Ελλάδα

«Να εξεταστεί ο Καλάθης και βλέπουμε»

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της προετοιμασίας της Εθνικής και στο… βάθος για το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας αρχίζει. Σήμερα και αύριο οι διεθνείς θα περάσουν από εξετάσεις και την Τετάρτη θα αναχωρήσουν για το Καρπενήσι για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Ο Ηλίας Ζούρος περιμένει τα αποτελέσματα των εξετάσεων στον Νικ Καλάθη για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του στο δεξί πόδι, αλλά και το πότε θα είναι σε θέση να επιστρέψει στα γήπεδα

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της προετοιμασίας της Εθνικής και στο… βάθος για το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας αρχίζει. Σήμερα και αύριο οι διεθνείς θα περάσουν από ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις και την Τετάρτη θα αναχωρήσουν για το Καρπενήσι, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Ο Ηλίας Ζούρος περιμένει τα αποτελέσματα των εξετάσεων στον Νικ Καλάθη για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του στο δεξί πόδι, αλλά και το πότε θα είναι σε θέση να επιστρέψει στα γήπεδα. Αν το διάστημα της αποχής είναι μεγάλο, θα κληθεί στη θέση του άλλος παίκτης, σε πρώτη φάση για τις προπονήσεις. Αν εκτιμηθεί πως θα επιστρέψει εγκαίρως, ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα τον περιμένει, καθώς υπολογίζεται για τη δωδεκάδα του Ευρωμπάσκετ.

«Πρέπει να έρθει πρώτα ο παίκτης, να εξεταστεί, να μιλήσουμε με τους γιατρούς και εν συνεχεία να αποφασίσουμε», δήλωσε ο Ηλίας Ζούρος στο «ΦΩΣ», ενώ για το ενδεχόμενο κλήσης αντικαταστάτη, είπε: «Ακόμη κάτι τέτοιο δεν μπορώ να το ξέρω. Και δεν θα έχει νόημα να το πω, από τη στιγμή που δεν έχω καμιά ένδειξη για το μέγεθος του τραυματισμού».

Υπάρχουν κι άλλα προβλήματα, λιγότερο ανησυχητικά. Ο Γιάννης Μπουρούσης έχει το γνωστό πρόβλημα στο χέρι, ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης στα μάτια, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στους προσαγωγούς, αλλά θα πρέπει να είναι προσεκτικός, καθώς πρόκειται για «ύπουλο» τραυματισμό. Πιθανότατα, ωστόσο, οι τρεις παραπάνω θα είναι παρόντες. «Όποιους και να έχουμε στη διάθεσή μας, δεν αλλάζει αυτό που έχουμε υποσχεθεί. Πάμε να παλέψουμε κάθε παιχνίδι και είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε πράξη σε κάθε προπόνηση και σε κάθε αγώνα», πρόσθεσε ο Ηλίας Ζούρος.

Οι 16 παίκτες που έχουν κληθεί για προετοιμασία είναι οι εξής: Φώτσης, Περπέρογλου, Καϊμακόγλου, Βουγιούκας, Νικ Καλάθης, Σλούκας, Παπανικολάου, Σπανούλης, Μπουρούσης, Σχορτσιανίτης, Ζήσης, Πατ Καλάθης, Μπράμος, Κουφός, Βασιλειάδης, Μάντζαρης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x