Δελτία Τύπου

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε θέση… σέντερ φορ

Αυτή την Κυριακή ξεκινάει στο Παρίσι το 9ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων. Μια σπουδαία ποδοσφαιρική και κοινωνική διοργάνωση που διεξάγεται με την υποστήριξη και της ΟΥΕΦΑ.

Αυτή την Κυριακή ξεκινάει στο Παρίσι το 9ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων. Μια σπουδαία ποδοσφαιρική και κοινωνική διοργάνωση που διεξάγεται με την υποστήριξη και της ΟΥΕΦΑ.

Εκεί, για έκτη συνεχόμενη χρονιά θα βρίσκεται η ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα αστέγων. Μια ομάδα με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας (οι περισσότεροι παίκτες είναι μεταξύ 18 και 23 χρόνων), αλλά υψηλούς στόχους και όνειρα. Στόχοι που, ασφαλώς, ξεφεύγουν από τον ποδοσφαιρικό ορίζοντα και αφορούν ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
Μια ποδοσφαιρική ομάδα για να λειτουργήσει αποτελεσματικά, πέρα από το ταλέντο, απαιτείται –μεταξύ άλλων- συνέπεια στις αρχές τις ομάδας, πνεύμα συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξη.

Όλα αυτά τα στοιχεία συνυπάρχουν και μάλιστα έντονα στην εθνική ομάδα αστέγων. Συνυπάρχουν εντός και ενισχύονται από «έξωθεν δυνάμεις» που βρίσκονται σταθερά στο πλευρό των παικτών, αλλά και συνολικά της πρωτοβουλίας «Γκολ στη Φτώχεια».

Μια τέτοια «δύναμη» είναι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Η τράπεζα -για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά- είναι ο κύριος υποστηρικτής της εθνικής ομάδας αστέγων. Αρωγός, συμπαίκτης και φανατικός οπαδός της μεγάλης παρέας των παιδιών όλων των ηλικιών που δίνουν τον δύσκολο αγώνα κόντρα στον κοινωνικό αποκλεισμό, ενάντια στην ανέχεια. Που αγωνίζονται για να κερδίζουν μια αξιοπρεπή, καλύτερη ζωή. Που δίνουν αγώνα ζωής.

Οι τράπεζες -όπως και όλοι οι οργανισμοί- δεν είναι απρόσωπες και αφηρημένες έννοιες. Είναι οι άνθρωποι που τις πλαισιώνουν και τις λειτουργούν.

Στον αγώνα της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια» ενάντια σε κάθε μορφή κοινωνικού αποκλεισμού, οι άνθρωποι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, συμμετέχουν ενεργά και μάλιστα από θέση… σέντερ φορ. Βάζουν γκολ και –μαζί με όλους εμάς- όχι απλώς πιστεύουν αλλά μάχονται από την πρώτη γραμμή ώστε κάποιοι συνάνθρωποί μας να «πιάσουν» το ταπεινό όνειρο μιας αξιοπρεπούς ζωής.

Η εθνική ομάδα αστέγων αναχωρεί σήμερα (Παρασκευή 19 Αυγούστου) για το Παρίσι και το 9ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων.

*Για περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της ομάδας και της πρωτοβουλίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν ένα «κλικ» στην ιστοσελίδα www.streetpaper.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οπτικό υλικό:

Τ: 210 3302615, 6942 768470
Ε: chrisalef@gmail. com, thestreetpaper@gmail.com
Ι: www.streetpaper.gr, www.homelessworldcup.org
Facebook: ελληνική ομάδα αστέγων
Τ: www.twitter.com/homelessteam

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x