Δελτία Τύπου

3η προπονητική συνεδρία Liverpool Soccer Schools στην Ρόδο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 3η προπονητική συνεδρία (soccer school) στις εγκαταστάσεις του Super Soccer Αφάντου Ρόδου και της ποδοσφαιρικής ομάδας Ε.Ν.Α. Η συνεδρία ξεκίνησε στις 31 Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκε το απόγευμα της 3ης Νοεμβρίου περιλαμβάνοντας ποικιλία σεμιναρίων και προπονητικών μυστικών από τον προπονητή ακαδημιών της Λίβερπουλ, Τζoν Κόνορς.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 3η προπονητική συνεδρία (soccer school) στις εγκαταστάσεις του Super Soccer Αφάντου Ρόδου και της ποδοσφαιρικής ομάδας Ε.Ν.Α.

Η συνεδρία ξεκίνησε στις 31 Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκε το απόγευμα της 3ης Νοεμβρίου περιλαμβάνοντας ποικιλία σεμιναρίων και προπονητικών μυστικών από τον προπονητή ακαδημιών της Λίβερπουλ, Τζoν Κόνορς.

Τζον Κόνορς (προπονητής ακαδημίας Λίβερπουλ)
«Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με τις εγκαταστάσεις γιατί αποτελεί σημαντικό κομμάτι της εκπαίδευσης, και περιμένω με ανυπομονησία να προπονήσω τα παιδιά και να συνεργαστώ με τους προπονητές, έτσι ώστε μέσα από μια συνολική προσπάθεια να μεταφέρουμε σωστά τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει η Liverpool, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μας. Η Liverpool διαθέτει ένα τεράστιο δίκτυο scouting σε όλες της χώρες του κόσμου με scouters που παρακολουθούν τα παιδιά. Προτεραιότητα της είναι να δώσει συνέχεια σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και όταν ωριμάσει όλη αυτή η προσπάθεια θα έρθει και η στιγμή της αξιολόγησης , οπότε όπως γίνεται αντιληπτό η πιθανότητες να προωθηθεί κάποιο ταλέντο που πραγματικά αξίζει είναι μεγάλες. Δεν έχει πολλά χρόνια που έχουνε μπει σε λειτουργία όλη η μηχανισμοί του scouting της Λίβερπουλ. Η όλη προσπάθεια βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο και ακόμα δεν έχουν φτάσει στο στάδιο της αξιολόγησης. Οι απαιτήσεις που έχουμε είναι πολύ μεγάλες γιατί και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος , οπότε και το …φίλτρο που χρησιμοποιούμε πολύ σκληρό. Για παράδειγμα σε μια καλή χρονιά μόνο 3 ή 4 παιδιά τα καταφέρνουν. Δεν υπάρχει κάποια χώρα που μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε σαν χώρα παραγωγής ταλέντων. Σίγουρα ταλέντα υπάρχουν παντού σε όλες τις χώρες του κόσμου, τα οποία πρέπει να δουλευτούν σωστά για να αξιοποιηθούν στο μέλλον».

Χοσάδας Βαγγέλης (Υπεύθυνος ακαδημίας)
«Πρώτα από όλα να ευχαριστήσω των Τζον για την άψογη μέχρι στιγμής συνεργασία που έχουμε και θα σταθώ μόνο σε δύο σημεία που μου έκαναν εντύπωση από το camp που έγινε πριν λίγο καιρό στην Αγγλία , από το οποίο τα παιδιά απέκτησαν απίστευτες εμπειρίες και που δεν είχε καμία σχέση με τις προπονήσεις και την προσπάθεια που κάνουμε εδώ. Πέραν λοιπόν αυτού, επειδή είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω από κοντά δύο προπονήσεις των παιδιών που βρίσκονται στον προθάλαμο για την πρώτη ομάδα της Λίβερπουλ ,μου έκανε φοβερή εντύπωση το γεγονός ότι τα παιδιά δουλεύουν σκληρά κάτω από συνθήκες πίεσης και έντονων καιρικών συνθηκών όπως καταρρακτώδης βροχή. Από αυτό λοιπόν και μόνο καταλαβαίνετε πως έχουμε τεράστιες διαφορές με τις ομάδες του εξωτερικού οι οποίες πρέπει να λειτουργήσουν ως πρότυπα για μας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x