Stoiximan Super League

Νικοπολίδης: «Είχαμε όλοι μία έβδομη αίσθηση»

Στιγμές ιδιαίτερες που έχουν χαραχτεί για πάντα στην μνήμη όλων όσων συμμετείχαν στην Εθνική ομάδα, χαρακτήρισε εκείνες του θριάμβου της Πορτογαλίας το 2004 ο Αντώνης Νικοπολίδης μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Με την θετική ενέργεια που κουβαλούσαμε από ένα σημείο και μετά ήταν σα να είχαμε αποκτήσει όλοι μία έβδομη αίσθηση», τόνισε ο παλαίμαχος πλέον τερματοφύλακας.

Στιγμές ιδιαίτερες που έχουν χαραχτεί για πάντα στην μνήμη όλων όσων συμμετείχαν στην Εθνική ομάδα, χαρακτήρισε εκείνες του θριάμβου της Πορτογαλίας το 2004 ο Αντώνης Νικοπολίδης μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Με την θετική ενέργεια που κουβαλούσαμε από ένα σημείο και μετά ήταν σα να είχαμε αποκτήσει όλοι μία έβδομη αίσθηση», τόνισε ο παλαίμαχος πλέον τερματοφύλακας.

Ο Αντώνης Νικοπολίδης αναφέρθηκε στην διαδρομή και τις διακυμάνσεις στην ψυχολογία όλων στην αποστολή της ομάδας, το κλίμα μεταξύ των παικτών, την συμβολή του Ότο Ρεχάγκελ στο «θαύμα» της Πορτογαλίας αλλά και την… ταφόπλακα που κινδυνεύουμε να βάλουμε σήμερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αντώνη Νικοπολίδη στους 94,6:

Για τις στιγμές που θυμάται από το 2004:

«Για μας η σημερινή είναι ιδιαίτερη μέρα. Ζήσαμε πριν εφτά χρόνια στιγμές που θα μείνουν χαραγμένες όχι μόνο στον τελικό αλλά σε όλη αυτή τη διαδρομή. Όλα όσα ζήσαμε εντός και εκτός γηπέδου τα κουβαλάμε μαζί μας».

Για την ενέργεια που είχαν οι παίκτες της Εθνικής σε εκείνα τα παιχνίδια:

«Από ένα σημείο και μετά κουβαλούσαμε όλοι τέτοια ενέργεια που μας έκανε να έχουμε όλοι μία έβδομη αίσθηση. Ακόμα και ο κόσμος που μας συμπαραστεκόταν χωρίς οπαδικά αισθήματα, μας έδινε τρομερή ενέργεια».

Για την απόδοση των παικτών:

«Όλοι είχαμε ξεχωριστή απόδοση αλλά το ομαδικό παιχνίδι και ο τρόπος σκέψης είναι αυτός που έκανε την διαφορά. Αγωνιστικά, οποιοσδήποτε και αν έμπαινε στο ματς δεν άλλαζε την λειτουργία της ομάδας. Βασικός συντελεστής ήταν ο Ότο Ρεχάγκελ. Άρχισε αυτή την ομάδα από το μηδέν. Όσο πέρναγαν τα παιχνίδια, ξέραμε ότι θα μπει ο ένας ή ο άλλος και ξέραμε ξέραμε ότι δεν θα άλλαζε κάτι. Είτε άρεσε σε κάποιους είτε όχι εμείς έτσι παίζαμε. Μπορεί να μην είμαστε φαντεζί αλλά το πάθος που είχαμε ήταν κάτι ιδιαίτερο».

Για τα όνειρα που έκαναν οι παίκτες κατά την διάρκεια της διοργάνωσης:

«Κατά την διάρκεια του μήνα εκείνου κάναμε όνειρα αλλά τα μεγαλύτερα τα κάναμε μετά το ματς με την Γαλλία. Ήταν σημαδιακό παιχνίδι για μας, ίσως ήταν το καλύτερο μας παιχνίδι από πλευράς απόδοσης και μας έδειξε ότι εκτός από μία ομάδα που αγωνίζεται με πάθος, είχαμε και ποιότητα».

Για την ποιο έντονη στιγμή κατά την διάρκεια του τουρνουά:

«Η πιο έντονη στιγμή ήταν το ματς με την Ρωσία. Νιώσαμε ότι δεν ξέραμε τι θα γίνει. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, ήταν ένα πράγμα πολύ μπερδεμένο. Αγωνιστικά το ματς με την Ισπανία ήταν το πιο δύσκολο. Περάσαμε πολύ δύσκολα και ο ρυθμός που είχε δώσει η Ισπανία στο ματς μας διέλυσε. Κάναμε δύο μέρες να ξεκουραστούμε».

Για τις σχέσεις στα αποδυτήρια:

«Ο καθένας είχε τα χαρακτηριστικά του σαν άνθρωπος και το βασικό ήταν ότι ο καθένας μας ανεχόταν τα χνώτα του άλλου, πράγμα δύσκολο για Έλληνες… Αυτό σου προσδίδει μία ομαδικότητα».

Για την στάση των ξένων δημοσιογράφων μετά την κατάκτηση του τίτλου:

«Όλοι οι ξένοι δημοσιογράφοι προσπαθούσαν να μάθουν ποιο είναι το μυστικό εκείνης της ομάδας. Απορούσαν για τις συνεχόμενες νίκες που κάναμε. Δεν είχαμε την ποιότητα μίας εθνικής Γαλλίας ή Αγγλίας και γι΄αυτό απορούσαν πως το κάναμε».

Για το αν θα ήθελε να οδηγήσει σαν προπονητής την Εθνική σε μία ανάλογη επιτυχία:

«Ποιός δεν θα θέλε να οδηγήσει σαν προπονητής την Εθνική σε μία ανάλογη επιτυχία. Αλλά τώρα πρέπει να έρθει ένα χέρι βοηθείας σε αυτό που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλα αυτά που έχουν γίνει τελευταία είναι η ταφόπλακα. Όσοι θέλουν να βοηθήσουν πρέπει να μείνουν στο χώρο και όχι να αδιαφορούν».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x