Stoiximan Super League

Κέρκυρα – Παναθηναϊκός 0-2 (Τελικό)

Με 2-0 επικράτησε ο Παναθηναϊκός της Κέρκυρας στο πλάισο της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Ο Λέτο άνοιξε το σκορ στο 62', ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Νίνης στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Με 2-0 επικράτησε ο Παναθηναϊκός της Κέρκυρας στο πλάισο της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Ο Λέτο άνοιξε το σκορ στο 62', ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Νίνης στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Με εκπλήξεις παρατάσσει την ομάδα του ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Οι Λέτο, Κατσουράνης και Νίνης που τόσα περιμένει απο αυτούς, είναι στον πάγκο. Θέση στο αρχικό σχήμα για τους Καραγκούνη, Κλέιτον και Ζεκά.

Με το αγαπημένο 4-3-3 του προπονητή του θα αγωνιστεί και πάλι ο Παναθηναϊκός. Κάτω από τα δοκάρια κάθεται ο Κοτσόλης. Απο δεξιά προς τα αριστερά, η αμυντική διάταξη θα αποτελείται απο τους Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Ιωαννίδη. Μοναδικός αμυντικός μέσος θα είναι ο Βιτόλο που μπροστά του θα έχει τους Καραγκούνη και Ζεκά. Στην τριπλέτα της επίθεσης, ο Τοτσέ θα είναι στην κορυφή, ο Κλέιτον δεξιά και ο Κουίνσι αριστερά.

Δείτε live την εξέλιξη του αγώνα στο www.sport-fm.gr.



90'+3' Λήξη της αναμέτρησης

90+ 2’ Γκοοολ για τον Παναθηναϊκό. Ο Αναστασόπουλος πάει να απομακρύνει από την περιοχή του. Ο Νίνης κυνηγάει τη φάση και η μπάλα κοντράρει πάνω του και καταλήγει στα δίχτυα, με την εκπνοή της αναμέτρησης.
Τρία λεπτά θα είναι οι καθυστερήσεις.

89’ Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Μαυρίας στη θέση του Κουίνσι.

85’ Κίτρινη κάρτα στον Βύντρα

83’ Κούρσα του Καλαντζή από τη δεξιά πτέρυγα
με τον Ιωαννίδη να μην μπορεί να τον σταματήσει. Ο Έλληνας επιθετικός γυρίζει τη μπάλα στον Μετίν, με το σουτ του τελευταίου να καταλήγει ψηλά άουτ.

81’ Ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο Νίνης μεταβιβάζει στον Τοτσέ, με το σουτ του τελευταίου να μπλοκάρει ο Αναστασόπουλος.

78’ Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Νίνης στη θέση του Καραγκούνη.

75’ Δυνατό σουτ του Λόβιν έξω από τη περιοχή , λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κοτσόλη.

74’ Κίτρινη κάρτα
στον Τουμέρ Μετίν για μαρκάρισμα πάνω στον Καραγκούνη

72' Πολύ δυνατό το σουτ του Ζεκα με το αριστερό, απέκρουσε ο Αναστασόπουλος με υπερπροσπάθεια.

71’ Αλλαγή για την Κέρκυρα. Ο Μπάρκογλου στη θέση του Μαζνόφ.

67’ Ο Κουίνσι σούταρε απο πλεονεκτική θέση, αλλά δεν ήταν καλό το σουτ που δοκίμασε.

62’ Ο Λέτο εκτελεί το πέναλτι εύστοχα, Κέρκυρα – Παναθηναϊκός 0-1.

61’ Πέναλτι για τον Παναθηναϊκό. Το κέρδισε ο Ζεκά από τον Οσμάν που του τράβηξε την φανέλα. Ο αμυντικός της Κέρκυρας πήρε και την κίτρινη κάρτα.


60’ Αλλαγή για την Κέρκυρα. Ο Μετίν στην θέση του Λαμπρόπουλου

56’ Σε μεγάλη μέρα ο Αναστασόπουλος. Ο Ζεκά σέντραρε με τους αμυντικούς της Κέρκυρας να διώχνουν, η μπάλα στρώθηκε στον Καραγκούνη ο οποίος σούταρε δυνατά με τον τερματοφύλακα της Κέρκυρας να διατηρείται ζεστός και να διώχνει την μπάλα και τον κίνδυνο…

54’ Αλλαγή για την Κέρκυρα. Ο Ιωάννου αφήνει την θέση του στον Αγρίτη.

53’ Ατομική προσπάθεια του Λέτο, ο οποίος σούταρε έξω από την περιοχή αλλά ο Αναστασόπουλος ήταν και πάλι σε ετοιμότητα.

48’ Ο Λέτο πήρε την μπάλα απο πάσα του Καραγκούνη από πλάγια αριστερά μέσα στην περιοχή, αλλά έκανε λάθος πάσα προς τον Τοτσέ που ήταν ελεύθερος, χάνοντας έτσι μια καλή ευκαιρία για να σκοράρει ο Παναθηναϊκός

47’ Πρώτο σουτ στο δεύτερο ημίχρονο για την Κέρκυρα. Το έκανε ο Μαζνόφ από καλή θέση, αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα και απομακρύνθηκε.

46' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Λέτο πέρασε στη θέση του Κλέιτον.

Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου

45+1 Λήξη του ημιχρόνου

45’ Σέντρα του Βύντρα, κεφαλιά πάσα του Κλέιτον προς τον Τοτσέ, ο οποίος στην κίνηση ακούμπησε την μπάλα λίγο πιο αδύναμα από ότι ήθελε για να σκοράρει αφού ο Αναστασόπουλος πρόλαβε και μπλόκαρε την μπάλα.

41' Καλή η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λόβιν, έδιωξε ωραία σε κόρνερ ο Κοτσόλης.

40’ Κίτρινη κάρτα για τον Καραγκούνη

31’ Ωραία ενέργεια του Κουίνσι, ο οποίος δέχτηκε την μπάλα με πλάτη αλλά το κοντρόλ που έκανε προς τα εμπρός, του άνοιξε το χώρο, εξαπέλυσε ένα δυνατό συρτό σουτ αλλά με υπερπροσπάθεια ο Αναστασόπουλος έδιωξε την μπάλα.

27’ Ο ρυθμός του αγώνα έχει πέσει. Ισορροπημένο μέχρι στιγμής το παιχνίδι, καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων στοβν αγωνιστικό χώρο. Αρκετά λάθη στο κέντρο και από τις δύο ομάδες.

18’ Σουτ του Κλέιτον, έξι μέτρα έξω από την περιοχή, αρκετά άουτ κι αυτό…

17’ Σουτ του Λαμπρόπουλου, πολύ ψηλά, άουτ, δεν ανησύχησε τον Κοτσόλη.

15' Απαντάει στις ευκαιρίες ο Παναθηναϊκός. Ο Ιωαννίδης σέντραρε πολύ όμορφα, οι αμυντικόι της Κέρκυρας μπερδεύτηκαν με την μπάλα να στρώνεται στον Τοτσέ, που καθυστέρησε χαρακτηριστικά να σουτάρει. Όταν το έκανε, το έκανε και άσχημα, στέλνοντας την μπάλα πολύ ψηλά άουτ, χάνοντας μια πολύ καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

13’ Μεγάλη ευκαιρία για την Κέρκυρα. Ο Γκουστάβο πέρασε τον Ιωαννίδη έβγαλε την παράλληλη σέντρα αλλά ο Βύντρα έδιωξε τελευταία στιγμη προ του Ιωάννου.

10’ Χωρίς φάση ακόμη το παιχνίδι, με αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα σε έναν κακό -για την περίοδο- αγωνιστικό χώρο. Οι δύο ομάδες αμύνονται καλά, αλλά δεν κάνουν το ίδιο όταν στις επιθέσεις τους φτάνουν έξω απο την μεγάλη περιοχή.

5’ Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά στο παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους.

Έναρξη του παιχνιδιού.



Κέρκυρα(Μπάντοβιτς): Αναστασόπουλος, Γκουστάβο, Βενέτης, Βέντσελ, Κοντοδήμος, Λαμπρόπουλος(60'Μετίν), Οσμάν, Λόβιν, Ιωάννου(54' Αγρίτης), Καλατζής, Μαζνόφ(71' Μπάρκογλου)

Στον πάγκο: Γκαλίνοβιτς, Ζιάμπαρης, Χάμπλ, Μπουκουβάλας, Γιάντσης

Παναθηναϊκός(Φερέιρα): Κοτσόλης, Ιωαννίδης, Βύντρα, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Βιτόλο, Καραγκούνης, Κλέιτον(46' Λέτο), Ζεκά, Κουίνσι, Τοτσέ.

Στον πάγκο: Νίνης, Κατσουράνης, Πετρόπουλος, Καρνέζης, Σαριέγκι, Μαυρίας



Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Επιθετικά και με στόχο το γρήγορο γκολ που θα του αφαιρέσει το άγχος που υπάρχει στην ομάδα, θα αγωνιστεί το «τριφύλλι», απέναντι σε μια ομάδα, της οποίας η έδρα τον δυσκολεύει απίστευτα. Στις τρεις προηγούμενες μονομαχίες, ο Παναθηναϊκός έχει μια νίκη και δύο ήττες.

Η προϊστορία των δύο ομάδων στην έδρα των Φαιάκων:
2004-05 2-0
2006-07 3-1
2010-11 0-2

Με κόσμο στις κερκίδες αλλά μάλλον χωρίς διακριτικά, θα αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας στην Κέρκυρα. Οι εκδρομές απαγορεύονται και για τον λόγο αυτό, η ΠΑΕ εξέδωσε και ανακοίνωση που τονίζει πως αν βρεθούν μεμονωμένοι οπαδοί του «τριφυλλιού» στις εξέδρες του Δημοτικού Σταδίου, να γίνει χωρίς κανένα διακριτικό.

Πέντε νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες έχει ο Παναθηναϊκός στις πρεμιέρες του πρωταθλήματος την τελευταία δεκαετία. Εκτός έδρας, έχει αγωνιστεί τις τρεις από τις δέκα φορές έχοντας δύο νίκες και μία ισοπαλία.

Αναλυτικά, οι πρεμιέρες του Παναθηναϊκού στο ελληνικό πρωτάθλημα την τελευταία δεκαετία:
2010-11 ΠAO - Ξάνθη 1-1
2009-10 Εργοτέλης - ΠAO 0-3
2008-09 ΑΕΚ - ΠAO 2-1
2007-08 ΠAO-ΟΣΦΠ 0-0
2006-07 Αιγάλεω - ΠΑΟ 1-4
2005-06 ΠΑΟ-ΟΣΦΠ 0-2
2004-05 ΠΑΟ - Ιωνικός 3-0
2003-04 ΠΑΟ - Ξάνθη 1-0
2002-03 ΠΑΟΚ - ΠΑΟ 4-1
2001-02 Πανιώνιος - ΠΑΟ 2-2

Επιμέλεια: Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x