Euroleague

Παναθηναϊκός: Με οδηγό το… έκτο

Πέρυσι τον είχαν όλοι ξεγραμμένο κι όμως με μια μαγική χρονιά, ειδικά στο δεύτερο μισό της απέδειξε πως όλα τα μπορεί φτάνοντας στην κορυφή της Ευρώπης. Αν και αποχώρησαν δύο σημαντικές μονάδες, ο Φώτσης και ο Νίκολας, ο Παναθηναϊκός φρόντισε να καλύψει τα κενά του με «σοφές» κινήσεις δια χειρός Ομπράντοβιτς, Ό,τι δηλαδή συνηθίζει να κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Οι ομάδες του «Ζοτς» είναι πάντα στα φαβορί, αλλά θα πρέπει οι «πράσινοι» να το αποδείξουν και στο παρκέ. m

Πέρυσι τον είχαν όλοι ξεγραμμένο κι όμως με μια μαγική χρονιά, ειδικά στο δεύτερο μισό της, απέδειξε πως όλα τα μπορεί φτάνοντας στην κορυφή της Ευρώπης. Αν και αποχώρησαν δύο σημαντικές μονάδες, ο Φώτσης και ο Νίκολας, ο Παναθηναϊκός φρόντισε να καλύψει τα κενά του με «σοφές» κινήσεις δια χειρός Ομπράντοβιτς, Ό,τι δηλαδή συνηθίζει να κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Οι ομάδες του «Ζοτς» είναι πάντα στα φαβορί, αλλά θα πρέπει οι «πράσινοι» να το αποδείξουν και στο παρκέ. Σε έναν όμιλο μάλιστα με σκληρούς αντιπάλους όπως είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Ζαλγκίρις και η Μάλαγα.

Αστέρι: Ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Τα κάνει όλα και συμφέρει. Αρχηγός, κορυφαίος αμυντικός και δεινός σκόρερ όταν η μπάλα καίει. Αυτός εξάλλου είναι και ο λόγος που όταν αποφασίστηκαν περικοπές από τους αδελφούς Γιαννακόπουλους κατέστη σαφές όταν τα τελευταία που θα πειράζονταν ήταν τα συμβόλαια του 3D και του Μάικ Μπατίστ.

Συν: Η εμπειρία των περισσοτέρων παικτών του και ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στο τιμόνι της ομάδας. «Θανάσιμος» συνδυασμός όπως απέδειξε και πέρυσι κατακτώντας την Euroleague παρόλο που στο ξεκίνημα θεωρούταν outsider.

Πλην: Όλοι έχουν απαιτήσεις από τον κάτοχο του τίτλου και αυτό ενδεχομένως να αποτελέσει έξτρα βάρος για τους «πράσινους». Επιπλέον η χρονιά δεν ξεκίνησε καλά καθώς υπάρχουν αρκετοί τραυματισμοί και μάλιστα βασικών παικτών, ενώ ακόμα το «τριφύλλι» δεν έχει δοκιμαστεί σε κάποιο δυνατό ματς για να δείξει τι μπορεί να κάνει.

Ερωτηματικό: Λόγκαν, Σμιθ, Πατ Καλάθης, Κυρίτσης και Γιασικεβίτσιους. Θα δέσουν με την υπόλοιπη ομάδα ή το κενό που άφησαν Φώτσης και Νίκολας καλύπτεται δύσκολα;

Το ρόστερ

5. Αλέξης Κυρίτσης-Γκαρντ (1,92μ., 29χρ.) Ελλάδα
6. Άλεξ Μάριτς-Σέντερ (2,11μ., 27χρ.) Σερβία
7. Στράτος Περπέρογλου-Φόργουορντ (2,03μ., 27χρ.) Ελλάδα
8. Μάικ Μπατίστ-Φόργουορντ (2,04μ., 34χρ.) Η.Π.Α.
9. Ντέιβιντ Λόγκαν-Γκαρντ (1,84μ., 29χρ.) Η.Π.Α.
10. Ρομέιν Σάτο-Φόργουορντ (1,94μ., 30χρ.) Δημοκρατία Κεντρικής Αφρικής
11. Πατ Καλάθης-Φόργουορντ (2,08μ., 26χρ.) Ελλάδα
12. Κώστας Τσαρτσαρής-Φόργουορντ (2,09μ. 32χρ.) Ελλάδα
13. Δημήτρης Διαμαντίδης-Γκαρντ (1,96μ., 31χρ.) Ελλάδα
14. Ίαν Βουγιούκας-Σέντερ (2,11μ., 26χρ.) Ελλάδα
15. Νικ Καλάθης-Γκαρντ (1,98μ., 22χρ.) Ελλάδα
17. Στίβεν Σμιθ-Φόργουορντ (2,03μ., 28χρ.) Η.Π.Α.
18. Κώστας Καϊμακόγλου-Φόργουορντ (2,04μ., 28χρ.) Ελλάδα
19. Σαρούνας Γιασικεβίτσιους-Γκαρντ (1,93μ., 35χρ.) Λιθουανία
-Φώτης Ζούμπος-Γκαρντ (1,90μ., 18χρ.) Ελλάδα

Προπονητής: Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς (Σερβία)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x