Euroleague

ΤΣΣΚΑ Μόσχας; Η ρωσική αρκούδα ξαναξυπνά

Φαβορί όχι μόνο για την πρόκριση στο Top 16 της διοργάνωσης αλλά για να φτάσει μέχρι το Final 4 της Κωνσταντινούπολης είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Μπορεί να κρέμασαν τις φανέλες τους δύο από τα μεγάλα αστέρια, οι Χόλντεν και Λάνγκτον όμως οι Ρώσοι φρόντισαν να ενισχυθούν και με το παραπάνω. Τεόντοσιτς, Κιριλένκο, Λαβρίνοβιτς, Κρστιτς και Μέχια απέκτησαν οι εξάκις πρωταθλητές Ευρώπης βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Φαβορί όχι μόνο για την πρόκριση στο Top 16 της διοργάνωσης αλλά για να φτάσει μέχρι το Final 4 της Κωνσταντινούπολης είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Μπορεί να κρέμασαν τις φανέλες τους δύο από τα μεγάλα αστέρια, οι Χόλντεν και Λάνγκτον όμως οι Ρώσοι φρόντισαν να ενισχυθούν και με το παραπάνω. Τεόντοσιτς, Κιριλένκο, Λαβρίνοβιτς, Κρστιτς και Μέχια απέκτησαν οι εξάκις πρωταθλητές Ευρώπης βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη. Η «ομάδα του στρατού» επιπλέον θέλει να πάρει το «αίμα της πίσω» για την περυσινή χρονιά-«ναυάγιο» καθώς βρέθηκαν εκτός συνέχειας της διοργάνωσης από την κανονική περίοδο όταν από τη σεζόν 2002-2003 έδιναν διαρκώς το παρών σε Final 4! Ο Γιόνας Καζλάουσκας έχοντας στο πλευρό του τον... δικό μας Γιάννη Σφαιρόπουλο αναλαμβάνει να μετατρέψει αυτό το γαλαξία αστέρων σε ομάδα.

Αστέρι: Για όσα μείνει στη Μόσχα καθώς σε περίπτωση που λήξει το λοκ άουτ στο ΝΒΑ χει την επιλογή να κάνει το υπερατλαντικό, ο Αντρέι Κιριλένκο θα κλέψει την παράσταση στην ΤΣΣΚΑ. Φυσικός ηγέτης της εθνικής ομάδας της Ρωσίας δεν θα δυσκολευτεί να… ξεχωρίσει με τους Τεόντοσιτς και Κρστιτς να επιδιώκουν να κλέψουν λίγη από τη δόξα του.

Συν: Οι «Μοσχοβίτες» διαθέτουν ίσως το πιο πλήρες ρόστερ της διοργάνωσης. Πολυδιάστατοι και έμπειροι παίκτες που μπορούν ακόμα και ο καθένας μόνος του να «σκοτώσουν» οποιονδήποτε αντίπαλο.

Πλην: Οι περισσότεροι από τους παίκτες άργησαν να ενσωματωθούν στην ομάδα λόγω των υποχρεώσεων τους στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας κι αυτό ίσως προκαλέσει δυσκολίες στο ξεκίνημα της σεζόν.

Ερωτηματικό: Μπορούν τόσα αστέρια να συνυπάρξουν αρμονικά σε μία ομάδα;

Το ρόστερ

4. Μίλος Τεόντοσιτς-Γκαρντ (1,95μ., 24χρ.) Σερβία
7. Ντάριους Λαβρίνοβιτς-Σέντερ (2,12μ., 32χρ.) Λιθουανία
8. Ραμούνας Σισκάουσκας-Φόργουορντ (1,98μ., 33χρ.) Λιθουανία
11. Σάμι Μέχια-Γκαρντ (1,98μ., 28χρ.) Δομινικανή Δημοκρατία
12. Νέναντ Κρστιτς-Σέντερ (2,12μ. 28χρ.) Σερβία
15. Αντρέι Κιριλένκο-Φόργουορντ (2,06μ., 31χρ.) Ρωσία
18. Εβγκένι Βορόνοφ-Γκαρντ (1,94μ., 25χρ.) Ρωσία
20. Αντρέι Βορόντσεβιτς-Φόργουορντ (2,04μ., 24χρ.) Ρωσία
23. Αλεξέι Σβεντ-Γκαρντ (1,95μ., 23χρ.) Ρωσία
24. Σάσα Καούν-Σεντέρ (2,13μ., 26χρ.) Ρωσία
30. Ντμίτρι Σοκόλοφ-Σέντερ (2,14μ.,26χρ.) Ρωσία
31. Βίκτορ Χριάπα-Φόργουορντ (2,03μ., 29χρ.) Ρωσία
33. Αντόν Πονκρασόφ-Φόργουορντ (2,00μ., 25χρ.) Ρωσία
41. Νικίτα Κουρμπανόφ-Φόργουορντ (2,02μ., 26χρ.) Ρωσία
44. Τζαμόντ Γκόρντον-Γκαρντ (1,94μ., 24χρ.) Η.Π.Α.

Προπονητής: Γιόνας Καζλάουσκας (Λιθουανία)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x