επτά γκολ), τις περισσότερες από όλους τους υπόλοιπους εν ενεργεία ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας.
ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ Βασίλης: Πανηγύρισε με την εθνική ομάδα την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2012 και με τον Ολυμπιακό την κατάκτηση του τίτλου.
ΠΟΛΟ
ΑΦΡΟΥΔΑΚΗΣ Γιώργος: Αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος της Α1. Ο διεθνής φουνταριστός οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση της τρίτης θέσης. Αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 73 τέρματα. Είναι πρώτος εν ενεργεία διεθνής πολίστας σε συμμετοχές (405).
ΔΑΝΟΥΡΔΗΣ Μιχάλης: Πήρε τον τίτλο του καλύτερου νέου παίκτη (κάτω των 21 ετών) στο πρωτάθλημα της Α1 με τη ΝΕ Πατρών.
ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ Γιάννης: Ο διεθνής περιφερειακός του Ολυμπιακού αναδείχθηκε MVP του 12ου φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας.
ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ Θόδωρος: Έφτασε τους 31 τίτλους στο ενεργητικό του (29 εκ των οποίων σε διασυλλογικό επίπεδο), χάρη και στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας ανδρών με την Παρτιζάν Βελιγραδίου.
ΠΥΓΜΑΧΙΑ
ΤΣΑΚΙΝΙΔΗΣ Αλέξανδρος: Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο διεθνές τουρνουά του Ζάγκρεμπ στα 60κ. και το χρυσό μετάλλιο στο τουρνουά της Κύπρου.
ΤΣΑΓΚΡΑΚΟΣ Πουλίκος: Πήρε την πρώτη θέση στο διεθνές τουρνουά της Κύπρου στα 75κ.
ΜΗΛΙΤΟΠΟΥΛΟΣ Γιάννης: Πήρε τη δεύτερη θέση στο διεθνές τουρνουά της Αρμενίας στα 81κ.
ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ
ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ Νίκος: Κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο σκητ του παγκοσμίου κυπέλλου που φιλοξενήθηκε στο Πεκίνο και εξασφάλισε μια «κάρτα» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
ΜΙΤΑΣ Ευθύμιος: Κατετάγη 3ος στο παγκόσμιο κύπελλο σκητ του Μάριμπορ και πήρε «κάρτα» συμμετοχής για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.
ΣΤΙΒΟΣ
ΧΟΝΔΡΟΚΟΥΚΗΣ Δημήτρης: Έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής που κατακτά πρωτιά σε Diamond League. Αναδείχθηκε νικητής στη διοργάνωση της Ζυρίχης (2.32μ.), ενώ μέσα στο χρόνο είχαν προηγηθεί η 5η θέση στο παγκόσμιο, η 5η θέση στο ευρωπαϊκό κλειστού και η 1η στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων. Χρονολογικά με την πρωτιά στο μίτινγκ της Γενεύης, τον περασμένο Μάιο, έγινε ο πρώτος Έλληνας που πέτυχε το υψηλό όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ Κώστας: Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού (Παρίσι) ήταν 5ος στο επί κοντώ, ενώ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα (Νταεγού) κατετάγη 6ος. Στο Ντάιαμοντ Λιγκ των Βρυξελλών ήταν πρώτος με αποτέλεσμα να γίνει ο δεύτερος Έλληνας που φτάνει σε πρωτιά σε ανάλογη διοργάνωση. Στο διεθνές μίτινγκ του Ντεσάου κατέκτησε την πρώτη θέση, όπως και στο Μπίμπεραχ, ενώ στα Ντάιαμοντ Λιγκ του Παρισιού και του Μονακό κατετάγη 3ος.
ΤΣΑΚΩΝΑΣ Λυκούργος-Στέφανος: Πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων στην Οστράβα, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. με πανελλήνιο ρεκόρ. Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ήταν πρώτος τόσο στα 100 όσο και στα 200μ.
ΜΠΑΝΙΩΤΗΣ Κώστας: Ο 25χρονος άλτης του ύψους ήταν 4ος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στο Παρίσι, ενώ στο παγκόσμιο της Κορέας στάθηκε άτυχος με αποτέλεσμα να καταλάβει μόλις την 15η θέση. Μέσα στη χρονιά ήταν τρίτος στα μίτινγκ της Πράγας και του Τορίνο. Στον κλειστό και στο μίτινγκ της Στουτγκάρδης ήταν πρώτος.
ΛΑΣΚΑΡΗΣ Παναγιώτης: Ήταν 4ος στο επί κοντώ, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων (Ταλίν).
ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ
ΝΙΚΟΛΑIΔΗΣ Αλέξανδρος: Τρίτη θέση στο παγκόσμιο προολυμπιακό τουρνουά στην κατηγορία των +80 κιλών (Μπακού). Έχει εξασφαλίσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ Ανέστης: Κατέκτησε την 5η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών στα -80 κιλά (Κορέα).
ΠΟΛΙΤΗΣ Νίκος: Βρέθηκε στην 3η θέση του βάθρου των νικητών στο ευρωπαϊκό εφήβων στα -51κ.
ΤΕΝΙΣ
ΚΑΛΟΒΕΛΩΝΗΣ Μάρκος: Τον Οκτώβριο βρέθηκε στο Νο74 της παγκόσμιας κατάταξης Junior.
ΤΖΟΥΝΤΟ
ΗΛΙΑΔΗΣ Ηλίας: Αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου για δεύτερη συνεχή χρονιά (Παρίσι), ενώ νωρίτερα μέσα στη χρονιά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης. Ο τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου μέσα στο 2011 κατέκτησε ακόμη δύο μετάλλια και συγκεκριμένα το χρυσό στο Γκραν Σλαμ της Μόσχας και το ασημένιο στο παγκόσμιο Masters που έγινε στο Μπακού.
ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ
ΑΕΡΙΚΟΣ Χρήστος: Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία εφήβων σύνθετου τόξου, στο European Junior Cup. Επίσης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο World Outdoor Youth Championships (Πολωνία) στην κατηγορία νέων ανδρών, καταρρίποντας το ευρωπαϊκό ρεκόρ Ολυμπιακού γύρου.
ΤΡΙΑΘΛΟ
ΧΑΤΖΗΜΠΕΗΣ Ιωάννης: Δέκατη θέση στη δοκιμαστική διοργάνωση «Λονδίνο 2012», 13ος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα (Πεκίνο).
ΧΑΝΤΜΠΟΛ
ΜΠΑΚΑΟΥΚΑΣ Χριστόφορος: Πρώτος σκόρερ (204 γκολ) του πρωταθλήματος και ο άνθρωπος που χάρισε στην ΑΕΚ τον τίτλο, χάρη στο γκολ που σημείωσε στην εκπνοή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Ο διεθνής εξτρέμ ανακηρύχθηκε πολυτιμότερος παίκτης και συμπεριλήφθηκε στην καλύτερα επτάδα του πρωταθλήματος.
ΡΙΓΑΝΑΣ Νίκος: Κατέκτησε με την Κονστάντζα τόσο το πρωτάθλημα, όσο και το Κύπελλο στη Ρουμανία. Έγινε ο πρώτος Έλληνας χαντμπολίστας που κατάφερε να κατακτήσει πρωτάθλημα με τέσσερις διαφορετικές ομάδες και ο τέταρτος που κατακτά πρωτάθλημα εκτός συνόρων.
ΤΣΙΛΙΜΠΑΡΗΣ Κώστας: Ο 32χρονος τερματοφύλακας πανηγύρισε το δεύτερο σερί ντάμπλ στην Ιταλία με τα χρώματα της Κονβερσάνο.
Αθλήτριες:
ΒΟΛΕΪ
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΥ Ελευθερία: Η πασαδόρος του Παναθηναϊκού, αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια της Α1 γυναικών για τη σεζόν 2010/11.
ΧΑΝΤΑΒΑ Ευαγγελία: Η Ελληνίδα ακραία του Ολυμπιακού αναδείχθηκε MVP του 12ου τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας.
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΝΟΡΓΑΝΗ
ΜΙΛΛΟΥΣΗ Βάσω: Η 27χρονη πρωταθλήτρια, μέσα στο 2011, κατέκτησε τρία μετάλλια, ένα από κάθε απόχρωση. Στο παγκόσμιο κύπελλο του Μάριμπορ ήταν πρώτη στη δοκό ισορροπίας, στο διεθνές τουρνουά Korea Cup κατετάγη δεύτερη στους ασύμμετρους ζυγούς, ενώ στο παγκόσμιο κύπελλο του Κότμπους ήταν «χάλκινη» στη δοκό ισορροπίας.
ΜΠΙΣΜΠΙΚΟΥ Στεφανί: Χάλκινο μετάλλιο στη δοκό ισορροπίας στο παγκόσμιο κύπελλο της Γάνδης.
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΚΗ
ΦΙΛΙΟΥ Βαρβάρα: Ασημένιο μετάλλιο στην κορδέλα και χάλκινο μετάλλιο στις κορύνες του διεθνούς τουρνουά Φέλμπαχ-Σμίντεν.
ΙΠΠΑΣΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ Χάνα: Πρώτη θέση με τον ίππο Equitta στο Grand Prix του παγκοσμίου Κυπέλλου της Αθήνας.
ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ Ιόλη: Με τον ίππο Ascot προκρίθηκε στον τελικό του ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος παίδων υπερπήδησης εμποδίων που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Κομπόρτα της Πορτογαλίας.
ΧΟΥΧΟΥΛΗ Ελένη: Με τον ίππο Mylor Royal προκρίθηκε στον τελικό του ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος παίδων υπερπήδησης εμποδίων (Κομπόρτα/Πορτογαλία).
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
ΦΑΚΙΔΗ Αναστασία: Πρώτη θέση, στην κατηγορία κάτω των 16 ετών, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για σκάφη τύπου Laser 4,7 και ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νεότητας U16 του Σαν Φραντσίσκο.
ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ Βασιλεία: Τρίτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νεότητας U16 του Σαν Φραντσίσκο στα Laser 4,7.
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΛΥΜΠΕΡΤΑ Μαριάννα: Η 32χρονη πρωταθλήτρια του Ολυμπιακού κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 10χλμ. σε ανοιχτή θάλασσα κατά τη διάρκεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου στη Σαγκάη. Με την τρίτη θέση εξασφάλισε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Επίσης, στο διεθνές μίτινγκ Sette Colli της Ρώμης, ήταν 3η στα 1.500μ. ελεύθερο.
ΔΡΑΚΟΥ Νόρα: Έκανε αισθητή την παρουσία της μέσα στο 2011 σε διεθνές επίπεδο, εξασφαλίζοντας και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η 19χρονη πρωταθλήτρια του Ολυμπιακού, στην Ουψάλα ήταν πρώτη στα 50 και 100μ. ύπτιο, στο μίτινγκ της Μαδρίτης κατετάγη πρώτη στα 50 και 100μ. ύπτιο, στα 50μ. ελεύθερο, ενώ στα 50μ. πεταλούδα ήταν δεύτερη. Ακόμη, στα 50μ. ύπτιο του μίτινγκ Sette Colli (Ρώμη) ήταν τρίτη, ενώ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης ήταν ένατη στα 50μ. ύπτιο και 13η στα 50μ. ελεύθερο.
ΑΡΑΟΥΖΟΥ Κέλυ: Τρίτη στο παγκόσμιο κύπελλο ανοιχτής θαλάσσης της Πορτογαλίας (Σετούμπαλ) στην απόσταση των 10χλμ.
ΕΞΑΡΧΟΥ Βασιλική: Τρία μετάλλια στο μίτινγκ του Λουξεμβούργου. Ήταν δεύτερη στα 50μ. πρόσθιο, τρίτη στα 200μ. πρόσθιο αλλά και στα 100μ. πρόσθιο.
ΒΟΥΡΝΑ Κρίστελ: Με την επίδοσή της στα 100μ. πεταλούδα στο μίτινγκ της Μπάνια Λούκα (πήρε την πρώτη θέση) έπιασε το υψηλό όριο της FINA για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Στο ίδιο μίτινγκ, η 19χρονη Πατρινή πρωταθλήτρια ήταν δεύτερη στα 50μ. πεταλούδα, ενώ στο γκραν πρι της Ινδιανάπολης ήταν 3η στα 100μ. πεταλούδα
ΜΑΤΣΑ Μάρθα: Δεύτερη θέση στο διεθνές μίτινγκ του Βερολίνου στα 50μ. ελεύθερο και δεύτερη στα 100μ. ελεύθερο.
ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
ΤΣΙΑΒΟΥ Αλεξάνδρα: Στο σκιφ ελαφρών βαρών κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια σε παγκόσμια κύπελλα. Το πρώτο χρονολογικά στη διοργάνωση του Μονάχου και το δεύτερο στη διοργάνωση της Λουκέρνης. Σε ομαδικό επίπεδο (βλ. ομαδικά αθλήματα & αγωνίσματα) αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης στο διπλό σκιφ.
ΜΠΑΣΚΕΤ
ΜΑΡΤΖΙΝΕΑΝ Γκαμπριέλα: Αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ (392π.) στο πρωτάθλημα της Α1 με τα χρώματα του Παναθηναϊκού.
ΡΑΙΛΙ Ρουθ: Η 32χρονη σέντερ του Αθηναϊκού, αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια στον τελικό του φάιναλ φορ για το Κύπελλο Ελλάδας.
ΝΤΕΛΒΑ Ντιάνα: Η 23χρονη φόργουορντ του ΔΑΣΑΛ αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ του φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας με συνολικά 38 πόντους.
ΣΠΑΝΟΥ Άρτεμις: Η 18χρονη Ελληνίδα σέντερ αναδείχθηκε «ρούκι» της χρονιάς με το πανεπιστήμιο Robert Morris, στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ. Παράλληλα επελέγη στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα της βορειοδυτικής περιφέρειας του πρωταθλήματος.
ΜΠΑΝΤΜΙΝΤΟΝ
ΧΑΛΝΤ ΓΕΝΣΕΝ Αν: Κατέκτησε εννέα μετάλλια (4 χρυσά, 1 ασημένιο, 4 χάλκινα) μέσα στη χρονιά. Στο διεθνές τουρνουά του Μπαχρέιν, στο τουρκικό Όπεν, στο Όπεν του Σάντο Ντομίνγκο κατέκτησε συνολικά τέσσερα χρυσά μετάλλια.
ΑΛΕΛΗ Ζωή: Χρυσό μετάλλιο στο απλό γυναικών του Croatian Open και χάλκινο στο διπλό μικτό της ίδιας διοργάνωσης.
ΞΙΦΑΣΚΙΑ
ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ Βάσω: Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σέφιλντ, η 24χρονη οπλομάχος κατέκτησε την 7η θέση στη σπάθη γυναικών, ενώ στο παγκόσμιο κύπελλο της Γάνδης κατετάγη 8η σε 165 αθλήτριες. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κατάνια ήταν 14η.
ΔΗΜΚΟΥ Σταυρούλα: Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων (U17) στη σπάθη, ενώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Κλάγκενφουρτ ήταν 11η.
ΠΑΛΗ
ΠΡΕΒΟΛΑΡΑΚΗ Μαρία: Διέπρεψε στις μεγάλες διοργανώσεις των νεανίδων τη χρονιά που έφυγε. Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σερβίας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 55 κιλών, ενώ στο παγκόσμιο του Βουκουρεστίου, ήταν τρίτη επίσης στα 55 κιλά. Μέσα στο 2011 πανηγύρισε δύο ακόμη μετάλλια, αφού ήταν πρώτη στο διεθνές τουρνουά νεανίδων στο Ρεσίπε της Ρουμανίας, ενώ στο τουρνουά του Μπουργκάς κατετάγη 3η στα 59 κιλά.
ΠΟΛΟ
ΑΣΗΜΑΚΗ Αλεξάνδρα: Η κορυφαία στη θέση φουνταριστού του παγκοσμίου πρωταθλήματος, έστω κι αν οι διοργανωτές επέλεξαν αθλήτρια της διοργανώτριας χώρας. Η 23χρονη αθλήτρια του ΝΟΒ, πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με Ισπανία, στον τελικό με την Κίνα, ενώ ήταν αυτή που χάρισε τη νίκη απέναντι στη Ρωσία με γκολ, κλέψιμο και κερδισμένο πέναλτι. Με ποσοστό 33,9% κατέκτησε τον τίτλο της κορυφαίας πολίστριας για το 2011 στη ψηφοφορία που διοργάνωσε η LEN. Αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ του πρωταθλήματος της Α1 με 50 τέρματα.
ΡΟΥΜΠΕΣΗ Αντιγόνη: Η κορυφαία της εθνικής γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που φιλοξενήθηκε στη Σαγκάη. Βοήθησε τα μέγιστα στην κατάκτηση του τίτλου από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σημειώνοντας 15 τέρματα. Πήρε τη δεύτερη θέση στη ψηφοφορία της LEN, για τις κορυφαίες αθλήτριες του 2011, πίσω από την Ασημάκη.
ΚΟΥΒΔΟΥ Ελένη: Η πρωταθλήτρια κόσμου, στη διοργάνωση της Σαγκάης, συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη επτάδα της διοργάνωσης με την ανάδειξή της σε καλύτερη τερματοφύλακα (192 λεπτά συμμετοχής, 41/92 αποκρούσεις).
ΜΑΝΩΛΙΟΥΔΑΚΗ Φιλιώ: Ήταν η παίκτρια-«κλειδί» για τον Ολυμπιακό στη σειρά των τελικών των πλέι οφ απέναντι στη Βουλιαγμένη με αποτέλεσμα να πάρει τον τίτλο της MVP της Α1. Η συνεισφορά της ήταν σημαντική και στην κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου από την εθνική γυναικών στη Σαγκάη.
ΤΖΙΜΑ Μάγδα: Η περιφερειακός του Ηρακλή αναδείχθηκε καλύτερη αθλήτρια κάτω των 21 ετών στο πρωτάθλημα της Α1.
ΠΥΓΜΑΧΙΑ
ΜΑΛΕΦΑΚΗ Αθηνά: Κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο τουρνουά της Κύπρου στα 60κ., ενώ στο τουρνουά της Ουκρανίας ήταν δεύτερη στα 54 κιλά.
ΠΛΑΤΑΝΑ Ελένη: Δύο ασημένια μετάλλια είναι ο εφετινός απολογισμός της. Ήταν δεύτερη στο τουρνουά του Καζακστάν στα 60 κιλά, όπως και στο τουρνουά της Κύπρου.
ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ
ΔΟΥΚΑ Αθηνά: Στο παγκόσμιο κύπελλο των ΗΠΑ (Τζόρτζια) ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ στο αεροβόλο πιστόλι και χάρισε στην Ελλάδα ακόμη μία «κάρτα» συμμετοχής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
ΚΟΡΑΚΑΚΗ Άννα: Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σταθερού στόχου στο Βελιγράδι στο αγώνισμα του πιστολιού σπορ νεανίδων.
ΣΤΙΒΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Νικόλ: Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κορέας κατετάγη 8η στο επί κοντώ, ενώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού (Παρίσι) ήταν 9η. Στο Diamond League του Λονδίνου, όπου σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ (4.71μ.) ήταν 4η, ενώ στο διεθνές μίτινγκ της Βαρκελώνης, κατέκτησε την 3η θέση.
ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ Παρασκευή: Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U23 που διεξήχθη στην Οστράβα.
ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ Κατερίνα: Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων γυναικών (U23) στην Οστράβα. Στην παγκόσμια πανεπιστημιάδα (Σεντζέν) ήταν 3η.
ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ Γεωργία: Με επίδοση 4.10μ., κατετάγη 4η στο επί κοντώ του παγκοσμίου πρωταθλήματος κορασίδων, στην πόλη Λιλ της Γαλλίας.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Χρυσούλα: Κατέκτησε την 4η θέση στο δίσκο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U23.
ΡΕΜΠΟΥΛΗ Ουρανία: Ήταν 5η στα 10.000μ. στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U23.
ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ Αναστασία: Ήταν 4η στα 5.000μ. του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νεανίδων (Ταλίν).
ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΣΟΛΩΜΟΥ Δέσποινα: Κατέκτησε την 7η θέση στον τελικό του τεχνικού προγράμματος σόλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου (Σαγκάη), ενώ στο ελεύθερο πρόγραμμα ήταν 9η.
ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΗ Ευαγγελία: Κατετάγη 4η στον τελικό του σόλο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων (Βελιγράδι).
ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ
ΠΙΠΕΡΑΚΗ Κατερίνα: Χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων στα -51 κιλά.
ΓΚΟΥΤΟΥΛΑ Κατερίνα: Χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων στα +68 κιλά.
ΠΑΠΠΑ Νεφέλη: Κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων στα -46 κιλά.
ΤΕΝΙΣ
ΔΑΝΙΗΛΙΔΟΥ Λένα: Κατέκτησε τα τουρνουά ITF του Νότινγχαμ, του Ποζομπλάνκο (απλό) και της Τασκένδης (διπλό). Έφτασε έως τον δεύτερο γύρο του Γουίμπλεντον, ενώ στις 19 Σεπτεμβρίου ανέβηκε στο Νο84 του κόσμου από το 176 που βρισκόταν στα μέσα Φεβρουαρίου.
ΣΑΚΚΑΡΗ Μαρία: Στα μέσα Αυγούστου βρέθηκε στο Νο-203 της παγκόσμιας κατάταξης Junior.
ΤΖΟΥΝΤΟ
ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ Ιουλιέττα: Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο της Μαδρίτης.
ΧΑΝΤΜΠΟΛ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Μαρία: Πρώτη σκόρερ στην Α1 με 158 γκολ με τα χρώματα του Αλέξανδρου Γιαννιτσών.
Ομαδικά Αθλήματα και Αγωνίσματα:
ΒΟΛΕΪ
Ολυμπιακός (Α): Κατέκτησε τον 24ο τίτλο από θεσπίσεως της Α1 αλλά και το Κύπελλο Ελλάδας για 12η φορά στην Ιστορία του.
Ολυμπιακός (Γ): Κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας για πρώτη φορά στην Ιστορία του.
Παναθηναϊκός (Γ): Αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας για 24η φορά στην Ιστορία του συλλόγου (έβδομη συνεχόμενη).
Εθνική Παίδων: Έβδομη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αργεντινής και 6η θέση στο ευρωπαϊκό της Τουρκίας.
Εθνική Κορασίδων: Όγδοη θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Τουρκίας.
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΚΗ
Ανσάμπλ Γυναικών: Κατέλαβε την 11η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα (Μονπελιέ) και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο προολυμπιακό τουρνουά του Λονδίνου (Ιανουάριος 2012). Την ομάδα αποτελούσαν οι Σταυρούλα Σαμαρά, Μαριάνθη Ζαφειρίου, Ελένη Δόικα, Βάσω Ζάχου, Αλεξία Κυριαζή και Εύη Λουκάγκου.
ΙΠΠΑΣΙΑ
Εθνική Ομάδα: Στο παγκόσμιο Κύπελλο υπερπήδησης εμποδίων Athens CSIO-W, οι Αλέξανδρος Φουρλής (Capuccino), Χάνα Μυτιληναίου (Equitta), Κρίτων Ζαφειρόπουλος (Vieanne) και Μόνικα Μαρτίνη (Cleopatra) κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στο ομαδικό αγώνισμα ύψους 1.50μ.
ΙΣΤΙΟΠΛΟIΑ
Star ανδρών: Στο ανοιχτό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ολυμπιακών κλάσεων του Ελσίνκι, οι Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αλέξανδρος Δραγούτσης κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο.
Tornado ανδρών: «Χρυσοί» επί δύο οι Κώστας Τριγκώνης και Ιορδάνης Πασχαλίδης. Το ελληνικό δίδυμο στα τέλη Αυγούστου κατέκτησε την πρώτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ελβετίας (λίμνη Μπιέλ), ενώ 15 ημέρες αργότερα, στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας, ανέβηκαν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου των νικητών και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (για τέταρτη συνεχή φορά).
420 ανδρών: Τα αδέλφια Αλέξανδρος και Γιώργος Καββάς κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έγινε στην Ταβίρα της Πορτογαλίας.
Tornado ανδρών: Οι Αλέξης Ταγαρόπουλος και Νίκος Μαύρος βρέθηκαν στην 3η θέση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που φιλοξενήθηκε στη λίμνη Κόμο.
49er ανδρών: Οι Στέλιος Σωτηρίου και Αλφόνσο Παναγιωτίδης κατέκτησαν την δεύτερη θέση στο Γιουρολίμπ της Ιταλίας (Γκάρντα).
470 ανδρών: Οι Παναγιώτης Καμπουρίδης και Στάθης Παπαδόπουλος πήραν την δεύτερη θέση στη διεθνή ναυταθλητική εβδομάδα στο Μέντεμπλικ (Ολλανδία).
470 ανδρών: Οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο κατά τη διάρκεια της διεθνούς εβδομάδας Γουέιμουθ.
ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ
ΜΑΝΟΣ Αλέξανδρος / ΠΑΠΑΡΟΥΝΑΣ Στέφανος: Κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στα 3μ. συγχρονισμένες στο γκραν πρι του παγκοσμίου κυπέλλου στο Μπολζάνο. Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (Τορίνο) κατέλαβαν την 6η θέση.
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Ολυμπιακός: Για 52η φορά (16η σερί) αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας.
Εθνική Ομάδα Εφήβων: Κατέκτησε την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης στην πολυεθνή συνάντηση εφήβων/νεανίδων που έγινε στην Κέρκυρα με τη συμμετοχή 12 χωρών.
ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
Διπλό Σκιφ Ελαφρών Βαρών Γυναικών: Οι Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου αναδείχθηκε πρωταθλήτριες κόσμου και Ευρώπης σε Σλοβενία και Πλόβντιβ αντίστοιχα. Παράλληλα εξασφάλισαν και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.
Τετράκωπος Άνευ Πηδαλιούχου Ανδρών : Οι Στέργιος Παπαχρήστος, Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Χρήστου κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών της Σλοβενίας (Μπλεντ), ενώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βρέθηκαν στην πρώτη θέση. Στα παγκόσμια κύπελλα του Μονάχου και της Λουκέρνης κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο. Μέσω του παγκοσμίου πρωταθλήματος εξασφάλιση την πρόκριση για το «Λονδίνο 2012».
Τετράκωπος Άνευ Πηδαλιούχου Νέων Ανδρών: Οι Χρήστος Κουτσιάφτης, Διονύσης Αγγελόπουλος, Μιχάλης Ναστόπουλος και Απόστολος Λαμπρίδης κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα U23 του Άμστερνταμ.
Διπλό Σκιφ Ελαφρών Βαρών Νέων Γυναικών: Πρωταθλήτριες κόσμου για τρίτη συνεχή χρονιά ανακηρύχθηκαν οι Τριανταφυλλιά Καλαμποκά και Χριστίνα Γιαζιτζίδου στη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στο Άμστερνταμ.
Δίκωπος Άνευ Πηδαλιούχου Νεανίδων: Οι Βασιλική Νταλαμάνγκα και Ελένη Διαμαντή βρέθηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου των νικητριών στη διοργάνωση του Ίτον.
Δίκωπος Άνευ Πηδαλιούχου Ανδρών: Οι Νίκος Γκουντούλας και Απόστολος Γκουντούλας αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης στο Πλόβντιβ. Στο παγκόσμιο κύπελλο του Μονάχου κατετάγησαν τρίτοι, ενώ μέσω του παγκοσμίου πρωταθλήματος που έγινε στο Μπλεντ (κατέκτησαν την 4η θέση) εξασφάλισαν την πρόκρισή τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Δίκωπος Άνευ Πηδαλιούχου Εφήβων: Οι Κωνσταντίνος Χρηστομάνης και Αλέξανδρος Λουλούδης κατέκτησαν την τρίτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων του Ίτον.
Διπλό Σκιφ Ελαφρών Βαρών Ανδρών: Οι Παναγιώτης Μαγδανής και Λευτέρης Κόνσολας κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Πλόβντιβ, ενώ με την 2η θέση στο «μικρό» τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.
ΜΠΑΣΚΕΤ
Παναθηναϊκός (Α): Κατέκτησε το έκτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (Ευρωλίγκα 2010/11) της Ιστορίας της και έγινε η δεύτερη ομάδα σε κατακτήσεις ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Στην Ελλάδα, έφτασε στην κατάκτηση και του 32ου πρωταθλήματος, του ένατου σερί.
Ολυμπιακός (Α): Κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας για ένατη φορά στην Ιστορία του και για δεύτερη συνεχή. Έφτασε έως τα πλέι οφ της Ευρωλίγκα.
Εθνική Ανδρών: Κατέκτησε την 6η θέση στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας και πήρε την πρόκριση για το παγκόσμιο προολυμπιακό τουρνουά απ` όπου θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Αθηναϊκός (Γ): Επί ελληνικού εδάφους κατέκτησε το νταμπλ, ενώ έφτασε έως και τα ημιτελικά του Γιουροκάπ.
Εθνική Ομάδα Νεανίδων: Κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Β` κατηγορίας (Μίσκολτς) και εξασφάλισε την άνοδο στην Α` κατηγορία.
Εθνική Ομάδα Νέων Γυναικών: Κατέκτησε την 3η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Β` κατηγορίας (Οχρίδα).
Εθνική Ομάδα Κορασίδων: Κατέλαβε την 5η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Α` κατηγορίας (Κάλιαρι)
ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Τζοάννα / ΡΟΥΜΠΑΝΗ Χριστίνα: Κατέκτησαν τον τίτλο στο πανελλήνιο σιρκουί και για πρώτη φορά στην Ιστορία τους αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες Ελλάδας. Κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στο προολυμπιακό τουρνουά της Κοπεγχάγης
ΚΟΤΣΙΛΙΑΝΟΣ Γιώργος / ΖΟΥΠΑΝΗΣ Νίκος: Για πρώτη φορά στην Ιστορία τους κατέκτησαν τον τίτλο στο πανελλήνιο σιρκουί.
ΑΡΒΑΝΙΤΗ Βίκυ / ΤΣΙΑΡΤΣΙΑΝΗ Μαρία: Κατέκτησαν την 17η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ρώμης, ενώ στο προολυμπιακό τουρνουά της Κοπεγχάγης βρέθηκαν στη δεύτερη θέση. Στη Χάγη, τον περασμένο Αύγουστο κατετάγησαν στην πέμπτη θέση.
ΞΙΦΑΣΚΙΑ
Πανελλήνιος: Κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή για 16η συνεχή χρονιά (29η συνολικά). Πρώτευσε σε τρία (από τα 4 συνολικά) πρωταθλήματα ηλικιακών κατηγοριών που μετράνε στη βαθμολογία συλλόγων.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Εθνική Ανδρών: Προκρίθηκε απευθείας στην τελική φάση του Euro 2012 για τρίτη συνεχή φορά στην Ιστορία της. Σε σύνολο αγώνων μέσα στο 2011 είχε έξι νίκες και τέσσερις ισοπαλίες σε επίσημους και φιλικούς αγώνες, ενώ πήρε την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (Ουκρανία/Πολωνία) με συνολικά επτά νίκες, 3 ισοπαλίες, τέρματα 14-5 και 24 βαθμούς κατακτώντας την πρώτη θέση μπροστά από την Κροατία.
Ολυμπιακός: Κατέκτησε το 38ο πρωτάθλημα της Ιστορίας του, τον 13ο την τελευταία 15ετία.
ΑΕΚ: Κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας για 14η φορά στην Ιστορία της.
Εθνική Νέων (U19): Προκρίθηκε και συμμετείχε στην τελική φάση του ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (Ρουμανία).
ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
Εθνική Ομάδα Ανδρών: Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πολωνίας κατέκτησε την 8η θέση και εξασφάλισε την παραμονή της στην κορυφαία κατηγορία (Championship Division).
ΑΟ Ταταύλα: Κατέκτησαν τον τίτλο στην Α1 για πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια. Αυτό ήταν το 7ο πρωτάθλημα της Ιστορίας τους.
ΠΚΔ Ταύρου: Κατέκτησε όλους τους τίτλους της σεζόν (Πρωτάθλημα Α1, Κύπελλο Ελλάδας), ενώ επανέλαβε την επιτυχία του 2003.
ΠΟΛΟ
Εθνική Ομάδα Γυναικών: Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης. Έτσι έγινε η μοναδική ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού που έχει πάρει Ολυμπιακό (ασημένιο), ευρωπαϊκό (ασημένιο) και παγκόσμιο μετάλλιο (χρυσό). Σημείωσε έξι νίκες με Ισπανία (10-9), Βραζιλία (11-8), Ρωσία (6-5), Ολλανδία (12-10), Ιταλία (14-11) και Κίνα (9-8). Στο World League του Τιαντζίν πήρε την 7η θέση.
Εθνική Ομάδα Νεανίδων: Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έγινε στη Μαδρίτη.
Εθνική Ομάδα Νέων Ανδρών: Ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου των νικητών, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που φιλοξενήθηκε στο Βόλο
Εθνική Ομάδα Εφήβων: Κατέκτησε την 4η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ριέκα.
Πανιώνιος (Α): Προκρίθηκε στον τελικό του Len Trophy ανδρών για δεύτερη φορά την τελευταία τριετία.
Ολυμπιακός (Α): Κατέκτησε το νταμπλ. Αυτό ήταν το 12ο πρωτάθλημα τα τελευταία 13 χρόνια για τους «ερυθρόλευκους» και ο 26ος τίτλος συνολικά.
Ολυμπιακός (Γ): Αναδείχθηκε πρωταθλήτρια της σεζόν 2010/11, ενώ κατέκτησε την τρίτη θέση στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Καπ γυναικών.
ΣΤΙΒΟΣ
Εθνική Ομάδα Ανδρών/Γυναικών: Με 305.5 βαθμούς κατέκτησε τη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης στους αγώνες α` κατηγορίας του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομάδων (Σμύρνη) και επέστρεψε στη Σούπερ Λίγκα.
Ολυμπιακός (Α): Πρωταθλητής Ελλάδας για 6η συνεχή χρονιά.
ΑΕΚ (Γ): Κατέκτησε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδας για πρώτη φορά τα τελευταία 11 χρόνια.
ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΚΟΥΤΙΔΗ Ευαγγελία / Πλατανιώτη Ευαγγελία: Κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο ντουέτο του ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος νεανίδων (Βελιγράδι).
ΣΟΛΩΜΟΥ Δέσποινα / Πλατανιώτη Ευαγγελία: Κατέκτησαν την 11η θέση στο τεχνικό πρόγραμμα του ντουέτου στη Σαγκάη, ενώ στο ελεύθερο πρόγραμμα του ντουέτου ήταν στην 10η θέση.
ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ
Εθνική Νεανίδων: Κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατάταξη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με δύο χρυσά μετάλλια και ένα ασημένιο.
ΧΑΝΤΜΠΟΛ
ΑΕΚ (Α): Κατέκτησε το πρωτάθλημα για πρώτη φορά στην Ιστορία της, ενώ έφτασε και μέχρι τα προημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ.
ΑΣΕ Ορμή (Γ): Έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου (Α1) για πέμπτη συνεχή χρονιά.
Βριλήσσια (Α): Κατέκτησαν για δεύτερη φορά στην ιστορία τους το Κύπελλο Ελλάδας κόβοντας τη φόρα στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ στον τελικό του φάιναλ φορ (Χανιά).
ΟΦ Νέας Ιωνίας (Γ): Έφτασε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ – ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΕΣ
ΒΟΛΕΪ
ΚΑΛΜΑΖΙΔΗΣ Γιάννης: Κατέκτησε με την ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού τον τίτλο στην Α1 ανδρών και το Κύπελλο Ελλάδας της σεζόν 2010/11.
ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ Γιάννης: Πανηγύρισε με τη γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας (2010/11).
ΧΟΥΝΤΟΥΜΑΔΗΣ Σπύρος: Κατέκτησε τον τίτλο της Α1 γυναικών με τα χρώματα της γυναικείας ομάδας του Παναθηναϊκού.
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΝΟΡΓΑΝΗ
ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ Αλέκος: Συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια με τον παγκόσμιο πρωταθλητή, Βασίλη Τσολακίδη.
ΡΑΦΤΗΣ Δημήτρης: Προπονητής του Βλάση Μάρα και του «χάλκινου» πρωταθλητή Ευρώπης στους κρίκους το 2011, Λευτέρη Πετρούνια.
ΣΙΟΥΤΗΣ Κώστας: Προπονητής της Βάσως Μιλλούση.
ΑΓΓΕΛΟΥ Γιώργος: Προπονητής του Λευτέρη Κοσμίδη.
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΓΕΜΕΛΟΣ Νίκος: Ο προπονητής του παγκόσμιου πρωταθλητή, Σπύρου Γιαννιώτη.
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ Μίλτος: Ο προπονητής της «χάλκινης» παγκόσμιας πρωταθλήτριας στη Σαγκάη, Μαριάννας Λυμπερτά.
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Αλέξανδρος: Προπονητής του παγκόσμιου πρωταθλητή στους έφηβους, Παναγιώτη Σαμιλίδη.
ΑΘΥΜΑΡΙΤΗΣ Δημήτρης: Προπονητής του 17χρονου παγκόσμιου πρωταθλητή στους έφηβους, Ανδρέα Βαζαίου.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Άκης: Προπονητής του Κρίστιαν Γκολομέεβ, που μέσα στο 2011 κατέκτησε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό μετάλλιο στους έφηβους.
ΛΕΚΑΚΗΣ Γιώργος: Ο προπονητής της 19χρονης πρωταθλήτριας του Ολυμπιακού, Νόρας Δράκου.
ΔΑΜΑΣΙΩΤΗΣ Δημήτρης: Προπονητής του Γιάννη Δρυμωνάκου.
ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
ΠΟΣΤΙΛΙΟΝΕ Τζιοβάνι: Επικεφαλής προπονητής όλων των κατηγοριών, με συνολικά 11 μετάλλια στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις (παγκόσμια, ευρωπαϊκά πρωταθλήματα).
ΜΠΑΣΚΕΤ
ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ Ζέλιμιρ: Για δεύτερη φορά (μετά το 2007), έκανε δικό του το βραβείο «Αλεξάντερ Γκομέλσκι», που αφορά στον καλύτερο προπονητή της χρονιάς στην Ευρωλίγκα. Για όγδοη φορά στην καριέρα του (για 5η από τον πάγκο του Παναθηναϊκού) κατέκτησε τον τίτλο στην Ευρωλίγκα της σεζόν 2010/11, ενώ με τους «πράσινους» κατέκτησε και τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας για ένατη σερί σεζόν.
ΖΟΥΡΟΣ Ηλίας: Οδήγησε την εθνική ομάδα στην έκτη θέση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που ισοδυναμεί με πρόκριση στο παγκόσμιο προολυμπιακό τουρνουά. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, πανηγύρισε την κατάκτηση τριών τίτλων (πρωτάθλημα, κύπελλο, βαλτική λίγκα) στη Λιθουανία με τα χρώματα της Ζαλγκίρις Κάουνας.
ΙΒΚΟΒΙΤΣ Ντούσαν: Κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας στο μπάσκετ με τον Ολυμπιακό.
ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ Φώτης: Οδήγησε την Μπιλμπάο στον τελικό του ισπανικού πρωταθλήματος απέναντι στην Μπαρτσελόνα.
ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ Γιάννης: Από τον πάγκο της γυναικείας ομάδας του Αθηναϊκού, πανηγύρισε την κατάκτηση του ντάμπλ, ενώ στο Γιουροκάπ έφτασε έως τα ημιτελικά.
ΠΑΛΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΑΡΚΟΥΔΕΑΣ Παναγιώτης / Σπανουδάκης Στέλιος: Προπονητές της Μαρίας Πρεβολαράκη.
ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
ΒΑΤΣΑΚΛΗΣ Κώστας: Ομοσπονδιακός προπονητής των ανδρών.
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΔΡΟΜΟΥ
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Λάμπρος: Επικεφαλής ομοσπονδιακός προπονητής στην ποδηλασία δρόμου και πίστας.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΣΑΝΤΟΣ Φερνάντο: Πανηγύρισε μαζί με την εθνική μας ομάδα των ανδρών, την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2012. Παράλληλα δημιούργησε νέο ρεκόρ, αφού επί των ημερών του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, έφτασε τους 16 αγώνες χωρίς ήττα (10 νίκες-6 ισοπαλίες).
ΒΑΛΒΕΡΔΕ Ερνέστο: Κατέκτησε με τον Ολυμπιακό το πρωτάθλημα Ελλάδας, το δεύτερο προσωπικό με τους πειραιώτες μετά την περίοδο 2008/09 (έχει και ένα Κύπελλο Ελλάδας με τους Πειραιώτες).
ΧΙΜΕΝΕΘ Μανόλο: Κατέκτησε με την ΑΕΚ το Κύπελλο Ελλάδας της σεζόν 2010/11.
ΒΟΚΟΛΟΣ Λεωνίδας: Οδήγησε την εθνική ομάδα νέων (U19) στην τελική φάση του Euro 2011 που έγινε στη Ρουμανία.
ΠΟΛΟ
ΜΟΡΦΕΣΗΣ Γιώργος: Αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου με την εθνική γυναικών στη διοργάνωση της Σαγκάης.
ΠΕΤΡΑΚΗΣ Κώστας: Έφερε την εθνική ομάδα των νεανίδων στην κορυφή του ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Μαδρίτη.
ΔΑΜΑΣΚΟΣ Περικλής: Πανηγύρισε επί ελληνικού εδάφους (Βόλος) την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων ανδρών.
ΠΑΤΕΡΟΣ Βαγγέλης: Κατέκτησε με την ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού το πρωτάθλημα και το κύπελλο Ελλάδας της σεζόν 2010/11.
ΣΤΙΒΟΣ
ΧΟΝΔΡΟΚΟΥΚΗΣ Κυριάκος: Προπονητής του Δημήτρη Χονδροκούκη, του πρώτου Έλληνα που κατέκτησε πρωτιά σε Diamond League.
ΚΥΤΕΑΣ Δημήτρης: Προπονητής του Κώστα Φιλιππίδη (5ος ευρωπαϊκό, 6ος παγκόσμιο στο επί κοντώ).
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Γιώργος: Προπονητής του πρωταθλητή Ευρώπης στους νέους στα 200μ., Λυκούργου Τσάκωνα.
ΤΣΟΥΓΓΟΣ Γιώργος: Προπονητής του Κώστα Μπανιώτη (4ος στο ευρωπαϊκό στο άλμα εις ύψος).
ΤΖΟΥΝΤΟ
ΗΛΙΑΔΗΣ Νίκος: Καθοδήγησε τον Ηλία Ηλιάδη στην κορυφή τόσο του παγκοσμίου Πρωταθλήματος (Παρίσι) όσο και του ευρωπαϊκού (Κωνσταντινούπολη).
ΧΑΝΤΜΠΟΛ
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Γιάννης: Οδήγησε την ανδρική ομάδα της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα αλλά και στα προημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ.
ΚΟΠ Ιβάν: Από τον πάγκο του ΑΣΕ Ορμή κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών.
ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟ
ΜΑΜΑΛΟΣ Παύλος: Στο διεθνές τουρνουά Fazza κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας των 100 κιλών, καταρρίπτοντας παράλληλα το ρεκόρ Ευρώπης που κρατούσε 10 χρόνια.
ΓΚΟΥΝΤΑΝΗΣ Νίκος: Ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο διεθνές τουρνουά Fazza, στην κατηγορία των 67,5 κιλών.
ΜΩΫΣΙΑΔΗΣ Γκρέμισλαβ: Κατετάγη τρίτος στα 75 κιλά, στη διάρκεια του διεθνούς τουρνουά Fazza.
ΣΤΙΒΟΣ
ΣΤΑΘΕΛΑΚΟΣ Πασχάλης: Κατέκτησε δύο μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νέας Ζηλανδίας. Στο δίσκο (F40) ήταν πρώτος με παγκόσμιο ρεκόρ, ενώ στη σφαίρα ήταν δεύτερος με ρεκόρ Ευρώπης.
ΠΡΩΤΟΣ Ιωάννης: Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 400μ. (T13) του παγκοσμίου πρωταθλήματος, ενώ ήταν και τρίτος στα 100μ.
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ Μιλτιάδης: Ήταν δεύτερος στη σφαίρα (F44/46) στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νέας Ζηλανδίας.
ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ Ευστράτιος: Κατετάγη δεύτερος στη σφαίρα (F20) του παγκοσμίου πρωταθλήματος.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Αλέξανδρος: Βρέθηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου των νικητών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο αγώνισμα της σφαίρας (F40).
ΜΠΑΡΑΚΑΣ Αθανάσιος: Ήταν τρίτος στο μήκος (F11) του παγκοσμίου πρωταθλήματος.
ΦΥΛΑΚΤΟΣ Μαρίνος: Ήταν τρίτος στο δίσκο (F42) στο παγκόσμιο της Νέας Ζηλανδίας.
ΣΤΕΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ Μανώλης: Κατέκτησε δύο ασημένια μετάλλια στη σφαίρα και το ακόντιο (F54) στο διεθνές μίτινγκ Fazza.
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΤΑΜΠΑΞΗΣ Χρήστος: Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου κατέκτησε τέσσερα μετάλλια. Στα 50μ. ύπτιο (S1) ήταν πρώτος, ενώ στα 50μ., 100μ. και 200μ. ελεύθερο ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου των νικητών.
ΜΑΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ Αριστείδης: Ο δεύτερος μεγάλος πρωταγωνιστής στη διοργάνωση του Βερολίνου. Ο 20χρονος αθλητής του συλλόγου Αετοί, κατέκτησε τέσσερα μετάλλια, όλα ασημένιας απόχρωσης. Ήταν δεύτερος στα 50μ., 100μ. και 200μ. ελεύθερο (S2), ενώ κατετάγη 2ος και στα 50μ. ύπτιο.
ΚΩΣΤΑΚΗΣ Ιωάννης: Δύο μετάλλια για τον μεγάλο άτυχο του Βερολίνου. Ο Παραολυμπιονίκης του Λονδίνου ήταν τρίτος στα 100μ. ελεύθερο (S3) και τρίτος στα 50μ. ελεύθερο.
ΤΣΟΤΡΑΣ Νίκος: Στα 100μ. ελεύθερο (S7) του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κατέλαβε την 3η θέση.
ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ Παναγιώτης: Κατέλαβε την 3η θέση στα 200μ. μικτή (SM6) στο διεθνές μίτινγκ της Αγγλίας.
ΜΠΟΤΣΙΑ
ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ Γρηγόρης: Σάρωσε τα χρυσά μετάλλια μέσα στο 2011. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιρλανδίας ήταν πρώτος στα ζευγάρια κατηγορίας BC3, ενώ τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου κατετάγη πρώτος και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων της Νορβηγίας. Στη δεύτερη περίπτωση μάλιστα δημιούργησε και ρεκόρ αγώνων με 84 πόντους υπέρ και μόλις δύο κατά. Εξασφάλισε την πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
ΠΑΝΑΝΟΣ Νικόλαος: Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιρλανδίας στα ζευγάρια κατηγορίας BC3. Θα δώσει το «παρών» στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
ΣΟΥΛΑΝΗΣ Παναγιώτης: Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ατομικό της BC1, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιρλανδίας.
ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Παναγιώτης: Κατέλαβε την 3η θέση στη σπάθη (Β κατηγορία) του παγκοσμίου κυπέλλου της Ουγγαρίας. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κατάνια πήρε την 5η θέση.
ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ Γεράσιμος: Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη σπάθη (Α κατηγορία) στο παγκόσμιο κύπελλο της Μάλαγα.
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ Χρήστος: Με πιλότο τον Κωνσταντίνο Τρουλινό, κατέκτησαν την 8η θέση στα 200μ. σπριντ του παγκοσμίου πρωταθλήματος πίστας (Ιταλία).
ΤΕΝΙΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ
ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ Γιώργος: Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο του μονού στο τουρνουά της Τσεχίας (Μπρνο).
ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
ΣΤΙΒΟΣ
ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ Μαρία: Κατέκτησε την δεύτερη θέση στη σφαίρα (F32/33/34) στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, σημειώνοντας μάλιστα και νέο παγκόσμιο ρεκόρ.
ΕΛΑΤΙΦ Κατερίνα: Κατετάγη 3η στα 100 μέτρα (T35) του διεθνούς μίτινγκ Fazza.
ΔΗΜΟΓΛΟΥ Αλεξάνδρα: Κατετάγη 4η στα 100μ. αλλά και τα 200μ. (Τ13), στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νέας Ζηλανδίας.
ΜΠΟΤΣΙΑ
ΚΟΡΔΑΛΗ Μαριαλένα: Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα ζευγάρια (BC3) του Παγκοσμίου Κυπέλλου και εξασφάλισε «εισιτήριο» για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ Αδαμαντία: Με πιλότο την Αργυρώ Μιλάκη κατέκτησε την 9η θέση στο δρόμο αντοχής (κατηγορία Β) του παγκοσμίου πρωταθλήματος (Δανία) μένοντας για εκατοστά του δευτερολέπτου εκτός μεταλλίων. Το ίδιο δίδυμο ήταν 11ο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πίστας στο 1 χιλιόμετρο tandem.
ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ
ΤΖΙΚΑ Άννα: Κατέκτησε την 6η θέση στο Ολυμπιακό τόξο (Individual Recurve-Standing) του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Έπιασε το όριο για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου στο FITA Round.
ΠΟΙΜΕΝΙΔΟΥ Δωροθέα: Κατά τη διάρκεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος (Τορίνο) έπιασε το όριο για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (FITA Round). Στο Ολυμπικό τόξο της ίδιας διοργάνωσης ήταν 17η.
ΜΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΣΚΙ
ΒΙΜΠΡΑΝΙΕΤΣΟΒΑ Μαρία: Ήταν 3η στο άλμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος που έγινε στη Ρωσία και τρίτη στο παγκόσμιο κύπελλο της Κίνας, επίσης στο άλμα.
ΔΑΝΙΗΛ Δανιήλ: Ο αθλητής του ΝΟ Βουλιαγμένης ήταν 2ος στο σλάλομ παίδων και 4ος στο τρίαθλο παίδων, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κατηγοριών που έγινε στην Ουκρανία.
ΣΑΡΑΝΤΗΣ Γρηγόρης: Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα U21 (Γαλλία) ήταν 7ος στο σλάλομ ανδρών.
ΝΑΘΑΝΑΗΛ Ιωάννης: Κατετάγη 7ος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κατηγοριών στο σλάλομ εφήβων.
ΔΑΝΙΗΛ Ιόλη: Ήταν 4η στο τρίαθλο, 5η στο σλάλομ και 7η στο άλμα κορασίων, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ουκρανίας.
ΠΑΣΧΟΥ Αλεξάνδρα: Κατετάγη 7η στο σλάλομ κορασίδων στο ευρωπαϊκό της Ουκρανίας.
ΤΕΣΟΥΕΓΕΡ Άρης: Ήταν 7ος στις φιγούρες παίδων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
ΚΑΡΑΤΕ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗΣ Δημήτρης: Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών στην κατηγορία των -67 κιλών. Στην ίδια διοργάνωση, η ελληνική ομάδα του Kumite βρέθηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος: Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με την ομάδα του Kumite στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
ΤΣΑΜΟΥΡΛΙΔΗΣ Ηρακλής: Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με την ομάδα του Kumite στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
ΤΖΑΝΟΣ Γεώργιος: Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με την ομάδα του Kumite στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών, καθώς και την 3η θέση στα -75 κιλά της ίδιας διοργάνωσης.
ΚΟΣΜΑΣ Νικόλαος: Τρίτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα U21 στην κατηγορία των -68 κιλών.
ΠΟΥΛΙΔΟΥ Κιράτσα: Χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό παίδων στα +54 κιλά.
ΧΑΤΖΗΛΙΑΔΟΥ Ελένη: Ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό εφήβων στα +59 κιλά.
ΓΙΑΝΝΕΛΗΣ Μιχαήλ: Χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό εφήβων στα -61 κιλά. Στο παγκόσμιο εφήβων ήταν 7ος στα -68 κιλά.
ΠΑΛΗ GRAPPLING
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Δαϋίδ: Δεύτερος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα (with Gi) στα 70 κιλά και τρίτος στο παγκόσμιο (no Gi) στην ίδια κατηγορία.
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Ερμής: Δεύτερος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα (with Gi) στα 75 κιλά. Πέμπτος στο Ευρωπαϊκό (with Gi) στην ίδια κατηγορία.
ΚΑΤΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος: Τρίτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα (No Gi) στα 100 κιλά. Πέμπτος στο Ευρωπαϊκό (with Gi & no Gi) επίσης στα 100 κιλά.
ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΚΡΑΝΙΑΣ Ηλίας: Πέντε μετάλλια στο ευρωπαϊκό εφήβων (Ουγγαρία). Πρώτος στα 100μ. επιφάνειας και στα 4x100μ., δεύτερος στα 50μ. και 200μ. επιφάνειας και τρίτος στα 4x200μ. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών (Ουγγαρία) ήταν «χάλκινος» στα 4x200μ. και 4x100μ. επιφάνειας.
ΤΖΑΝΕΤΑΚΟΣ Κώστας: Τέσσερα χρυσά μετάλλια στο ευρωπαϊκό εφήβων και συγκεκριμένα στα 50μ. επιφάνειας, 100μ. υποβρύχιο, 50μ. άπνοιας και 4x100μ.
ΝΙΚΟΛΕΤΟΣ Θόδωρος: Χρυσό μετάλλιο στα 800μ. επιφάνεια στο ευρωπαϊκό εφήβων. Στην ίδια διοργάνωση ήταν τρίτος στα 4x200μ.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ Θωμάς: Χρυσό μετάλλιο στα 4x100μ. και χάλκινο στα 4x200μ. του ευρωπαϊκού εφήβων.
ΠΙΠΙΝΙΑΣ Γιάννης: Χρυσό μετάλλιο στα 4x100μ. και χάλκινο στα 4x200μ. του ευρωπαϊκού εφήβων.
ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ Κωνσταντίνα: Χρυσό μετάλλιο στα 4x3000μ. και τρίτη στα 1.500μ. επιφάνειας στο ευρωπαϊκό νεανίδων.
ΦΥΓΑΡΔΙΩΤΗ Δήμητρα: Χρυσό μετάλλιο στα 4x3000μ. και δεύτερη στα 1.500μ. επιφάνειας στο ευρωπαϊκό νεανίδων.
ΤΣΟΥΓΚΡΙΑΝΗ Ελένη: Χρυσό μετάλλιο στα 4x3000μ. του ευρωπαϊκού νεανίδων.
ΚΥΡΙΑΚΗ Ελένη: Χρυσό μετάλλιο στα 4x3000μ. του ευρωπαϊκού νεανίδων.
ΜΠΑΛΝΤΟΥΙΝ Ουίλιαμ: Χάλκινο μετάλλιο στα 4x100 και 4x200μ. επιφάνειας στο ευρωπαϊκό ανδρών.
ΤΣΟΥΡΟΥΝΑΚΗΣ Αντώνης: Χάλκινο μετάλλιο στα 4x100 και 4x200μ. επιφάνειας στο ευρωπαϊκό ανδρών.
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Ανάργυρος: Χάλκινο μετάλλιο στα 4x200μ. επιφάνειας στο ευρωπαϊκό ανδρών.
ΚΑΡΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Λουκάς: Χάλκινο μετάλλιο στα 4x100μ. επιφάνειας στο ευρωπαϊκό ανδρών.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.