Europa League

Μακάμπι-Παναθηναϊκός 3-0 (Τελικό)

Βαριά ήττα για τον Παναθηναϊκό. Οι "πράσινοι" ύστερα από μια τραγική εμφάνιση, κυρίως στο δεύτερο μέρος του αγώνα, έχασε από την Μακάμπι με 3-0 στο πλαίσιο των play off του Europa League στο Μπλούμφιλντ του Ισραήλ. Παρακολουθήστε live από το www.sport-fm.gr την εξέλιξη του αγώνα.

Βαριά ήττα για τον Παναθηναϊκό. Οι "πράσινοι" ύστερα από μια τραγική εμφάνιση, κυρίως στο δεύτερο μέρος του αγώνα, έχασε από την Μακάμπι με 3-0 στο πλαίσιο των play off του Europa League στο Μπλούμφιλντ του Ισραήλ.

Οι 539 μέρες που έχει να κερδίσει σε ευρωπαϊκό παιχνίδι το «τριφύλλι» είναι πάρα πολλές, με τα λεφτά που θα λάβει(5 εκ.€) από την συμμετοχή του στους ομίλους εάν περάσει τους Ισραηλινούς, να είναι αρκετά σημαντικά.

Παρακολουθήστε live από το www.sport-fm.gr την εξέλιξη του αγώνα.



Λήξη της αναμέτρησης.

90' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΑΜΠΙ! Ο Κολαούτι μπαίνει στην περιοχή, πασάρει στον Ατάρ που είναι αφύλαχτος από τον Σπυρόπουλο και εύκολα σαν σε προπόνηση σούταρε εύστοχα, κάνοντας το 3-0.

80' Γκολ που ακυρώθηκε για τον Παναθηναϊκό! Γέμισμα του Λέτο, ο Τοτσέ κάνει την προβολή, ο Χάιμοφ δεν καταφέρνει να μπλοκάρει την μπάλα και όπως φάνηκε από το ριπλέι, στην δεύτερη προσπάθεια να αγκαλιάσει την μπάλα, εκείνη είχε περάσει την γραμμή. Ο Μπράαμχαρ φαίνεται να ακυρώνει ένα κανονικό γκολ για τους "πράσινους".

79' Καλή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να μειώσει. Ωραία σέντρα του Λέτο από αριστερά, κεφαλιά του Τοτσέ, ο τερματοφύλακας της Μακάμπι διώχνει σε κόρνερ.

71' Αλλαγή για την Μακάμπι. Ο Κεχάτ στη θέση του Κονατέ.

68' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Ζεκά μπήκε στη θέση του Σιμάο.

67' Γκολ για την Μακάμπι και 2-0 απο το εύστοχο πέναλτι του Ατάρ.

66' Πέναλτι για την Μακάμπι. Ο Καντέ έκανε χέρι στην προσπάθεια του να διώξει και δέχτηκε την κίτρινη κάρτα.

65' Γέμισμα του Λέτο, κεφαλιά του Τοτσέ, αρκετά ψηλά η μπάλα. Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να αντδιράσει και έχει δώσει χώρο.

60' Γκολ για την Μακάμπι. Ο Κονατέ εκμεταλλέυτηκε τα συνεχόμενα λάθη των αμυντικών του Παναθηναϊκού οι οποίοι δεν έδιωξαν την μπάλα, και ο Σενεγαλέζος με διπλή προσπάθεια κέρδισε τον Τζόρβα. Μακάμπι Τελ Αβίβ- Παναθηναϊκός 1-0.

58' Ο Λογκάσι δοκιμάζει ξανά απο αρκετά μακριά αλλά δεν βρίσεκι στόχο.

57' Κίτρινη κάρτα για τον Τοτσέ, ο οποίος έκανε σκληρό τάκλιν στον αντίπαλό του.

55' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Βιτόλο πέρασε στη θέση του Νίνη.

53' Αλλαγή για την Μακάμπι. Στη θέση του Ντάχαν ο Μεντουντζανίν.

52' Οι Ισραηλινοί έχουν την κατοχή, χωρίς να πιέζουν πολύ τν Παναθηναϊκο, ο οποίος δείχνει δείγματα ομάδ;ας που θέλει να χτυπήσει στην αντεπίθεση.

48' Ο Λογκάσι δοκίμασε το ποδι του έξω από την μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

46' Αλλαγή για την Μακάμπι. Ο Κολαούτι περνάει στη θέση του Νταμπούρ.

Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Λήξη του πρώτου ημιχρόνου, Μακάμπι- Παναθηναϊκός 0-0.

45' Μεγάλη ενέργεια από τον Κουίνσι ο οποίος απέφυγε τέσσερις(!) αντιπάλους του, έφτασε μέχρι την περιοχή, αλλά το δυνατό συρτό σουτ που δοκίμασε απέκρουσε με υπερένταση ο Χάιμοφ σε κόρνερ.

43' Αστοχο σουτ του Μίκχα απο δύσκολη θέση, δεν ανησύχησε τον Τζόρβα ο οποίος έπεσε στην πορεία της μπάλας.

41' Άλλη μια φορά ήταν αμαρκάριστος στα δεξιά της άμυνας ο Κονατέ, ο οποίος σούταρε αλλά η μπάλα βρήκε στο πόδι του Βύντρα και κατέληξε σε κόρνερ.

31' Ο Ντάχαν σουταρε... χλιαρά απο καλή θέση αλλά ο Τζόρβας δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα.

23' Ο Νταχάν ταλαιπωρεί την άμυνα του Παναθηναϊκού από τα αριστερά και με μια σέντρα βρίσκει αμαρκάριστο τον Κονατέ στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟ, αλλά το πλασέ του τελευταίου έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Τζόρβας.

21' Νέο τετ-α-τετ χαμένο για τον Παναθην αϊκό. Ο Κουίνσι κέρδισε την μπλα και έφυγε πολύ γρήγορα μπροστά, έβγαλε μόνο του με κάθετη πάσα τον Τοτσε ο οπο΄πιος πλάσαρε άουτ απο πολύ πλεονεκτική θέση...

20' Δοκάρι για την Μακάμπι. Ο Ατάρ σούταρε η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Σπυρόπουλου αλλάζοντας πορεία και χτύπησε την δοκό του Τζόρβα ο οποίος ήταν ανήμπορος να αντιδράσει.

15' Συμπληρώθηκε το πρώτο τέταρτο του παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό να είναι ελαφρώς καλύτερος απο την αντίπαλό του. Πολύ κινητικός, για άλλη μια φορά ο Λέτο.

8' Δυνατό σουτ του Κονατέ, δεν ανησύχησε ο Τζόρβας.

5' Ακυρωμένο γκολ για τον Παναθηναϊκό. Ο Τοτσέ πήρε την κάθετη του Λέτο και πλάσαρε εύστοχα αλλά εάν ήταν οφσάιντ, ήταν οριακά...

3’ Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο Λέτο κέρδισε την μπάλα στο κέντρο και με κάθετη βρήκε τον Κουίνσι ο οποίος βγήκε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα της Μακάμπι, με το πλασέ του να περνάει ελάχιστα έξω απο το αριστερό δοκάρι

Έναρξη της αναμέτρησης



Μακάμπι(Ιβανίρ): Χάιμοφ, Νιβάλντο, Νταμπούρ(46' Κολαούτι), Μίκα, Ατάρ, Παβίτσεβιτς, Κονατέ(71' Κεχάτ), Γιεϊνί, Λογκάσι, Ντάχαν(53' Μεντοντζανιν), Βερέντ

Στον πάγκο: Λέβι, Σάμπαν, Κοέν, Ζιζόφ

Παναθηναϊκός(Φερέιρα):Τζόρβας, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σπυρόπουλος, Σιμάο(68' Ζεκά), Κατσουράνης, Νίνης(55'Βιτόλο), Κουίνσι, Λέτο, Τοτσέ

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Σεϊταρίδης, Σαριέγκι, Καραγκούνης, Κλέιτον

Διαιτητής: Έρικ Μπράαμχαρ (Ολλανδία)
Γήπεδο: Μπλούμφιλντ



- Μία φορά έχει αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός ομάδα από το Ισραήλ και το αποτέλεσμα ήταν νικηφόρο. Το 2006 στο πλαίσιο των ομίλων του Europa League είχε αγωνιστεί με την Χαποέλ Τελ Αβίβ, κερδίζοντας με 2-0 (μονοί αγώνες) στο ΟΑΚΑ. Σήμερα, το «τριφύλλι» σε ίδια διοργάνωση με ομάδα από την ίδια πόλη και χώρα και θέληση για την διατήρηση της… μίνι παράδοσης θα κατέβει με στόχο το «διπλό».

- 539 ημέρες έχει να κερδίσει ο Παναθηναϊκός σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Τελευταία φορά που πήρε το «ροζ» φύλλο αγώνα ήταν στις 25 Φεβρουαρίου του 2010 στην επική επικράτηση-πρόκριση επί της Ρόμα με 3-2 στο Ολίμπικο.

- Η Μακάμπι Τελ Αβίβ από την άλλη, θέλει κι αυτή να συνεχίσει την παράδοσή της αφού έχει αποκλείσει κάθε ελληνική ομάδα που έχει βρει στο δρόμο της. Τόσο τον ΠΑΟΚ (με την ιστορία του τιμωρημένου Λουκά Λιάσου) την περίοδο 2004-2005, όσο και τον Ολυμπιακό την περσινή χρονιά.

- 13 παιχνίδια έχουν γίνει με αντίπαλες ομάδες από την Ελλάδα και το Ισραήλ. Οι ελληνικές ομάδες μετρούν επτά νίκες, έναντι τεσσάρων των Ισραηλινών την ώρα που μόλις δύο παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Τα συνολικά τέρματα είναι 26-16 υπέρ των συλλόγων της χώρας μας.

Αναλυτικά η προϊστορία μεταξύ των ομάδων των δύο χωρών.

1994-95 UC Προκρ. Άρης- Χαπ. Σίβα 3-1
1994-95 UC Προκρ. Χαπ. Σίβα- Άρης 1-2
2000-01 UC 1ος ΠΑΟΚ-Μπέιταρ Ι. 3-1
2000-01 UC 1ος Μπέιταρ Ι-ΠΑΟΚ 3-3
2002-03 CL Όμιλοι Μ. Χάιφα- ΟΣΦΠ 3-0
2002-03 CL Όμιλοι ΟΣΦΠ- Μ. Χάιφα 3-3
2002-03 UC 16 ΑΕΚ - Μ. Χάιφα 4-0
2002-03 UC 16 Μ. Χάιφα- ΑΕΚ 1-4
2004-05 CL Προκρ. ΠΑΟΚ-Μ.Τελ Αβίβ (0-3)
2004-05 CL Προκρ. Μ.Τελ Αβίβ-ΠΑΟΚ 1-0
2006-07 UC Όμιλοι ΠΑΟ-Χ. Τελ Αβίβ 2-0
2010-11 EL Προκρ. ΟΣΦΠ-Μ.Τελ Αβίβ 2-1
2010-11 EL Προκρ. Μ.Τελ Αβίβ-ΟΣΦΠ 1-0

Επιμέλεια: Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x