sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Καλύτερα να μιλούν οι άλλοι για σένα…

…παρά εσύ για σένα! Αυτή την ατάκα, κάλλιστα θα μπορούσε να την έχει πει ο «μέγιστος» Μπράιαν Κλαφ. Εκκεντρικός, αθυρόστομος, «σατράπης» με τους ποδοσφαιριστές του αλλά πάνω από όλα δίκαιος και προπονηταράς. Το www.sport-fm.gr, με αφορμή την έβδομη επέτειο από τον χαμό του, σας παρουσιάζει ιστορίες για τον «Κλάφι», θέλοντας να αποδείξουμε πως ο άνθρωπος, πέρα από τις επιτυχίες του, ήταν όντως απίστευτoς.

…παρά εσύ για σένα! Αυτή την ατάκα, κάλλιστα θα μπορούσε να την έχει πει ο «μέγιστος» Μπράιαν Κλαφ.

Εκκεντρικός, αθυρόστομος, «σατράπης» με τους ποδοσφαιριστές του αλλά πάνω από όλα δίκαιος και προπονηταράς. Το www.sport-fm.gr, με αφορμή την έβδομη επέτειο από τον χαμό του, σας παρουσιάζει ιστορίες για τον «Κλάφι», θέλοντας να αποδείξουμε πως ο άνθρωπος, πέρα από τις επιτυχίες του, ήταν όντως απίστευτoς.

Διαβάστε τι έχουν πει για τον Μπράιαν Κλαφ οι:

Γκόρντον Μπάτλερ (συνδικαλιστής των ανθρακωρύχων):
«Είχε πραγματικά καρδιά σοσιαλιστή. Θυμάμαι όταν κάναμε μεγάλο αγώνα τότε με τις απεργίες των ανθρακωρύχων είχε έρθει μαζί με όλη την ομάδα για να μας στηρίξει. Μάλιστα, μας είχε δώσει 40 εισιτήρια για να παρακολουθήσουμε ένα ματς της Ντέρμπι».

Στιούαρτ Πιρς (ποδοσφαιριστής, αρχηγός της Νότιγχαμ): «Θυμάμαι χαρακτηριστικά μετά από ένα ματς που παίξαμε εναντίον της Γουότφορντ, ο τότε πρόεδρος της, Έλτον Τζον είχε έρθει στα αποδυτήρια για να χαιρετήσει τον Κλαφ. Εκείνη την ώρα ο κόουτς έκανε ένα ντουζάκι. Αυτός όμως βγήκε γυμνός και τον αγκάλιασε. Αμέσως λυθήκαμε όλοι στα γέλια!».

Πίτερ Σίλτον(ποδοσφαιριστής, Νότιγχαμ): «Την πρώτη φορά που κατάλαβα πόσο… αντισυμβατικός είναι ο Μπράιαν Κλαφ ήταν όταν οι ατζέντηδες μου, Τζον Χολμς και Τζεφ Πόιντον πήγαν να διαπραγματευτούν την μεταγραφή μου. Μόλις του δέχτηκε στο γραφείο του, ο Κλαφ ήταν κρυμμένος πίσω από την πόρτα, κρατούσε μια ρακέτα του σκουός και με αυτή έβαλε τρικλοποδιά και στους δύο. Δεν γνωρίζω αν το έκανε για να έχει πλεονέκτημα στις συζητήσεις αλλά σίγουρα «έριξε» και τον Τζον και τον Τζεφ».

Άρτσι Τζέμιλ (ποδοσφαιριστής, Ντέρμπι και Νότιγχαμ): «Θυμάμαι την μεταγραφή μου στην Ντέρμπι. Μου είπαν οι άνθρωποι της Πρέστον πως είχε εκφράσει ενδιαφέρον για μένα ο Μπράιν Κλαφ και συναντηθήκαμε σε ένα ξενοδοχείο για να συζητήσουμε αλλά τότε είχα πρόταση συνεργασίας και από την Έβερτον. Μετά το ραντεβού μας, ο Κλαφ ήρθε από το σπίτι μου και μου ζήτησε να υπογράψω στην Ντέρμπι. Εγώ του απάντησα πως δεν υπογράφω τίποτα απόψε γιατί είμαι έτοιμος να κοιμηθώ. Τότε, εκείνος έβγαλε τα παπούτσια του, πήγε στο σαλόνι και ξάπλωσε, ανακοινώνοντας μου πως θα κοιμηθεί στο σπίτι μου. Το επόμενο πρωινό, ξυπνήσαμε, φάγαμε ένα φοβερό πρωινό και υπογράψαμε τα συμβόλαια».

Ντάνκαν Χάμιλτον (ρεπόρτερ Νότιγχαμ τον καιρό που ο Κλαφ προπονούσε την ομάδα): «Στο τελευταίο του ματς ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος. Μετά το σφύριγμα της λήξης, πλήθος κόσμου μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να βγάλει μια φωτογραφία μαζί του. Ένα κοριτσάκι του προσέφερε ένα λουλούδι και ο Κλαφ γύρισε και του είπε, «ομορφιά μου, δεν θέλω δάκρυα σήμερα σε παρακαλώ». Όταν κατευθυνόταν προς τα αποδυτήρια, ένας ρεπόρτερ της τηλεόρασης του ζήτησε να πει μια κουβέντα και εκείνος του απάντησε, «ναι, φυσικά. Αντίο» και έφυγε».




Mιχάλης Ηλιού

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x