sport-fm.gr ΘΕΜΑ

A1 μπάσκετ: Οι κορυφαίοι της 3ης αγωνιστικής

Η 3η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ ανήκει στο παρελθόν. Οι έξι αναμετρήσεις της δεν επεφύλαξαν κάποια έκπληξη, αλλά προσέφεραν θέαμα και ανέδειξαν μεγάλους πρωταγωνιστές. Από σήμερα και κάθε Δευτέρα, το sport-fm.gr καθιερώνει ένα διαφορετικό αφιέρωμα, με τον καλύτερο παίκτη από κάθε παιχνίδι της αγωνιστικής. Προτού ξεκινήσουμε, δύο σημαντικές υποσημειώσεις: 1ον) μπάσκετ δεν είναι μόνο πόντοι και 2ον) ο κορυφαίος, δεν θα βγαίνει μόνο από τον νικητή. Πάμε λοιπόν…

Η 3η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ ανήκει στο παρελθόν. Οι έξι αναμετρήσεις της δεν επεφύλαξαν κάποια έκπληξη, αλλά προσέφεραν θέαμα και ανέδειξαν μεγάλους πρωταγωνιστές. Από σήμερα και κάθε Δευτέρα, το sport-fm.gr καθιερώνει ένα διαφορετικό αφιέρωμα, με τον καλύτερο παίκτη από κάθε παιχνίδι της αγωνιστικής. Προτού ξεκινήσουμε, δύο σημαντικές υποσημειώσεις: 1ον) μπάσκετ δεν είναι μόνο πόντοι και 2ον) ο κορυφαίος, δεν θα βγαίνει μόνο από τον νικητή.

Του Νίκου Ζέρβα

Για να καταλήξουμε στην…ετυμηγορία, θα εξετάζουμε την γενικότερη παρουσία του κάθε παίκτη σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, αλλά και την κρισιμότητα των κατορθωμάτων του στην έκβαση της κάθε αναμέτρησης. Για παράδειγμα και για να δώσουμε κατεύθυνση του τρόπου σκέψης μας, στο πρόσφατο παιχνίδι Κάχα Λαμποράλ-Ολυμπιακός για την Ευρωλίγκα, ο Πάμπλο Πριχιόνι πέτυχε το ένα και μοναδικό καλάθι του στο τέλος και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, ο Μίρσα Τελέτοβιτς έβαλε είκοσι πόντους, αλλά αν δεν υπήρχε το κρεσέντο του Κέβιν Σεραφέν στις αρχές της τέταρτης περιόδου, οι Βάσκοι δεν θα είχαν «γυρίσει» ποτέ το ματς.

Πάμε λοιπόν…

Ρέθυμνο-Ολυμπιακός: Ντιόντε Κρίστμας

Μπορεί ο Ολυμπιακός να επικράτησε του Ρεθύμνου, όμως οι Κρητικοί έκλεψαν τις εντυπώσεις με το όμορφο και ανταγωνιστικό μπάσκετ που έπαιξαν. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ντιόντε Κρίστμας, που ήρθε κατά…τύχη στους νεοφώτιστους λόγω του ότι ο Μίτσελ πιάστηκε να έχει κάνει χρήση ινδικής κάνναβης. Ο Αμερικανός είχε δείξει από το περυσινό σύντομο πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ το ταλέντο του, όμως το Σάββατο ήταν εκπληκτικός. Φόρτωσε το καλάθι των κυπελλούχων με 25 πόντους, είχε 6 κερδισμένα φάουλ, έκανε 4 κλεψίματα και 2 ασίστ. Γενικότερα η παρουσία του έδειξε ολοκληρωμένο παίκτη, που θα μπορούσε να σταθεί αξιοπρεπώς και σε ομάδα με μεγαλύτερες απαιτήσεις.

ΠΑΟΚ-Ηλυσιακός: Δήμος Ντικούδης

Σαν το παλιό καλό κρασί, ο Δήμος Ντικούδης, οδήγησε εκ του ασφαλούς τον ΠΑΟΚ στην πρώτη του νίκη. Ο Λαρισαίος φόργουορντ, είχε 21 πόντους με 8/9 δίποντα και 5/6 βολές, 6 ριμπάουντ, 7 κερδισμένα φάουλ και 3 ασίστ, δείχνοντας πως η τέχνη δεν ξεχνιέται. Παράλληλα, με τέτοιες εμφανίσεις λύνει το πρόβλημα του δικεφάλου στη θέση «4» και ο Σούλης Μαρκόπουλος έχει κάθε λόγο να χαμογελά.

Μαρούσι-Καβάλα: Πάτρικ Ο’ Μπράιαντ

Ο MVP της αγωνιστικής βάσει του συστήματος αξιολόγησης, ήταν όντως ο καθοριστικός για να περάσει νικηφόρα η Καβάλα από το Μαρούσι. Το κοντέρ έγραψε 17 πόντους χωρίς να εκβιάσει προσπάθειες, 11 ριμπάουντ και 3 τάπες, δείγμα του ότι βοήθησε με θέρμη και στην άμυνα. Αν τα δείγματα δεν μας ξεγελούν, ο Δημήτρης Πρίφτης έχει κάνει μία ακόμα εξαιρετική επιλογή ξένου.

Κολοσσός Ρόδου-ΚΑΟΔ: Άγγελος Τσάμης

Μπορεί παίκτες και καταστάσεις στον Κολοσσό να αλλάζουν, αλλά η αξία του Τσάμη παραμένει αναλλοίωτη. Εκεί που ο ΚΑΟΔ έδειχνε ικανός να πάρει το ροζ φύλλο στη Ρόδο, ο παλαιότερος παίκτης των «γαλάζιων» με συνεχόμενα και καθοριστικά τρίποντα, άλλαξε την ροή του αγώνα και οι γηπεδούχοι έκαναν το «τρία στα τρία». Με 19 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα, ήταν αναμφίβολα το «κλειδί» για να αποφύγει ο Κολοσσός την πρώτη του ήττα.

Πανιώνιος-Άρης: Τζον Ντίμπλερ/Νίκος Μπάρλος

Ο Πανιώνιος έδωσε άλλη μία «γροθιά» στο ταλαιπωρημένο κορμί του Άρη, παρότι οι «κίτρινοι» εμφανίστηκαν ανταγωνιστικοί για τριάντα λεπτά. Δυσκολευτήκαμε αρκετά για να βρούμε τον κορυφαίο των νικητών, αφού ο Τζον Ντίμπλερ με 4/4 τρίποντα σε 20 λεπτά συμμετοχής ήταν καθοριστικός, όμως αυτός που κράτησε όρθιους τους «κυανέρυθρους» στις δύσκολες στιγμές ήταν ο Νίκος Μπάρλος, που είχε 12 πόντους, 7 κερδισμένα φάουλ και 5 ριμπάουντ σε 16 λεπτά συμμετοχής. Κόβουμε λοιπόν το βραβείο στη μέση και προχωράμε…

Παναθηναϊκός-Ίκαρος Καλλιθέας: Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς

Όταν εκ των πραγμάτων γνωρίζεις τον νικητή σε μία αναμέτρηση, είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποιον παίκτη. Ο Παναθηναϊκός έκανε συντήρηση δυνάμεων και μοίρασε τον χρόνο με αποτέλεσμα να μην ξεχωρίσει κάποιος ιδιαίτερα, ενώ από τον μαχητικό Ίκαρο, ίσως να αξίζει το βραβείο του καλύτερου ο Μπέϊνς. Θα κάνουμε όμως μία εξαίρεση και θα χρήσουμε νικητή τον προπονητή των «πράσινων», Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, για την πλέον εύστοχη δήλωσή του μετά το ματς. «Όποιος όρισε τον αγώνα την ίδια ώρα με το ποδοσφαιρικό ντέρμπι, είναι πολύ…έξυπνος άνθρωπος. Έκανε μία εξυπνάδα κατά του μπάσκετ» είπε χαρακτηριστικά ο Σέρβος τεχνικός. Απλά respect…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x