Δελτία Τύπου

Καθαρότερες παραλίες… η καλύτερή μας!

Πάνω από 14.000 λουόμενοι στήριξαν την πρωτοβουλία της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας συμμετέχοντας στους καθαρισμούς των παραλιών. 161 σακούλες απορριμμάτων είναι ο φετινός απολογισμός του Amstel Eco Bar.

Πάνω από 14.000 λουόμενοι στήριξαν την πρωτοβουλία της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας συμμετέχοντας στους καθαρισμούς των παραλιών. 161 σακούλες απορριμμάτων είναι ο φετινός απολογισμός του Amstel Eco Bar.

Το Amstel Eco Bar υποδέχτηκαν θερμά 14.000 λουόμενοι για τέταρτη συνεχή χρονιά, μεταδίδοντας με επιτυχία το μήνυμα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας για καθαρές παραλίες από την Αττική και την Πάτρα έως τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική. Στη διαδρομή του, που ξεκίνησε από την παραλία του Σχινιά στην Αττική στις 2 Ιουλίου και ολοκληρώθηκε στην παραλία του Ωρωπού στις 24 Ιουλίου, συγκεντρώθηκαν 161 σακούλες απορριμμάτων και μοιράστηκαν περισσότερα από 7.000 τασάκια παραλίας.

Πιο συγκεκριμένα, το πρωτότυπο μπαρ της Amstel ταξίδεψε σε οχτώ (8) πολυσύχναστες παραλίες, προτρέποντας τους λουόμενους να λάβουν μέρος στις δύο δια-δραστικές ενέργειες: τη συλλογή απορριμμάτων από την παραλία και το παιχνίδι γνώσεων, μέσω του οποίου ενημερώθηκαν πάνω σε σημαντικά περιβαλλοντολογικά θέματα. Οι συμμετέχοντες επιβραβεύτηκαν με δροσερά και καλοκαιρινά δώρα, όπως καπελάκια, μπάλες θαλάσσης, ειδικά clips για την πετσέτα και φυσικά, δροσερή μπίρα Amstel και νερό ΙΟΛΗ.

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, κ. Μηνάς Μαυρικάκης, δήλωσε σχετικά: «Είναι σημαντικό για εμάς να βλέπουμε χρόνο με το χρόνο τον κόσμο να ανταποκρίνεται ακόμα με μεγαλύτερο ενθουσιασμό στην προσπάθειά μας για καθαρότερες παραλίες. Αξιολογώντας τα τέσσερα χρόνια επιτυχημένης πορείας, προχωράμε δυναμικά και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με την ίδια όρεξη, καθώς η δράση για το περιβάλλον παραμένει σταθερά… η καλύτερή μας».

Στόχος της περιοδείας του Amstel Eco Bar σε πολυσύχναστες και αγαπημένες παραλίες σε όλη την Ελλάδα είναι η εκπαίδευση, η ευαισθητοποίηση και η αφύπνιση όλων μας για τη διατήρηση καθαρών ακτών, αλλά και την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών, όπως το γυαλί και το αλουμίνιο.

Το Amstel Eco Bar αποτελεί μέρος της εκστρατείας της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Amstel Eco, για καθαρές παραλίες και φροντίδα του περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2008 με εθελοντικούς καθαρισμούς παραλιών από τους εργαζόμενους της εταιρίας και με τη στήριξη της εκστρατείας του Δικτύου Μεσόγειος SOS, «Καθαρίστε τη Μεσόγειο». Η εκστρατεία Amstel Eco, επεκτείνει τις «πράσινες» ενέργειες που ήδη υλοποιεί η Αθηναϊκή Ζυθοποιία στις εγκαταστάσεις της, όπως η χρήση φυσικού αερίου, η ανακύκλωση και ο καθαρισμός των υγρών αποβλήτων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x