Δελτία Τύπου

Ένα ταξίδι «φουλ-κομπλέ»

Τα φύλλα πέφτουν όπως και η θερμοκρασία. Τα χρώματα και η μυρωδιά του φθινοπώρου είναι εμφανή και όσοι θέλουν να αποδράσουν από την καθημερινότητα τους, σκέφτονται ήδη πιθανούς προορισμούς για μια εκδρομή που θα τους αναζωογονήσει. Το ομορφότερο πάρκο της Ελλάδας, σπήλαια, λίμνες, ποτάμια, βαρκάδες, δέντρα, χιονοδρομικά κέντρα, μακεδονικοί τάφοι και παραδοσιακοί οικισμοί, συνθέτουν το σκηνικό τριγύρω της Νάουσας…

Τα φύλλα πέφτουν όπως και η θερμοκρασία.

Τα χρώματα και η μυρωδιά του φθινοπώρου είναι εμφανή και όσοι θέλουν να αποδράσουν από την καθημερινότητα τους, σκέφτονται ήδη πιθανούς προορισμούς για μια εκδρομή που θα τους αναζωογονήσει.

Το ομορφότερο πάρκο της Ελλάδας, σπήλαια, λίμνες, ποτάμια, βαρκάδες, δέντρα, χιονοδρομικά κέντρα, μακεδονικοί τάφοι και παραδοσιακοί οικισμοί, συνθέτουν το σκηνικό τριγύρω της Νάουσας…

Με το hot spot της εκδρομής, να είναι αναμφίβολα το πάρκο του Αγίου Νικολάου, λίγο έξω της Νάουσας.

Το οποίο, διαθέτει ένα απίστευτης ομορφιάς δάσος με νερά του ποταμού Αραπίτσα και υπεραιωνόβια πλατάνια, που ανάμεσά τους προσφέρονται επιλογές για κάθε γούστο.

Στο 60 στρεμμάτων πάρκο, δεκάδες άνθρωποι κάνουν πικ-νικ στην… παχιά σκιά που δημιουργούν τα επιβλητικά ογκώδη δέντρα. Που όποιος κάθεται τριγύρω τους και τα παρατηρεί, μεταφέρεται σε… άλλη εποχή μια και οι νεράιδες με τα ξωτικά, είναι λες και παραφυλάνε πίσω από τα πλατάνια και τους ήχους της φύσης.

Δίπλα στα δέντρα, αγχολυτικοί διάδρομοι άθλησης και περιπάτου για όποιον θέλει να απολαύσει το μήκος του επιβλητικού πάρκου. Παιδικές χαρές που φιλοξενούν παιδιά που παίζουν ανέμελα στην φύση, μακριά από τους ήχους της πόλης και τους τείχους του διαμερίσματος, ρεστοράν που προσφέρουν το τοπικό έδεσμα της ποταμίσιας πέστροφας σε αρκετά καλές τιμές, πτηνά και ζωάκια του δάσους εγκλιματισμένα με τους ανθρώπους, γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και τένις και ένα αναψυκτήριο, είναι όσα μπορεί να εκμεταλλευτεί ο κάθε τυχερός επισκέπτης.

Εκτός του πάρκου, η περιοχή της Νάουσας προσφέρεται και για άλλου τύπου δραστηριότητες. Αφού το βουνό της, το Βέρμιο, διαθέτει δύο χιονοδρομικά κέντρα. Το «Σέλι» και τα «Πηγάδια», με το δεύτερο, να θεωρείται απο πολλούς ως το καλύτερο της Ελλάδας. Για τους φυσιολάτρες, το Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 που είναι βατό και προσπελάσιμο όλο τον χρόνο αλλά και οι παραδοσιακοί οικισμοί, είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να απολαύσουν.

Κουτσούφλιανη, Άνω Σέλι, Μεταμόρφωση και Δραζίλοβο είναι μερικά από τα μέρη που αξίζουν τον κόπο, αφού εάν κάποιος φτάσει μέχρι εκεί, καλό είναι να ολοκληρώσει την εκδρομή. Τέλος, υπάρχουν και τα σπήλαια: Λιμνοσπήλαιο, Κράστας, Αρκοχωρίου και Σαράντα Καμαρών για όσους δεν βολεύονται από τα προηγούμενα!

Επιμέλεια: Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x