Γενικά

Άνδρες οι παίκτες της… Ελπίδων!

Χαρακτήρα μεγάλης ομάδας έδειξε η Εθνική Ελπίδων, η οποία κατάφερε να νικήσει (3-1) τη Λευκορωσία για την 4η αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Euro U-21 2013. Αν και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε πέναλτι στο 4ο λεπτό του αγώνα και στο 40’ βρέθηκε πίσω στο σκορ, οι παίκτες του Γιώργου Γεωργιάδη φάνηκαν… άνδρες στο Μπορίσοφ και στο δεύτερο ημίχρονο δεν άφησαν περιθώρια στους Λευκορώσους να αντιδράσουν.

Χαρακτήρα μεγάλης ομάδας έδειξε η Εθνική Ελπίδων, η οποία κατάφερε να νικήσει (3-1) τη Λευκορωσία για την 4η αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Euro U-21 2013.

Αν και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε πέναλτι στο 4ο λεπτό του αγώνα και στο 40’ βρέθηκε πίσω στο σκορ με το γκολ του Πατόσκι, οι παίκτες του Γιώργου Γεωργιάδη φάνηκαν… άνδρες στο Μπορίσοφ και στο δεύτερο ημίχρονο δεν άφησαν περιθώρια στους Λευκορώσους να αντιδράσουν.

Η αρχή έγινε (στο 56’) με το αυτογκόλ του Λεμπέντεφ και μέσα σε ένα τρίλεπτο (67’ και 69’) ο Ποτουρίδης και ο Βέλλιος αντίστοιχα σημείωσαν τα δύο σημαντικά τέρματα για την «γαλανόλευκη».

Στις 12 Νοεμβρίου η Ελπίδων υποδέχεται τη Γερμανία, η οποία μετράει πέντε σερί νίκες και έχει πετύχει 23 γκολ στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος!

Υπενθυμίζεται ότι από τους δέκα ομίλους των προκριματικών του Euro U-21 2013 προκρίνονται οι πρώτες ομάδες και οι τέσσερις καλύτερες δεύτερες θα δώσουν μπαράζ για να παραστούν στα γήπεδα του Ισραήλ, το οποίο έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του ως οικοδέσποινα χώρα.



Στο πρώτο μέρος το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μπήκε δυνατά στον αγώνα και στο 3ο λεπτό ο Μαυρίας ανατράπηκε από τον Κοντρατίεφ στην περιοχή της Λευκορωσίας, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ωστόσο, ο Ποτουρίδης απώλεσε την ευκαιρία που παρουσιάστηκε νωρίς στο ματς για τη «γαλανόλευκη» και ο Σερμπάκοφ απέκρουσε το πέναλτι του αμυντικού του Ολυμπιακού.

Οι παίκτες του Γιώργου Γεωργιάδη δεν το έβαλαν κάτω και έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες στο 5ο λεπτό με τον Γιάννου και με τον Φορτούνη στο 34’ του ματς. Ωστόσο, από ένα φάουλ που έκανε ο Αποστολόπουλος στον Μάκας, ο Κλεμποσόλοφ εκτέλεσε τη στημένη φάση, ο Μάκας έκανε το σουτ με τον Λάμπρου να κάνει την απόκρουση και στο… ριμπάουντ ο Πατόσκι να ανοίγει το σκορ στον αγώνα.

Στο 41’ (με τον Γιάννου) το 45’ (με τον Σοϊλέδη) και τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου (με τον Μαυρία) δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν για την Ελλάδα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Γεωργιάδη συνέχισαν από εκεί που σταμάτησαν μέχρι την ανάπαυλα. Στο 47’ ο Φορτούνης δεν κατάφερε να σκοράρει, όπως συνέβη και με τον Μαυρία στο 49ο λεπτό της αναμέτρησης.

Για περίπου δέκα λεπτά η «γαλανόλευκη» είχε… σωπάσει και υπήρξαν πολλά φάουλ στη μεσαία γραμμή του γηπέδου. Στο 56’ υπήρξε σύγχυση στην άμυνα της Λευκορωσίας και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα των γηπεδούχων από αυτογκολ του Λεμπέντεφ.

Οι νεαροί διεθνείς δεν επαναπαύτηκαν και προσπάθησαν στα επόμενα λεπτά (58’ με τον Σοϊλέδη και στο 60’ με τον Βέλλιο) να πάρουν το προβάδισμα, αλλά στάθηκαν άτυχοι. Οι παίκτες του Γεωργιάδη συνέχισαν να πιέζουν τους Λευκορώσων και στο 67’ ο Ποτουρίδης έκανε το 1-2, ενώ δύο λεπτά αργότερα (στο 69’) ο Βέλλιος πέτυχε το τρίτο γκολ της Ελπίδων στο ματς.

Στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα το αντιπροσωπευτικό είχε κάποιες ευκαιρίες να διευρύνει το αποτέλεσμα, όμως ο Βέλλιος (στο 80’), ο Φορτούνης (στο 82’) και ο Βλαχοδής (στο 86’) δεν κατάφεραν να «νικήσουν» τον Σερμπάκοφ.



Λευκορωσία (Γιούρι Σουκάνοφ): Σερμπάκοφ, Γιασίνσκι (46’ Αλεξίεβιτς), Πολιάκοφ (76’ Ζαλέσκι), Μπάγκα, Κούγκαν, Πατόσκι, Κλεμποσόλοφ, Μάκας (63’ Ιβάνοφ), Κοντρατίεφ, Κουζμένοκ, Λεμπέντεφ.

Στον πάγκο: Βοϊτεκόβιτς, Ρακμάνοφ, Ζαλέσκι, Λεβίτσκι, Κέντις, Αλεξίεβιτς, Ιβάνοφ

Ελλάδα (Γιώργος Γεωργιάδης): Λάμπρου, Ποτουρίδης, Λαγός, Γκέντσογλου, Μαυρίας (89’ Κατσικάς), Μητρόπουλος, Φορτούνης, Σοϊλέδης (62’ Βλαχοδήμος), Γιάννου (58’ Βέλλιος), Αποστολόπουλος, Μάνταλος.

Στον πάγκο: Λοντίγκιν, Κατσικάς, Βέλλιος, Ανάκογλου, Βλαχοδήμος, Τριανταφύλλου, Καραγκούνης.

Η βαθμολογία του 1ου προκριματικού ομίλου

Θέση Ομάδα Αγώνες Βαθμοί (Γκολ)

1. Γερμανία 5 15 (23-1)
2. Ελλάδα 4 9 (6-4)
3. Βοσνία/Ερζεγοβίνη 4 7 (5-4)
4. Λευκορωσία 4 7 (5-2)
5. Κύπρος 5 3 (9-14)
6. Σαν Μαρίνο 5 (0-26)

Αυτή η αγωνιστική (11/10/2011)

Σαν Μαρίνο-Γερμανία 0-8

Λευκορωσία-Ελλάδα 1-3
(40’ Πατόσκι - 56' αυτογκόλ Λεμπέντεφ, 67' Ποτουρίδης, 69' Βέλλιος)

Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Κύπρος 5-1

Η επόμενη αγωνιστική (11/11/2011)

Ελλάδα-Γερμανία
Σαν Μαρίνο-Λευκορωσία
Κύπρος-Βοσνία/Ερζεγοβίνη (12/11/2011)

Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x