Stoiximan Super League

ΟΦΗ 2011/2012

Δύο χρόνια ήταν πολλά. Σούπερ Λίγκα χωρίς ΟΦΗ ήταν σαν φαγητό χωρίς αλάτι. Μόνο που η επιστροφή των Κρητικών στα «σαλόνια» πέρασε από σαράντα κύματα. Διοίκηση, προπονητής, παίκτες αλλά και ο κόσμος του ΟΦΗ έδωσαν σκληρή μάχη τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου για να ξαναδούν μία από τις ιστορικότερες ομάδες της επαρχίας να επανέρχεται στην πρώτη τη τάξει ποδοσφαιρική κατηγορία.

Δύο χρόνια ήταν πολλά. Σούπερ Λίγκα χωρίς ΟΦΗ ήταν σαν φαγητό χωρίς αλάτι. Μόνο που η επιστροφή των Κρητικών στα «σαλόνια» πέρασε από σαράντα κύματα. Διοίκηση, προπονητής, παίκτες αλλά και ο κόσμος του ΟΦΗ έδωσαν σκληρή μάχη τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου για να ξαναδούν μία από τις ιστορικότερες ομάδες της επαρχίας να επανέρχεται στην πρώτη τη τάξει ποδοσφαιρική κατηγορία.

Ας τα πιάσουμε τα πράγματα όμως από την αρχή.

Λίγο πριν τελειώσει το πρωτάθλημα της Football League, ο ΟΦΗ μπήκε σε μπελάδες. Όντας τρίτος στη βαθμολογία, περίμενε τα play off της ανόδου στην Super League αλλά κάπου εκεί η ΕΠΟ έκανε κάτι αναμενόμενο. Δεν έδωσε αδειοδότηση στην κρητική ομάδα. Ο πρόεδρος, Νίκος Μαχλάς ζήτησε την επανεξέταση του φακέλου στην δευτεροβάθμια επιτροπή αλλά το αίτημα απορρίφθηκε και μαύρα σύννεφα απλώνονταν πάνω από την Κρήτη. Η διοίκηση δεν τα παράτησε και επανήλθε, ζητώντας και πάλι επανεξέταση του φακέλου από την εκτελεστική γραμματεία της ΕΠΟ αλλά για τρίτη φορά δεν έγινε δεκτή η αίτηση.

Τότε, οι Ηρακλειώτες προσέφυγαν στα πολιτικά δικαστήρια, καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα λόγω της κακής σύνθεσης της δευτεροβάθμιας επιτροπής αδειοδοτήσεων και ο ΟΦΗ πήρε προσωρινή διαταγή να μην διεξαχθούν τα play off της Football League. Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων θα γινόταν στις 7 Ιουλίου. Μέχρι τότε όλα ήταν στον «αέρα». Οι φίλοι του ΟΦΗ θέλοντας να διαμαρτυρηθούν και να στηρίξουν τον αγώνα της διοίκησης για την τελική δικαίωση της αγαπημένης τους ομάδας οργάνωναν συλλαλητήρια, στα οποία η οργή και η αγανάκτηση ξεχείλιζε.

Ώσπου, ήρθαν στην Ελλάδα ο Τζιάνι Ινφαντίνο, εκπρόσωπος της UEFA, και η Έβα Πάσκιε, εκπρόσωπος της FIFA,οι οποίοι συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτσαξή και βγήκε η χαρμόσυνη είδηση για τον ΟΦΗ. Η κατάσταση ανατράπηκε, καταργήθηκαν τα κριτήρια αδειοδότησης στην Football League και οι Κρητικοί δικαιώθηκαν. Ο ΟΦΗ προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, το οποίο αποφάσισε την επανεξέταση του φακέλου και αναίρεσε τα ασφαλιστικά μέτρα, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν επιτέλους τα play off.

Οι Κρητικοί πανηγύρισαν την επιστροφή τους στην Σούπερ Λίγκα την 1η Αυγούστου, παίζοντας τα πιο «καυτά» ματς της χρονιάς. Καυτά λόγω της ζέστης και του καύσωνα που επικρατούσε στην Αθήνα, συνθήκες όμως που δεν πτόησαν τους ποδοσφαιριστές του Νίκου Αναστόπουλου που πήραν την πρώτη θέση στο μίνι πρωτάθλημα ανόδου, αντιμετωπίζοντας τον Λεβαδειακό, την Δόξα Δράμας και τον Διαγόρα.

Ο «Αναστό» και οι ποδοσφαιριστές του δεν κατάλαβαν το πότε πανηγύριζαν την επιστροφή τους στα «σαλόνια» και πότε έπρεπε να κάνουν προετοιμασία για μία δύσκολη σεζόν στην Σούπερ Λίγκα. Η προετοιμασία των Κρητικών ξεκίνησε στις 8 Αυγούστου και με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν όσον αφορά τις μεταγραφικές υποθέσεις.

Στο πρώτο φιλικό, μπορεί ο ΟΦΗ να επικράτησε 2-1 του Απόλλωνα αλλά φάνηκε η κούραση από τα σημαντικά ματς που έδωσε η ομάδα, κατακαλόκαιρο. Στο πιο δυνατό τεστ ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, κόντρα στον Παναιτωλικό έχασε 3-0. Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας, αρκετοί ήταν οι ποδοσφαιριστές που πέρναγαν από το μικροσκόπιο του Νίκου Αναστόπουλου αλλά μόνο ο αριστερός μπακ χαφ, Βάντο, έπεισε. Ο Βραζιλιάνος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους Κρητικούς και έγινε η τρίτη επίσημη μεταγραφή αφού η πρώτη ήταν αυτή του έμπειρου τερματοφύλακα Ρόι Κάρολ και η δεύτερη εκείνη του Στάθη Ταυλαρίδη.

Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά τους Κρητικούς για μεταγραφές αλλά φαίνεται πως τελευταία στιγμή έχουν την δυνατότητα να κάνουν το μπαμ. Οι «Ομιλήτες» έχουν έρθει σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό για τον δανεισμό του Σουμπίνιο και έχουν το «οκ» να συζητήσουν με τους Κάταϊ και Νέμεθ. Δύο ποδοσφαιριστές που θα ενισχύσουν αρκετά το ρόστερ της ομάδας. Επίσης, ο Σενεγαλέζος, Μακέτε Ντίοπ που κάνει προπονήσεις με την ομάδα το τελευταίο διάστημα έχει αφήσει καλές εντυπώσεις και πιθανότατα θα αποκτηθεί.

Στόχος; Η παραμονή αρχικά. Και όχι επειδή ο ΟΦΗ είναι καμιά κακή ομάδα αλλά αυτό το «καυτό» καλοκαίρι που πέρασε, μπορεί να την επηρεάσει. Σημαντικός αρωγός στην προσπάθεια των ποδοσφαιριστών θα είναι ο κόσμος του που αναμένεται να κάνει πραγματικό καμίνι το «Γεντί Κουλέ».

Το πάρε-δώσε:

Ήρθαν: Κάρολ (ελεύθερος από Οντένσε), Ταυλαρίδης (ελεύθερος από Λάρισα), Βάντο

Έφυγαν: Αγρίτης, Κιάσσος, Μπερτίν, Κασμερίδης, Μπαρτζώκας, Σταυρακάκης, Τάντιτς, Βλόνταρτσικ


Μιχάλης Ηλιού

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x