Δελτία Τύπου

Όταν το κακό δημιουργεί κάτι καλό… Λίμνη Τσιβλού

Μια κατολίσθηση στις αρχές του περασμένου αιώνα η οποία εμπόδιζε τα νερά του βουνού να βρουν τη φυσική τους διέξοδο, δημιούργησε την λίμνη Τσιβλού. Μια καταπράσινη κουκίδα νερού που… αγκαλιάζεται από τις τριγύρω πλαγιές, φτιάχνει ένα φοβερής ομορφιάς φυσικό τοπίο. Και για αυτούς που ζητάνε «κι άλλο, κι άλλο», το μοναδικό «Σπήλαιο των Λιμνών» και τα γνωστά σε όλους Καλάβρυτα… στεγάζονται στο ίδιο βουνό, απέχοντας 40 λεπτάκια και ακολουθώντας την ίδια διαδρομή.

Μια κατολίσθηση στις αρχές του περασμένου αιώνα η οποία εμπόδιζε τα νερά του βουνού να βρουν τη φυσική τους διέξοδο, δημιούργησε την λίμνη Τσιβλού.

Μια καταπράσινη κουκίδα νερού που… αγκαλιάζεται από τις τριγύρω πλαγιές, φτιάχνει ένα φοβερής ομορφιάς φυσικό τοπίο.

Η μικρή αυτή λίμνη βρίσκεται στο νομό Αχαΐας, 28χλμ πάνω από την Ακράτα και 180χλμ από την Αθήνα.

Τα 80 μέτρα βάθους σε τόσο μικρή διάμετρο, σίγουρα, βγάζουν ένα μυστήριο…

Τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, όσα νεύρα και να δημιουργεί η ζωή της πόλης, ηρεμούν ακόμη και τον... Τσακ Νόρις.

Ο περίπατος τριγύρω της λίμνης, συνδυάζει ρομαντισμό και περιπέτεια. Κι όποιος… κουραστεί ανάμεσα στο πεντακάθαρο οξυγόνο και την ομορφιά της φύσης, τα παϊδάκια του Γιάννη (υπάρχουν παντού πινακίδες) στο κοντινό παραδοσιακό χωριό Ζαρούχλα, θα ανταμείψουν όποιον αποφάσισε να κάνει αυτή την εκδρομή.

Η οποία, συνδυάζεται πανεύκολα με το μοναδικό «Σπήλαιο των Λιμνών» που είναι 40 λεπτάκια απόσταση. Το συγκεκριμένο σπήλαιο αποτελείται από 13 αλλεπάλληλες κλιμακωτές λίμνες, κάτι, που το καθιστά μοναδικό στο είδος του σε όλο τον πλανήτη. Το αξιοποιημένο μήκος του σπηλαίου ανέρχεται σε 500 μέτρα ενώ το συνολικό μήκος του είναι 1.980 μέτρα. Η είσοδος είναι από μια τεχνητή σήραγγα η οποία καταλήγει κατευθείαν στον δεύτερο από τους τρεις ορόφους. Η διάβαση των λιμνών, γίνεται από υπερυψωμένες τεχνητές γέφυρες.

Και ο γυρισμός, μπορεί να γίνει άνετα και μέσω των επιβλητικών Καλαβρύτων, αφού όλες αυτές οι περιοχές στεγάζονται στο ίδιο βουνό. Η χιλιομετρική απόσταση είναι σχεδόν η ίδια και τα τουριστικά και κοσμοπολίτικα μεν, αλλά πανέμορφα δε, Καλάβρυτα, «κλείνουν» την εκδρομή με μια πιο ολοκληρωμένη γεύση…

Επιμέλεια: Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x