Stoiximan Super League

Έρχεται…

Θέμα ημερών φαίνεται να είναι η μετακόμιση του Αντρέ Κάστρο από την Πόρτο στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» ενημέρωσαν τους «δράκους» ότι θα ενεργοποιήσουν την προφορική συμφωνία τους και ο 24χρονος χαφ θα «κλείσει» μέχρι το Σαββατοκύριακο στο «τριφύλλι». Βιτόλο και Κουίνσι βασικούς για την αναμέτρηση με την Μακάμπι Τελ Αβίβ ετοιμάζει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι περιπτώσεις των αποχωρήσεων.

Θέμα ημερών φαίνεται να είναι η μετακόμιση του Αντρέ Κάστρο από την Πόρτο στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» ενημέρωσαν τους «δράκους» ότι θα ενεργοποιήσουν την προφορική συμφωνία τους και ο 24χρονος χαφ θα «κλείσει» μέχρι το Σαββατοκύριακο στο «τριφύλλι».

Η αναμενόμενη αποχώρηση του Νταμιέν Πλεσί ανοίγει οριστικά το δρόμο της απόκτησης του Αντρέ Κάστρο από την Πόρτο. Ο Πορτογάλος μέσος περίμενε υπομονετικά όλον αυτόν τον καιρό να βρουν την άκρη στον Παναθηναϊκό, αφού ξέρει ότι ο Φερέιρα τον υπολογίζει για βασικό στο 4-3-3 που χρησιμοποιεί. Ο διεθνής χαφ θα αγωνιστεί με την εθνική Πορτογαλίας στο φιλικό της Τετάρτης με το Λουξεμβούργο και μετά θα έρθει στην Αθήνα για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του. Ο 24χρονος μέσος θα αποκτηθεί, όπως όλα δείχνουν, ως δανεικός για έναν χρόνο και είναι πολύ πιθανό να μπει οψιόν για την αγορά του, για το επόμενο καλοκαίρι, που θα είναι ωστόσο αρκετά υψηλή.

Αν ολοκληρωθεί του Κάστρο μέσα στις επόμενες ημέρες, τότε θα μπει στη λίστα του Παναθηναϊκού για τα δύο ματς με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο πλαίσιο των πλέι οφ του Europa League. Το πιθανότερο σενάριο βέβαια είναι να χρησιμοποιηθεί στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ, αφού παρά το γεγονός ότι είναι έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης, δεν θα έχει κάνει αρκετές προπονήσεις με το «τριφύλλι».

Με Βιτόλο-Κουίνσι βασικούς

Αντίθετα με τον Κάστρο, βασικοί στην πρώτη αναμέτρηση με τους Ισραηλινούς αναμένεται να χρησιμοποιηθούν οι Βιτόλο και Κουίνσι, οι οποίοι έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ από πλευράς φυσικής κατάστασης. Ο Ισπανός μέσος κάνει ειδικές ασκήσεις ενδυνάμωσης για το πόδι του και θα πάρει τη θέση του Σιμάο, ενώ ο Γκανέζος χαφ, ο οποίος γυμνάζεται κανονικά, θα ξεκινήσει στο δεξί άκρο της επίθεσης αντί του Μαρίνου. Με τον τρόπο αυτό, ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει μεγαλύτερη ταχύτητα μπροστά, ενώ πέραν του Λέτο θα μπορεί να απειλήσει και από τα δεξιά και να μην είναι προβλέψιμος.

Όσον αφορά τον Ζεκά, έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στον τετρακέφαλο και γυμνάζεται κανονικά, αλλά πολύ δύσκολα θα ξεκινήσει κόντρα στη Μακάμπι αφού έχουν προβάδισμα οι Κατσουράνης και Νίνης στα χαφ, ενώ ο Λέτο στα αριστερά… δεν βγαίνει. Το σχήμα που σκέφτεται να παρατάξει ο τεχνικός των «πράσινων» θα το δοκιμάσει σε φιλικό κόντρα στην ομάδα Νέων του Ρότσα.

Στην τελική ευθεία οι αποχωρήσεις

Το «χορό» των αποχωρήσεων αναμένεται να ξεκινήσει ο Νταμιέν Πλεσί. Ο Γάλλος μέσος έχει πάρει άδεια μέχρι την Παρασκευή για να βρει ομάδα και βρίσκεται από τη Δευτέρα στην πατρίδα του, όπου θα συναντηθεί με ανθρώπους της Μονακό, ενώ στη συνέχεια θα πάει σε Γερμανία και Αγγλία. Στον Παναθηναϊκό θέλουν να απαλλαγούν από το συμβόλαιό του και για το λόγο αυτόν θα ζητήσουν ένα ποσοστό μεταπώλησης.

Από εκεί και πέρα, «παγωμένο» μοιάζει προς το παρόν το ενδιαφέρον της Βόλφσμπουργκ για τον Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ, κυρίως λόγω Μάγκατ, ο οποίος δεν έχει κάνει ακόμα επίσημη πρόταση. Στο κόλπο πάντως έχει μπει και η Λεβερκούζεν, που δεν μπορεί πάντως να δώσει τα χρήματα που θέλει ο Γάλλος αμυντικός, ενώ συνεχίζει να ενδιαφέρεται και η Ρέιντζερς.

Όσον αφορά τον Μπράις Μουν, όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στην πατρίδα του, απ’ όπου έχει προτάσεις. Ο Νοτιοαφρικανός, αν τελικά δεν καταφέρει να «κλείσει» κάπου, θα μείνει ελεύθερος και θα πάρει ένα ποσό ως αποζημίωση που δεν θα ξεπερνάει τα 100.00 ευρώ.

Επίσης, ο Ελίνι Δημούτσος εξετάζει πολύ σοβαρά την περίπτωση να επιστρέψει στην Μλάντα Μπόλεσλαβ, αν μείνει ελεύθερος, σε αντίθεση με τον Λεοντίου, ο οποίος αν δεν βρει ομάδα, θα παραμείνει στην Παιανία.

*Προτεραιότητα στο θέμα του γηπέδου στον Βοτανικό θα δώσει το νέο Δ.Σ. του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, το οποίο συγκρότησε επιτροπή αποτελούμενη από τον πρόεδρο Αχιλλέα Μακρόπουλο και τους Ακριτίδη, Ιθακήσιο, Παναγιωτόπουλο, οι οποίοι θα συναντηθούν με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.

*Αντιπαράθεση μεταξύ του Σεϊταρίδη και του Μπουμσόνγκ προκάλεσε ένα μαρκάρισμα του Γάλλου σέντερ μπακ πάνω στον Ζέκα, στην τελευταία προπόνηση. Η ένταση ανέβηκε προς στιγμής, αλλά δεν δόθηκε συνέχεια από τους δύο παίκτες.

Nίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x