Eίναι γνωστό ότι για να πουλήσεις στον ΑΕΚτζή, πρέπει να του προσφέρεις απλόχερα ελπίδα.
Έτσι, με το που φτάσαμε λίγο πριν τον Σεπτέμβριο, ήρθαν να κάνουν την εμφάνιση τους τα σενάρια για τον «λεφτά» που θα πάρει την ΑΕΚ κι έχει βρει και τον πρόεδρο.
Την ίδια στιγμή, βέβαια, η σκληρή πραγματικότητα λέει πως η «Ένωση» ψυχορραγεί οικονομικά -αλλά ο ένας χρηματοδότης έστειλε 150.000 για να… έχει η διοίκηση να πορεύεται.
Για μεταγραφές, βέβαια, ούτε λόγος. Με τόσους που έχουμε διαβάσει όλο το καλοκαίρι από τον «ενωσίτικο» Τύπο, θα πίστευε κανείς ότι έχουμε την οικονομική επιφάνεια της… Τσέλσι.
Αλλά όπως είπαμε, στον ΑΕΚτζή πρέπει να πουλάς παραμυθάκι.
Γράφει ο Κώστας Μιαούλης
Η πραγματικότητα αυτή τη στιγμή λέει πως χρειάζονται μεταγραφές. Επίσης, η πραγματικότητα λέει πως απ’ αυτές τις μεταγραφές που ζήτησε ο Χιμένεθ να γίνουν, η διοίκηση έκανε τελείως διαφορετικά πράγματα -όπως προκύπτει από το εξαιρετικά αναλυτικό ρεπορτάζ στην σελίδα 8 της SPORTDAY σήμερα.
Ο Χιμένεθ είχε ζητήσει έξι συγκεκριμένες μεταγραφές, με δεδομένο πως θα έμενε βέβαια ο Μίτσελ και ο Ντιόπ. Αποκτήθηκε ο ένας από τους δύο στόπερ που ήθελε ο Ισπανός, δεν αποκτήθηκε αριστερό μπακ που επιθυμούσε ο Χιμένεθ για μπακ-απ του Καράμπελα, ούτε καν αριστερό στόπερ που να μπορεί να καλύπτει και αριστερά. Ασφαλώς ο Μίτσελ δεν έμεινε και ασφαλώς αντί για Κίνι ήρθε ο Μπέλεκ -ενώ από τους Ακόστα και Χοσέ Κάρλος ήρθε μόνο ο δεύτερος. Στη συνέχεια ζήτησε εξτρέμ, ενώ όταν είδε ότι του λείπουν τα γκολ, αιτήθηκε έναν σύνθετο χαφ για να παίζει «6» και «8», αλλά κι επιθετικό. Φυσικά ο Βάργκας ήρθε -και πολύ του είναι.
Όπως αποδείχτηκε για τον Ακόστα, τα λεφτά που απαιτούνταν μόνο τρελά δεν ήταν. Η κατάληξη ήταν να γίνουν 13 προσθήκες, με τις 11 να είναι της διοίκησης. Το ερώτημα που γεννάται λοιπόν, πέρα από τι μπορεί να λέω εγώ, ο κάθε συνάδελφος ή ο καθένας για τον προπονητή είναι ένα. Η διοίκηση αυτή, με την συμπεριφορά της, πώς έδειξε ότι τον εμπιστεύεται; Απ’ όσα της ζήτησε, έγιναν τα μισά ως προς τις θέσεις και ελάχιστα πράγματα από πρόσωπα. Αν και όταν αρχίσουν τα στραβά, ασφαλώς και ο προπονητής θα την αδειάσει, αφού θα πει ότι του παρείχαν επιλογές που δεν ήταν δικές του και δεν θα έχουν και άδικο. Ποιος ο λόγος, λοιπόν, να πληρώνεις έναν ακριβό προπονητή, όταν δεν μπορείς -όχι να του πάρεις τους παίκτες που θέλει- αλλά ούτε καν στις θέσεις που επιθυμεί;
ΥΓ: Λένε για τον δημοσιογράφο, πώς «ποτέ δεν θα πρέπει η αλήθεια να του χαλάει μια όμορφη ιστορία». Εδώ και μια εβδομάδα έχει αρχίσει ένα παραμύθι του πόσο καλύτερα παίζει ο Λεονάρντο σαν αλλαγή. Ανατρέχω στο πόσα ματς έπαιξε βασικός ο Λεονάρντο και τι έκανε μέσα στο 2011 και τι να δω;
Ο Λεονάρντο ξεκίνησε βασικός σε όλο τον δεύτερο γύρο μόνο την 20η αγωνιστική στα Πηγάδια και βάζει γκολ. Ξεκίνησε ενδεκάδα στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου στα πλέι-οφ, κέρδισε το πέναλτι και ο ίδιος το μετέτρεψε σε γκολ και βγήκε MVP του αγώνα. Άρχισε και με τον Παναθηναϊκό στο 1-1, όπου σκόραρε από τα αποδυτήρια. Ο Λεονάρντο στον περσινό πρώτο γύρο όντως δεν πήγαινε καλά –ξεκινώντας, όμως, σε μια ομάδα που γενικά πελαγοδρομούσε. Αυτό που ξέρω, όμως, είναι ότι ειδικά στα πλέι-οφ δεν έπρεπε να ξαναβγεί από την ενδεκάδα. Σε μια ΑΕΚ που το καλοκαίρι αποψιλώθηκε, όμως, και δεν έχει παίκτη να μεταφέρει λίγο γρήγορα τη μπάλα, είναι προτιμότερο να έρχεται από τον πάγκο;
ΥΓ1: Γνώριζα μέχρι τώρα, πως διπλές παίζουμε στο ΠΡΟΠΟ, αλλά και στο στοίχημα. Αλλά ναι, υπάρχουν και στη δημοσιογραφία. Το είδα και λέω να το εφαρμόσω κι εγώ για να μην αφήνω κανέναν δυσαρεστημένο. Έτσι, τη μια εβδομάδα ο Λεονάρντο πρέπει να ξεκινάει αν το σύστημα είναι το 4-2-3-1, αλλά μετά τη ρεβάνς, δικαιώθηκε ο Χιμένεθ για τον Λεονάρντο που τον έβαλε αλλαγή και στα δύο παιχνίδια, γιατί… άλλαξε τη ροή του ματς με το μεγαθήριο της Γεωργίας. Δηλαδή έπρεπε στο ένα ματς να δούμε 55’ λεπτά απελπισίας και στο δεύτερο να δούμε το χάρο με τα μάτια μας για να… δικαιωθεί ο προπονητής. Μάλιστα…
YΓ2: Ο Μίτσελ θα έρθει να… εκτεθούμε ή θα περιμένουμε για κάποια άλλη μεταγραφική περίοδο;
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.