Stoiximan Super League

Περιμένουν… για να μείνουν 14

Στην Σούπερ Λιγκα δεν μοιάζουν διατεθειμένοι να συμπληρώσουν άμεσα τις δύο θέσεις που παραμένουν κενές, παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Θέτουν μια σειρά από νομικά ζητήματα και τις νέες προσφυγές που θα προκύψουν ώστε να περιμένουν (άραγε τι;) για ένα εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι να πουν ότι το πρωτάθλημα θα γίνει με 14 ομάδες.

Στην Σούπερ Λιγκα δεν μοιάζουν διατεθειμένοι να συμπληρώσουν άμεσα τις δύο θέσεις που παραμένουν κενές, παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Θέτουν μια σειρά από νομικά ζητήματα και τις νέες προσφυγές που θα προκύψουν ώστε να περιμένουν (άραγε τι;) για ένα εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι να πουν ότι το πρωτάθλημα θα γίνει με 14 ομάδες.

Πάντως ο Απόστολος Παπουτσάκης διαμήνυσε πως «η θέση της Σούπερ Λίγκας είναι να συνεχίσει με 16 ομάδες, αυτό συζητήσαμε στην γγΑ με τον κ. Μπιτσαξή. Πρόθεσή μας είναι μαζί με την Πολιτεία να συντομεύσουμε τις διαδικασίες για να μπούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο πρωτάθλημα με 16 ομάδες».

Εξερχόμενος από το ΔΣ, ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, δεν εμφανίστηκε έτοιμος να πει πότε θα ξεκαθαρίσει το σκηνικό: «Αυτό θα το δούμε. Αν δεν γίνεται θα δούμε τι θα κάνουμε», ενώ αν και ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Βόλου ήταν προσκεκλημένος, εκείνος υποστήριξε: «Δεν συμμετείχε ο Ολυμπιακός Βόλου. Ήταν παρών αλλά χωρίς δικαίωμα ψήφου. Είχε έρθει μόνος του».

Ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα δεν διατηρούν πλέον την ιδιότητα του μέλους της λίγκας, η οποία ταυτόχρονα δεν εμφανίζεται διατεθειμένη να τους αντικαταστήσει με τον Λεβαδειακό και την Δόξα Δράμας ακόμη κι αν τελικά λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής από την επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού, θεωρώντας πως υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες. Με την ίδια λογική βέβαια θα μπορούσε να είχε αναβληθεί η έναρξη του πρωταθλήματος… Σύμφωνα με πληροφορίες το deadline της διοργανώτριας αρχής -για να δει αν θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση- είναι περί τα τέλη Οκτωβρίου, αφού πιο μετά δεν θα βγαίνουν οι εμβόλιμες!

Στο μεταξύ, εκλέχθηκαν οι νέοι εκπρόσωποι στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ. Οι υποψήφιοι ήταν τέσσερις, με… φόντο τις τρεις εναπομείνασες θέσεις, αφού η μία είναι ήδη πιασμένη από τον Παπουτσάκη, επειδή είναι πρόεδρος. Κατά σειρά, ο Θανάσης Αθανασιάδης (Άρης) έλαβε 12 ψήφους, ο Γιάννης Μώραλης (ΟΣΦΠ) 10, ο Γιώργος Χριστοβασίλης (ΠΑΣ Γιάννινα) 9 με τον Θόδωρο Ζαγοράκη να παίρνει 4 και να μένει εκτός. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ «πλήρωσε» την απουσία του από τα ΔΣ της Σούπερ Λίγκας, όσο και από εκείνα της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Εξάλλου, σε καλό δρόμο γίνονται οι συζητήσεις για την τροποποίηση του πειθαρχικού κώδικα, ειδικότερα σε ό,τι έχει να κάνει με το άναμμα καπνογόνων, το οποίο επισύρει πρόστιμο 20.000 ευρώ, όπως επίσης και για τις ρήτρες βίας στη συμφωνία με τον ΟΠΑΠ, με έναν πρόεδρο να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στο τέλος εμείς θα ήμαστε χορηγοί»!

Η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας:

"Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. και της Γ.Σ. της Super League αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

Εγκρίθηκε το αγωνιστικό και τηλεοπτικό πρόγραμμα του Α’ Γύρου του πρωταθλήματος της Super League.

Ο πρόεδρος της Super League κ. Απόστολος Παπουτσάκης ενημέρωσε το Δ.Σ. για την πρόσφατη θεσμική συνάντηση με τον ΓΓΑ κ. Π. Μπιτσαξή και τον Πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Σ. Πιλάβιο. Πάγια θέση της διοργανώτριας αρχής παραμένει η διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 16 ομάδες.

Ο γενικός διευθυντής της Super League υπέβαλλε στον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. την παραίτησή του, η οποία θα τεθεί σε ισχύ στις 31/12/2011, καθώς αποδέχθηκε τη θέση του υπεύθυνου διοργάνωσης διασυλλογικών διοργανώσεων της UEFA.

Στη Γενική Συνέλευση εξελέγησαν ως εκπρόσωποι στην ΕΠΟ οι κ.κ. Α. Αθανασιάδης, Γ. Μώραλης και Γ. Χριστοβασίλης. Ο πρόεδρος της Super League κ. Α. Παπουτσάκης αναλαμβάνει ex officio αντιπρόεδρος της ΕΠΟ.

Σημειώνεται ότι με τη συναίνεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, ο εκπρόσωπος αυτής παρέστη στις σημερινές συνεδριάσεις του Δ.Σ. και της Γ.Σ. του συνεταιρισμού, χωρίς το δικαίωμα ψήφου, προσωρινά, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εκκρεμείς διαδικασίες αναφορικά με τη χορήγηση ή μη πιστοποιητικού από την ΕΕΑ
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x